محمد جواد محمدی نوری دبیر جمعیت جوانان انقلاب اسلامی در مورد کاهش اعضای شورای شهر از 31 نفر به 21 نفر و حضور افراد مشهور از جمله خوانندگان و یا ورزشکاران به خبرنگار شبستان گفت: این موضوع نکته بسیار مهمی است و در جای خود نیازمند چندین کنفرانس و همایش است، متاسفانه مردم ما به سمت رای های احساسی حرکت می کنند و این موضوع معانی مختلفی دارد و گاهی در مخالفت با مفاهیم سیاسی و یا استقبال از حضور فرد مشهور است.
محمد نوری تصریح کرد: مردم باید به این درجه از آگاهی برسند که بالاخره هنرمند، هنرمند است و خصوصیت ویژه ای برای مدیریت در حوزه شهری و اجتماعی ندارد و هنر یک ورزشکار در ورزش اوست و ممکن است در مورد سیاستهای جامعه ورزشی بتواند کمک کند اما ایا می تواند در حل مشکلات شهری موثر باشد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: حتماً قانون انتخابات شورا نیز دارای اشکالاتی است که به راحتی می پذیرد که فردی می تواند با سابقه اجرایی دو سال در نامزدی انتخابات شوراها شرکت کند اما باید گفت، یک هنرمند چه سابقه اجرایی در کشور دارد و یا ورزشکار مشهور که برای کشور افتخار آفریده است چه سابقه اجرایی دارد.
وی اظهار کرد: چگونه خواننده و یا ورزشکار می تواند در کلانشهرهایی مانند اصفهان، تبریز، تهران اقداماتی انجام دهد و مشکلات این کلانشهرها را حل کند. معتقدم که نه تنها نمی توانند کاری انجام دهند بلکه حضور آنها در شورای شهر نوعی آسیب است و جای افرادی را که میتوانند با استفاده از ظرفیتشان در حل مشکلات شهری موثر باشند اشغال کردهاند.
محمدی نوری خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم جلوی حضور افراد مشهور در عرصه هنری و یا فرهنگی بگیریم اما مردم باید تلاش کنند تا افرادی را انتخاب کنند تا در حوزه های فرهنگی و سایر بخشهای تخصصی دارای سابقه مفید بوده و در حل مشکلات در کلانشهرها موثر واقع شوند. ما نیازمند بازیگر در شورای شهر نیستیم و یا نیازی به حضور وزنه بردار در شورای شهر نداریم این افراد در عرصههای تخصصی خود افتخارآفرینی کردهاند اما جای این سوال مطرح است که در شورای شهر چه مشکلی را حل خواهند کرد. بنده به جوانان صاحب امتیاز در حوزه ورزش و سایر حوزه های هنری افتخار می کنم اما به شدت با حضور این افراد در شورای شهر تهران و سایر کلانشهرها مخالفم. این افراد چهره های محبوب مردم در حوزه های تخصصی خود هستند و بنا نیست هر کس دارای محبوبیت در میان مردم است از این فرصت استفاده کند و با رای احساسی مردم وارد شوراها شود و در نهایت بدون هیچ ثمره ای عمر 4 ساله شورا به پایان برسد این امر ظلم به مردم و کشور است.
وی در مورد تغییر اعضای شورای شهر خاطرنشان کرد: هنوز بنده قانع نشده ام که چگونه مجلس این طرح را مصوب کرد ما زمانی که با افزایش جمعیت در کلانشهرها روبرو هستیم و با وسعت محیطی در کلانشهرها مواجهیم چگونه است که اعضای به طور مثال ده نفری یک شهر به 5 نفر تقلیل می یابد باید دلیل قانع کننده ای به افکار عمومی ارایه شود و مجلس بدون در نظر گرفتن این موضوع نظر به تصویب آن داد.
وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر در محله و مناطق مختلف تمام مشکلات را رصد می کنند تصریح کرد: چگونه است که وقتی رصد مشکلات شهری در کلانشهرها از وظایف شوراها عنوان میشود با کاهش ده نفری اعضای شورای شهر در تهران مواجه هستیم هیچگونه توجیهی برای این موضوع پیدا نمیشود این امر از سوی شورای شهر و شورای عالی استانها مورد مخالفت قرار گرفت اما مجلس نسبت به آن بیاعتنایی کرد و شورای نگهبان نیز بر روی این امر واکنش جدی نشان نداد و در نهایت منجر به مصوبه نهایی مجلس و تایید آن در کاهش اعضای شورای شهر شد.
وی گفت: اگر بنا بود این کاهش صورت بگیرد در ابتدای تشکیل شوراها باید با تعداد 21 نفر اعضای شورای شهر بسته می شد و دیگر شاهد کاهش تعداد اعضا نبودیم اما حتماً انتخاب 31 نفر با توجه به افزایش فعالیت محلات و افزایش جمعیت شهری در نظر گرفته شده است قانونگذار در این مصوبه هیچ توجیه قانونی را دنبال نکرده است البته ممکن است هزینههای مالی و ابعاد مادی موضوع مدنظر قرار گرفته باشد. فکر می کنم در ارتباط با کاهش اعضای شورای شهر قدری سیاسی کاری شده است.
نظر شما