به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محسن صالحی نیا، معاون صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت در نشستی با حضور خبرنگاران راجع به رشد 2/4 درصدی بخش صنعت کشور در سه ماهه نخست امسال توضیح داد.
وی با بیان اینکه هدفگذاری وزارت صنعت برای رسیدن به رشد 5 درصد تا پایان امسال است گفت: اولین بخشی که در صنعت رشد ایجاد می کند بخش خودروست و در این زمینه ما توانستهایم تولید را 5/3 درصد افزایش دهیم و در سه ماهه ی نخست امسال این تولید به 450 هزار دستگاه رسیده که پیش بینی می شود تا پایان امسال به یک میلیون و 250 هزار تا 300 هزار دستگاه برسیم که با این برآورد ما توانستهایم 93 درصد برنامه را اجرایی کنیم.
وی افزود: در سه ماهه اول امسال رشد ما نسبت به سال گذشته منفی بود و در ماه چهارم به حد معمول سال گذشته رسیدهایم و از ماه پنجم افزایش تولید داشتهایم و حتماً باید به رشدهای مدنظر خودمان برسیم.
صالحی نیا در ادامه از رشد 3 درصدی در صنعت فولاد در 4 ماهه اول سال 95 خبر داد و گفت: امیدواریم در ماههای آینده این رشد افزایش یابد همچنین در پتروشیمی نیز رشد 40 درصد در 4 ماهه گذشته داشتهایم که در کل می توانیم بگوییم در صادرات بخش صنعت و پتروشیمی بدون احتساب میعانات گازی 1/21 درصد رشد داشتهایم که 8 درصد آن در بخش صنعت و 4/40 درصد مربوط به بخش پتروشیمی است و در بخش معدن نیز 64 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشتهایم.
معاون صنایع وزیر صنعت معدن تجارت در ادامه با اعلام اینکه تا الان حدود 1/25 میلیارد دلار میزان صادرات صنایع غذایی و دارویی کشور در 4 ماهه گذشته بوده است به توضیح در مورد تسهیلات ارایه این وزارتخانه به واحدهای تولیدی پرداخت.
وی در ادامه این نشست خبری درخصوص طرح ابلاغی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به منظور فعال کردن 7 هزار و 500 واحد تولیدی از سوی این وزارتخانه اعلام کرد: میزان پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی رشد 39 درصدی داشته است اما هنوز نسبت مناسبی در اختیار نداریم و 5/30 درصد یعنی 28 هزار و 500 میلیارد تومان از کل تسهیلات اختصاصی، به واحدهای صنعتی پرداخت شده که هر ساله این میزان 36 درصد بوده و ما از بانک مرکزی تقاضا داریم امسال آن را تا 38 درصد افزایش دهد.
وی با بیان اینکه به منظور ایجاد رونق در واحدهای کوچک تولیدی سامانه ارایه تسهیلات به این واحدها راه اندازی شده است بیان کرد: تاکنون 15 هزار واحد تولیدی در این رابطه از سوی ما شناسایی و به بانکها معرفی شدهاند که 60 درصد آنها مربوط به واحدهای تولیدی بخش کشاورزی است و در بخش صنعتی قرار است تعداد 7 هزار و 500 واحد برسد و این معرفیها تاکنون باعث پرداخت تسهیلات به 1300 واحد تولیدی با مبلغ 1500 میلیارد تومان شده است.
صالحی نیا افزود: 96 درصد این تسهیلات از سوی 10 بانک عمده کشور پرداخت می شود و ستاد رفع موانع تولیدی هر هفته در این رابطه نشستی با حضور وزیر صنعت معدن و تجارت برگزار می کند.
این مقام سیاستگذار صنعتی کشور در ادامه گفت: براورد ما این است که تا پایان این طرح 18 هزار میلیارد تومان به واحدهای تولیدی تسهیلات پرداخت شود که البته این عدد مطلق نیست و بانک مرکزی اعلام کرده اعداد دیگری قابل تخفیف کمک رسانی به بخشهای تولیدی صنعتی است.
وی در ادامه گفت: علاوه بر ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی این وزارتخانه به تحریک بازار داخل با رفع وارادات آسیبی کالاها از جمله 70 مورد کالای اسیب رسان به صنعت تولیدی و حمایت از تامین مواد اولیه مناسب با قیمت رقابتی برای بخش صنعت انجام داده ایم و در این رابطه 1700 ردیف کالای مصرفی نهایی را با اختصاص ارز مبادله ای در زمینه واردات محدود کردیم تا رقابت برای تولید داخلی افزایش یابد.
وی همچنین گفت: پس از اجرایی شدن برجام بسیاری از شرکتهای خارجی به منظور تامین ماشین الات و تجهیزات مورد نیاز تولیدکننده های داخلی و ایجاد شرکتهای مشترک علاقمند به همکاری با واحدهای تولیدی داخلی شدند.
رنو چارچوب کلی تولفق با سایبا را پذیرفته
معاون صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت در این نشست در پاسخ به سوال راجع به اخرین اخبار از قرارداد رنو و سایپا اعلام کرد: در این زمینه ما سیاستهایی را به رو ابلاغ کردیم که با قراردادهای دیگر در زمینه خودرو با شرکتهای خارجی مشترک بود و در این زمینه مدیریت ارشد رنو به بنده اعلام کرد که چارچوب کلی توافق را پذیرفته و در این زمینه مذاکراتی را با شرکت سایپا برقرار کرده است.
وی همچنین از ادامه همکاری شرکت ایران خودرو دیزل با بنز خبر داد و گفت: این شرکت در لیست 28 شرکت واگذاری ایران خودرو قرار ندارد.
هیچ رکودی در بازار خودرو وجود ندارد
صالحی نیا در ادامه در واکنش به اظهارات خبرنگاری راجع به رکود موجود در بازار خودرو طبق اعلام بخشهایی از بازار گفت: هیچ رکودی در بازار خودرو وجود ندارد و خودروهای تولید شده به بهترین نحوه ممکن در حال فروش هستند و هیچ گونه انباشتی از خودرو بیش از سقف 15 روزه ساخت و نگهداری فروش در انبارها وجود ندارد.
وی اعلام کرد: همچنین وزیر صنعت معدن و تجارت در حال پیگیری و تلاش به منظور خروج خودرو از ردیف کالاهای انحصاری از طریق شورای اقتصاد است.
صالحی نیا در ادامه این نشست اعلام کرد: شرکت خودروسازی سایپا دیزل را در لیست واگذاری به بخش خصوصی قرار داده است.
وی همچنین راجع به همکاری شرکتهای خودروساز با پژو گفت: علاوه بر پژو شرکتهایی از کشورهای آلمان، کره و سوئد نیز با خودروسازان داخلی قرارداد امضا کرده اند که در بخشهای مختلف خودروسازی تولیدکنندگان ما را یاری خواهند کرد.
این مقام سیاستگذار صنعتی در پایان نشست خبری راجع به طرحهای دیگر ابلاغیه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز توضیح داد: 7 طرح تاکنون ابلاغ شده که مجریان مختلفی دارد و معاونت صنایع وزارت صنعت مسئولیت اجرای دو طرح تسهیلات و حمایت از صنایع کوچک را بر عهده دارد که علاوه بر ارایه تسهیلات به توسعه خوشه های کسب و کار در استانهای مختلف شکل گیری کنسرسیومهای صادراتی برای صنایع کوچک و آموزش واحدهای صنعتی به منظور رفع آسیبهای موجود در تولید پرداخته است.
نظر شما