به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، محمدرضا زاهدشیخی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، صبح امروز (12 مرداد) در جلسه کارگروه سند نهضت مطالعه مفید در استانداری سیستان و بلوچستان گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری کتاب نوشیدنی روح است و باید متوجه باشیم این نوشیدنی با رنگ و لعاب مصنوعی و مسموم به دست مردم داده نشود.
وی با تاکید بر اینکه عقب ماندگی در فرهنگ مطالعه باید آسیب شناسی شود، افزود: در سال گذشته، سیستان و بلوچستان در عرصه کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل به الگو شد و باید در استمرار آن با همت و تلاش مضاعف کاربردی، شاخصها را در این ارتباط ارتقا دهیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان از مطالعه و آموزش به عنوان دغدغه اسلام و دین از ابتدای تاریخ یاد کرد و گفت: کتابداران، مشاوران امین در فرهنگ کتاب و کتابخوانی هستند و در دیدار با مقام معظم رهبری، ایشان از روند ارتقای سرانه شاخصهای مطالعه ابراز نارضایتی کردند.
زاهدشیخی از مسئولان مربوطه خواست تا بکوشند کتابهای مضر در دسترس جوانان قرار نگیرد و در ترویج فرهنگ کتابخوانی جوانان، احساس مسئولیت کنند.
وی با تأکید بر کاربردی کردن خروجی مصوبات جلسات در زمینه فرهنگ مطالعه اظهار کرد: برای نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه راهکارهای فراوانی وجود دارد که باید عملیاتی شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان توزیع و امانت دادن کتاب در مدارس، دانشگاهها، نمازجمعه، افزایش فضاهای کتابخانهها در اماکن عمومی و بیمارستانها، صف نانوایی، پایانهها و تمام اماکنی که به نحوی مردم ابطال وقت دارند را از جمله راهکارهای افزایش سرانه کتابخوانی در کشور عنوان کرد.
زاهدشیخی سند نهضت مطالعه مفید را یک رسالت قانونی و تکلیف شرعی دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به اشاعه فرهنگ و تمدن ایران در خارج از مرزها بویژه دو کشور مسلمان همسایه، این استان باید تفکر زیربنایی و حیاتی فرهنگ مطالعه و انس با کتاب باشد.
همچنین در این جلسه، اسفندیار زید آبادی، مدیرکل نهاد عمومی کتابخانههای سیستان و بلوچستان ایجاد انگیزه برای فرهنگ مطالعه را امر زیربنایی عنوان کرد و گفت: مطالعه مفید باید معطوف به اثر و نتیجه باشد و دستاورد علمی، عملی، ذهنی و قلبی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه نتیجه مطالعه مفید باید ارتقای توانایی ذهنی، افزایش تعهد، توسعه دانش کاربردی، ارتقای مهارت عملی و به فعلیت رساندن استعدادها باشد، افزود: برای رسیدن به جایگاه ممتاز در سرانه مطالعه براساس سند چشمانداز سال 1404، باید اهداف تعریف شده با جدیت پیگیری شود.
مدیر کل نهاد عمومی کتابخانههای سیستان و بلوچستان، افزایش فضای کتابخانههای عمومی به میزان هشت متر به ازای هر 100 نفر، فراهم کردن چهار جلد کتاب به ازای هر نفر در کتابخانههای عمومی، عضویت 35 درصد جمعیت کتابخانههای عمومی و توجه به مطالعه غیر درسی و مفید در روند آموزشی و اوقات فراغت را از جمله راهکارهای موثر در رسیدن به این اهداف برشمرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با نیازسنجی سطوح مختلف جامعه و شرایط اقلیمی، باید کتبی با محتوای آموزههای دینی به صورت پیامهای فرهنگی، جهت نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی به کودکان انتقال داده شود.
گفتنی است، در پایان 28 طرح قابل اجرا برای تحول در فرهنگ مطالعه توسط مدیر کل نهاد عمومی کتابخانههای سیستان و بلوچستان ارائه شد.
پایان پیام/
نظر شما