به گزارش خبرگزاری شبستان، مطابق با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز بیست و سه مردادماه سالگرد پیروزی و مقاومت سی و سه روزه حزبالله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی بهعنوان روز مقاومت اسلامی نامگذاری شده تا به این وسیله، پایمردی دلیرمردان مقاومت اسلامی لبنان ستوده شود، چه اینکه در پنج جنگ بزرگ بین اعراب و اسرائیل (جـنـگ اشغال 1948 جنگ کانال سوئز در 1956 جنگ شش روزه در 1967 جـنـگ 22 روزه اکتبر 1973 و جنگ لبنان) به دلیل فقدان فضیلت مقاومت و پایمردی در برابر متجاوز و اشغالگر همیشه این اعراب بودن که خفت شکست را تحمل کردن خصوصاً شکست خفتبار شش روزه اعراب در برابر اسرائیل بهعنوان لکه پاک نشدنی در تاریخ اعراب به ثبت رسید.
جوانان مقاومت اسلامی لبنان با الگو قرار دادن مقاومت پیروزمندانه مردم انقلابی ایران که با غلبه بر طاغوت وابسته به استکبار جهانی به انجام شایستهای رسید راه مقاومت را در پیش گرفتند هرچند که پیروزی مقاومت اسلامی لبنان در جنگ 33 روزه فراز و نشیبهای بسیاری داشت، اما عامل اصلی موفقیت مقاومت لبنان همان مقاومت و پایمردی بود.
چه اینکه مقاومت و پایمردی از مبانی اولیهای است که انبیای الهی بدون بهرهمندی از آن هرگز به موفقیت در انجام رسالت الهی نمیرسیدند پیامبران با پایمردی و مقاومت در برابر طاغوتها و عصیانگران با ازخودگذشتگی در این راه به اهداف الهی پرداخته و بدون به دل راه دادن هرگونه ترس و واهمهای از متجاوزان و کینه توزان، رسالتهای سنگین الهی خود را با موفقیت به انجام رساندند.
قران کریم نیز چنین به مقاومت فرمان میدهد: «فَاسْتَقِمْ کَما أُمِرْتَ وَ مَنْ تابَ مَعَکَ وَ لا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصیرٌ [هود/ 112] پس همانگونه که فرمان یافتهای، مقاومت کن و همچنین کسانی که با تو بهسوی خدا آمدهاند (باید مقاومت کنند)! و طغیان نکنید، که خداوند آنچه را انجام میدهید میبیند».
چهار دستور مهم در این آیه وجود دارد که هرکدام مسئولیت سنگینی بر دوش انسان میگذارد:
_۱ فرمان به مقاومت و استقامت: که از همه مهمتر است، استقامت که از ماده قیام گرفتهشده از این نظر که انسان در حال قیام بر کار و تلاش خود تسلط بیشتری دارد، استقامت که به معنی طلب قیام است یعنی انسان آنچنان حالتی ایجاد کند که سستی در او راه نیابد، خصوصاً در قبال متجاوزان و اشغالگران. چه اینکه بهدست آوردن موفقیت هرچند که دستیافتنی است، اما نگهداشتن آن بسیار مشکلتر است آنهم در مقابل صهیونیست های اشغال گر و سرسختی که موردحمایت استکبار جهانی هستند.
۲_انگیزه الهی در مقاومت: چه اینکه مقاومت تنها با انگیزه الهی محقق خواهد لذا فرمان بعدی آیه این است که مقاومت باید تنها انگیزه الهی داشته باشد و هرگونه وسوسههای جاهطلبانه از آن دور بماند، یعنی اگر بهدست آوردن جایگاههای سیاسی یا اجتماعی استقامت ورزیده میشود تنها برای رضای خدا باشد.
۳_ بحث رهبری مقاومت: مسئله رهبری در مقاومت باید با کسانی باشد، که در راه حق بوده و مجاهدان را هم به مقاومت بر راه حق وادارند.
۴_ مقاومت بر محورعدالت: آیه فوق بر هدایت تلاش و مقاومت در محور حق و عدالت با نهی از طغیان تأکید کرده، چه اینکه جلوگیری از هرگونه تجاوز و طغیان، مبنای آموزه های وحیانی است که افرادی درراه رسیدن به هدف نهایت استقامت را به خرج میدهند اما رعایت عدالت نمی کنند، غالباً گرفتار طغیان و تجاوز از حد میشوند.
امروزه جهان اسلام با در نظر گرفتن این چهار شاخصه مقاومت میتواند در هر زمینهای (سیاسی، اقتصادی، بینالمللی ...) به موفقیت نائل آید. بنابراین مسئولیت مهم ما مسلمانان، مخصوصاً رهبران اسلامی در این چهار جمله خلاصه میشود استقامت- اخلاص- رهبری مؤمنان- و عدم طغیان و تجاوز، و بدون بهکار بستن این اصول، پیروزی بر دشمنانی که از هر سو از داخل و خارج ما را احاطه کردهاند و از تمام وسایل فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و نظامی بر ضد ما بهرهگیری میکنند امکان پذیر نیست.
نظر شما