خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اجرای برجام با ترامپ یا کلینتون دچار مشکل خواهد بود، توافق عمان و ایران برای تغییر مسیر لوله انتقال گاز، چراغ سبز واشنگتن به تهران، سرمایهگذاری نفتی روسیه در ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
دولت اوباما به ایران برای ساخت دو نیروگاه هستهای جدید چراغ سبز داد
وبگاه خبری «واشنگتن فری بیکن» به نقل از مقامات آمریکایی ادعا کرد دولت اوباما به ایران برای ساخت دو نیروگاه هستهای جدید چراغ سبز نشان داده است.
بر این اساس، مقامات کاخ سفید به فری بیکن گفتند ایران اجازه دارد ساخت دو نیروگاه هستهای جدید را تحت مفاد برنامه جامع اقدام مشترک دنبال کند.
«علیاکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز پنجشنبه گفته بود جمهوری اسلامی 10 میلیارد دلار سرمایه برای ساخت دو نیروگاه هستهای جدید درنظر گرفته است.
این نشریه آمریکایی به نقل از یک مقام وزارت خارجه که نامش را فاش نکرد نوشت ایران اجازه دارد تحت توافق هستهای به سرمایهگذاریهای هستهای خود ادامه دهد و بدین ترتیب ساخت نیروگاه هستهای جدید ممنوع نیست.
این مقام آمریکایی ادعا کرد: «توافق هستهای ایران را از ساخت راکتورهای جدید آب سبک منع نمیکند. هرگونه راکتور هستهای جدید منوط به تعهدات پادمانی این کشور خواهد بود.»
منتقدان توافق هستهای در کنگره به فری بیکن گفتند دولت اوباما چشمش را به روی تلاش پیوسته ایران برای دستیابی به فناوری هستهای که به نهایتا به ساخت بمب هستهای منجر خواهد شد، بسته است.
«تد کروز» سناتور تندروی جمهوری خواه از ایالت تگزاس میگوید: «هیچ چیزی در رفتار دولت ایران طی یک سالی که برجام اجرا شد، نباید ما را مجاب کند که آنها برنامه هستهای خود را برای مقاصد صلحآمیز به کار میبرند.»
فری بیکن به نقل از منابعی در کنگره ادعا کرد عدم نگرانی دولت آمریکا از راکتورهای هستهای جدید ایران، رسواییهای کاخ سفید در انجام اقداماتی برای تن دادن به خواستههای ایران را افزای میدهد.
این نشریه آمریکایی در ادامه به نقل از یک مشاور ارشد در کنگره مدعی شد دولت اوباما این اقدامات را انجام میدهد تا ایران را به بازیگر قانونی در عرصه تجارت جهانی هستهای تبدیل کرده و به این مسئله نیز متعهد بنظر میرسد.
فیسک: ایران و روسیه در هشدار اطلاعاتی به اردوغان درباره کودتای ترکیه نقش داشتند
روزنامهنگار مشهور و تحلیلگر برجسته مسائل خاورمیانه در مقالهای نوشته ایران و روسیه به ترکیه درباره وقوع کودتای نظامی در این کشور هشدار داده بودند.
وی که در این یادداشت از «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه با عنوان «تزار» و از «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه تحت عنوان «سلطان» یاد کرده، نوشته است که همزمان با دیدار این دو در سن پترزبورگ، «خلیفه دمشق» یا همان «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه به دقت اوضاع را دنبال میکند و طبق معمولِ حزب بعث، سیاست صبر در پیش گرفته است.
فیسک با لحن کنایهآمیز همیشگی به مواضع متضاد روسیه و ترکیه در سوریه پرداخته و نوشته است که با این حال بهتر است غرب دیگر روی آنکارا برای تلاش برای کنار زدن بشار اسد یا کنترل موج مهاجران حساب نکند، چراکه اخبار رسانههای روس از اظهارات اردوغان پیش از دیدار با پوتین نشان داد که «مرد بیمار اروپا» احساس میکند در روسیه «فضای تنفس تازهای» پیدا کرده است.
اردوغان قبل از دیدار با همتای روساش گفته بود: «از دید من این دیدار یک نقطه عطف در روابط دوجانبه است و من شخصا با تمام وجود و به نمایندگی از ملت ترکیه به رئیسجمهور پوتین و تمام روسها ادای احترام میکنم.»
تحلیلگر برجسته روزنامه ایندیپندنت با اشاره به اظهارات اردوغان مبنی بر اینکه «بدون همکاری روسیه امکان حل بحران سوریه وجود ندارد»، نوشته است: «و همین با بشار اسد؟ این چیزی است که باید برای بشار که زمانی دوست خانوادگی نزدیک اردوغان و همسرش بود، مایه دلگرمی باشد. وقتی اردوغان میتواند هواپیمای روسیه را ساقط کرده و بعد پوتین را "دوست" بخواند، چرا نتواند همین کار را با بشار اسد کند؟»
فیسک سپس به «هیلاری کلینتون» و «دونالد ترامپ» نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا توصیه کرده که خود را برای چنین سناریویی آماده کنند.
او در مورد تبعات آشتی آنکارا-مسکو نوشته است: «نمایش سنت پترزبورگ لیست بلندی از بازندگان دارد. در وهله اول، داعش و القاعده/النصره/فتح الشام و همه دیگر گروههای افراطگرایی هستند که در سوریه در حال نبرد با رژیم هستند. آنها میبینند که اصلیترین منبع تأمین تسلیحاتشان با خشنترین دشمنشان، یعنی دارنده نیروی هوایی روسیه، روی هم ریختهاند.»
به گفته فیسک، در مرحله بعد هم «میلیاردرهای سعودی و قطری» قرار دارند که برای مقابله با ایران و نیروهای مورد حمایت این کشور در سوریه و عراق به تأمین مالی و تسلیحاتی مخالفان سرگرم بودهاند.
ایران و روسیه هوشمندانه عمل کردند
وی با بیان اینکه در وهله بعد هم نیروهای ارتش ترکیه قرار دارند که با چشمانداز تصفیه روبرو هستند، رفتار ایران و روسیه در جریان کودتای ناکام در ترکیه را «هوشمندانه» توصیف کرده است.
او نوشته است: «آنچه که هر روز بیش از پیش روشن میشود، این است که روسیه و قطعا ایران با هشدار دادن به اردوغان نسبت به تلاش برای کودتا علیه او، نقش هوشمندانهای ایفا کردند.»
به گفته فیسک، هم روسیه و هم ایران پیش از کودتا به اردوغان هشدارهای لازم را دادهاند. وی انگیزه تهران از این اقدام را تغییر موضع آنکارا در قبال بحران سوریه عنوان کرده است.
او با بیان اینکه زمانی کلینتون به دنبال «ریست» روابط با روسیه بود، نوشته که اکنون این ترکیه است که در حال انجام چنین کاری است، آن هم با اثرگذاریای بسیار بیشتر. در پایان این یادداشت، فیسک میگوید اگر پوتین و اردوغان بر مبارزه با «تروریسم» تأکید کنند، شاید بتوان منتظر تغییر اوضاع در سوریه بود.
اجرای برجام با ترامپ یا کلینتون دچار مشکل خواهد بود
پایگاه خبری - تحلیلی میدل ایست آی در تحلیلی نوشته توافق هسته ای ایران، در صورت راهیابی هر یک از دو نامزد ریاست جمهوری در انتخابات آمریکا دچار مشکل خواهد شد.
«شهیر شهیدثالث»، تحلیلگر و روزنامه نگار مقیم کانادا در این یادداشت با اشاره به سابقه رابطه ایران و آمریکا نوشته واشنگتن از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران از هر ابزار سیاست خارجی، از عملیات مخفیانه گرفته تا تحریمها برای تغییر در سیاستهای ایران استفاده کرده است.
در این میان، تحریم ها به نوشته این تحلیلگر جایگاه ویژه ای داشته اند، چرا که توانسته اند بحران ایجاد شده بر سر برنامه هسته ای ایران را به پایان برسانند.
وی سپس با اشاره به جمع بندی مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در تیرماه سال گذشته می نویسد: «تا زمانی که اجرای این توافق ادامه دارد، دستهای آمریکا بسته است، زیرا وضع هر گونه تحریم جدید به احتمال زیاد ناقض توافق قلمداد شده و به فروپاشی آن منجر خواهد شد.»
به نوشته شهید ثالث، بعد از جمع بندی توافق هسته ای، آیت الله علی خامنه ای رهبر عالیقدر ایران، به حسن روحانی، رئیس جمهور دستور داد که در صورت وضع هر گونه تحریم جدید به هر بهانه ای، برجام باطل خواهد شد.
وی سپس می نویسد: «این دستور، قابل درک است. ایران تنها می تواند سایه ای از برنامه هسته ایش را نگاه دارد و در صورتی که این کشور تحریم های جدید به هر بهانه ای را بپذیرد، هدف توافق کردن، به کل از بین رفته است.»
این تحلیلگر مسائل ایران می پرسد: «اگر رئیس جمهور بعدی آمریکا هیلاری کلینتون، گزینه مطلوب اسرائیلی ها باشد و کنگره کماکان تحت سلطه حزب جمهوری خواه باشد، آیا کلینتون آماده جدال با کنگره بر سر ایران خواهد بود؟ او تا چه اندازه قادر به مقاومت در برابر فشارهای اسرائیل و لابی های آنها قبل از مقابله با حمایت ایران از حزب الله خواهد بود؟»
در صورتی که ترامپ رئیس جمهور بعدی آمریکل باشد، آیا او می تواند از همکاری با کنگره برای وضع تحریم های جدید علیه ایران امتناع کند؟
توافق عمان و ایران برای تغییر مسیر لوله انتقال گاز
«محمد بن حمد الرمحی» وزیر نفت و گاز عُمان اعلام کرد مسقط و تهران بر سر تغییر مسیر خط لوله انتقال گاز طبیعی از زیر دریا به توافق رسیدند.
بر اساس گزارش «رویترز»، این توافق برای جلوگیری از عبور لولههای مذکور از آبهایی است که تحت کنترل شیخنشین امارات عربی متحده قرار دارد.
با این خط لوله، گاز صادر شده هم به مصرف عمومی مردم عمان خواهد رسید و هم در ایستگاههای گاز مایع در این کشور برای صادرات دوباره آن ذخیره میشود.
الرمحی گفت: ایران و عمان به مرحله پیشرفتهای از طراحی مسیر لولهها رسیدهاند و بر گزینههای عمیقتری برای جلوگیری از عبور این لولهها از مرزهای کشورهای دیگر توافق کردهاند؛ وی افزود: لولههای مذکور به جای عبور از عمق 300 متر ، اکنون از عمق هزار متری دریا خواهند گذشت.
وزیر نفت و گاز عمان در ادامه درباره دلیل جلوگیری لولههای انتقال گاز از آبهای تحت کنترل اماراتتوضیحی نداد.
مهر:
چراغ سبز واشنگتن به تهران: ساخت نیروگاه هسته ای مطابق با برجام است
واشنگتن به طور رسمی تأیید کرد که طرحهای تهران برای احداث دو نیروگاه هسته ای توسط روسیه در توافق با مفاد «برنامه جامع اقدام مشترک»- برجام- است.
بنا بر گزارش وبسایت خبری «واشنگتن فری بیکن»، مقامات دولت آمریکا اعلام کردند که دستورات صادره از سوی رئیس جمهوری ایران برای آغاز پروژه احداث دو نیروگاه هسته ای جدید، در توافق کامل با «برنامه جامع اقدام مشترک» است.
وزارت امور خارجه آمریکا ضمن تأیید این خبر اعلام کرد که برجام ساخت رآکتورهای آب سبک را ممنوع نمی سازد.
گفتنی است که «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز پنج شنبه اعلام کرد که بنا به دستور رئیس جمهور ایران، تهران برای ساخت دو نیروگاه هسته ای حدود ده میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است.
این درحالی است که «الکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه نیز از اجرای مراحل اولیه برای ساخت این دو نیروگاه در ایران خبر داد.
شایان ذکر است که رویدادهای اخیر با موجی از انتقادات قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا روبرو شد؛ کسانی که مصرّانه بر خصمانه بودن[!] نیات و مقاصد ایران تأکید می کنند.
سایت خبری واشنگتن فری بیکن به نقل از «تد کروز» نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مدعی شد که موافقت رسمی واشنگتن با ساخت نیروگاه هسته ای در ایران «جدیدترین نشانه از خطرناک و کوته اندیشانه بودن توافق هسته ای» حاصل میان واشنگتن و تهران است.
وزیر اقتصاد ترکیه در راه ایران / سفر «لاریجانی» به ترکیه
در نشست خبری مشترک وزیر امور خارجه ترکیه با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، وی ضمن تشکر از مواضع جمهوری اسلامی در جریان کودتای نافرجام ۱۵ جولای در این کشور، از سفر رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به کشورش سخن گفت.
براساس گزارش های واصله، «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه امروز در نشست خبری مشترک با «محمد جواد ظریف» همتای ایرانی خود در آنکارا که پس از دیدار و مذاکره با یکدیگر به انجام رسید، گفت: آنکارا علاقه مندی خود را برای همکاری با ایران در تمام زمینه ها به ویژه در حوزه اقتصادی اعلام و متمایل به گسترش همکاری های فیمابین است.
چاوش اوغلو در این زمینه ادامه داد: قرار است «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به ترکیه سفر کرده و با مقامات مسئول به مذاکره و رایزنی بپردازد.
وی همچنین در ادامه افزود: در راستای گسترش روابط فیمابین به ویژه در عرصه اقتصادی، «نیهات زیبکچی» وزیر اقتصاد ترکیه نیز در رأس یک هیأت بلندپایه اقتصادی به زودی به ایران سفر خواهد کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
سرمایهگذاری نفتی روسیه در ایران/ تهران مایل به دریافت جدیدترین انواع سلاحهای روسی
«لوان جاگاریان»، سفیر روسیه در تهران روز جمعه اعلام کرد شرکت "لوک اویل" روسیه تصمیم دارد در طرح توسعه دو میدان نفتی در نزدیکی اهواز در جنوب ایران مشارکت کند.
جاگاریان تاکید کرد: « اگر ما بخواهیم در مورد طرح های بخصوصی حرفی بزنیم، در حال حاضر این احتمال وجود دارد که شرکت لوک اویل روسیه در توسعه دو میدان نفتی در نزدیکی شهر اهواز مشارکت کند.»
وی همچنین خاطرنشان کرد شرکت های گازپروم و «گازپروم نفت» و شرکت ملی نفت ایران در آستانه یادداشت تفاهم در زمینه توسعه میادین نفت و گاز هستند.
در تحولی دیگر به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «لوان جاگاریان»، سفیر روسیه در تهران اعلام کرد ایران مایل به دریافت جدیدترین انواع سلاح های روسیه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد : این تجهیزات نظامی صرفا به منظور دفاعی تامین می شود و هیچ خطری را برای بر هم زدن توازن قوا در این منطقه به دنبال ندارد.
آنکارا گاز بیشتری از تهران میخرد/ امنیت ترکیه به امنیت ایران ارتباط دارد
"مولود چاووش اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه، روز جمعه اعلام کرد کشورش می خواهد گاز طبیعی بیشتری از ایران خریداری کند و در مورد مسئله قیمت هم مذاکره کرده است.
چاووش اوغلو افزود آنکارا و تهران اختلاف در مورد قیمت گاز را بدون ارجاع آن به حکمیت حل کرده اند.
چاووش اوغلو این سخنان را در یک کنفرانس خبری مشترک با "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران در آنکارا عنوان کرد.
ظریف برای یک دیدار رسمی در ترکیه به سر می برد.
وزیر امور خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای ایرانی اش در آنکارا گفت: باید با همکاری یکدیگر با گروه های تروریستی مبارزه کنیم و ما همکاری خود با ایران را تقویت خواهیم کرد.
چاووش اوغلو افزود: با ایران دیدگاه مشترکی درباره لزوم حفظ وحدت سوریه داریم. امنیت ترکیه به امنیت ایران ارتباط دارد و برعکس این مسئله هم صادق است. ما بر لزوم همکاری در زمینه برق و گردشگری تاکید کردیم.
ایرنا:
کار جهادی ایرانی ها در تابستان داغ عراق/ وقتی پای عشق در میان باشد!
یک گروه جهادی از قشرهای مختلف ایرانی، تابستان داغ امسال قصد کردند برای خدمت به عتبات بروند و کلاس های درس دانش آموزان شهرهای مقدس کربلا و نجف را بازسازی کنند.
این گروه داوطلبانه 16 مرداد ماه وارد عراق شد و کار خود را به سرعت شروع کرد، بطوری که حتی اهالی محلاتی که در مدارس آن مشغول بکار شدند، نمی دانستند چه اتفاقی افتاده است.
این داوطلبان کار جهادی در شهرهای مقدس عراق، بی سر وصدا مشغول بودند تا اینکه اهالی آن محلات از موضوع مطلع شدند و به سراغشان رفتند، شام و ناهار دعوتشان کردند و تعداد زیادی از جوانان عراقی نیز برای کمک به این گروه های جهادی پیوستند و حتی برخی مقام های محلی نیز در جمع این گروه جهادی حضور یافتند و از تلاش های انسان دوستانه آنان تقدیر کردند.
یکی طراحی می کند، آن یک نقاشی و یکی دیگر کمچه گچ کاری دست گرفته و یکی در حال ترمیم و تعمیر تاسیسات است و خلاصه هر کس به واسطه مهارت و حرفه اش کاری می کند.
یکی از اعضای این گروه جهادی که نخواست نامش را ذکر کنیم، گفت در بین بچه های جهادگر، مهندس، تکنسین، طراح و عوامل فنی و بعضا دانشجو حضور دارند و هیچ پولی در قبال کاری که می شود، دریافت نمی کنند.
وی انگیزه و هدف را 'عشق' توصیف کرد و گفت، وقتی کار را شروع کردیم هیچکس نمی دانست، اما وقتی مردم مطلع شدند به استقبال آمدند و از بچه ها پذیرایی کردند و حتی ما را به خانه هایشان بردند.
گویا وقتی استاندار نجف هم از حضور این گروه جهادی در نجف اشرف مطلع شد، به سراغ آنها رفت و با آنها نشست و گفت و گو کرد و به آنان خسته نباشید گفت.
اعضای گروه که تجربه و سابقه کار در نقاط مختلف کشورمان را دارند، معتقدند، این حرکت انسان دوستانه است و آنان قصد دارند تجربه خود و فرهنگ کار جهادی را در هر نقطه ای که ممکن باشد، ترویج دهند و در عین حال می گویند، کار جهادی و انسان دوستانه در شهرهای متعلق به ائمه اطهار(ع) بر زیبایی کار می افزاید.
یکی دیگر از اعضای گروه جهادی در ارتباط با نوع فعالیت هایی که صورت می گیرد ، گفت با توجه به شرایط محیطی، بعد از رنگ آمیزی و تعمیرات، فضای کلاس ها را بگونه ای طراحی کردیم تا کلاس درس برای دانش آموزان جاذبه داشته باشد و به تقویت روحیه آنان کمک کند.
نیمی از این گروه 60 نفره که با هماهنگی های بعمل آمده از سوی رایزنی فرهنگی ایران در عراق ، کار جهادی خود را آغاز کرده اند، به کربلای معلی رفته و نیم دیگر در نجف مستقر شده اند، درحالی که دمای هوای بغداد این روزها حول 48 درجه و کربلا و نجف اندکی بیشتر است.
شاید بتوان گفت که دانش آموزان عراقی ، به دنبال بیش از 12 سال جنگ و حملات تروریستی، از مظلوم ترین ها در منطقه هستند که در محیطی مملو از تهدید حملات انتحاری و بمبگذاری سر کلاس درس حاضر می شوند و از محیط های لازم برای درس خواندن محروم هستند و در فصل امتحانات بسیاری از آنان محیطی بهتر از اماکن مقدسه نمی یابند، بطوری که این روزها مسجد کوفه و محیط اطراف آن مملو از دانش آموزانی است که برای امتحانات خود را آماده می کنند.
نظر شما