به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان بوشهر عصر امروز (21 مرداد) در دومین همایش«سیدالعابدین علیه السلام» که در سالن همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، عنوان کرد: توجه به معارف اسلامی و معارف ناب اهل بیت (ع) موجب ارتقای سطح معرفت میشود.
دعا در ذات خود به معنای پرواز انسان زمینی به اوج است
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اظهار داشت: دعا در ذات خود به معنای پرواز انسان زمینی به اوج است، انسان موجودی است که به عرض آمده است که به اوج عرش برسد، انسان نیامده است که در زمین متوقف شود بلکه آمده است که در زمین بر بال معارف بنشیند و به اوج کمال دست پیدا کند.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان این که دعا تجلی اوج کمال عروجی است، گفت: اگر انسان با خواندن دعا تا اوج سخن با خدا پیش میرود، انسان آسمانی میشود و با اتمام دعا بار دیگر سفر زمینی را با یک صبغه الهی آسمانی دیگر زمین را طی میکند.
انسان در فضای دعا عرشی میشود و بعد از اتمام دعا با رنگ الهی به زمین میآید/ خداوند به انسانهای آسمانی توجه دارد
وی بیان داشت: دعا یک سفر است و انسان در فضای دعا عرشی میشود و بعد از اتمام دعا، انسان با رنگ الهی به زمین میآید که وجودش در فضای پیرامون نورانیتی میدهد که انسانهای دیگر نیز از این فضا بهره میبرند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تأکید کرد: خداوند به انسانهای آسمانی توجه دارد و به انسانهایی که نگاه آنها در عرض متوقف است، کاری ندارد.
آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: خداوند به کسانی که اهل دعا نیستند، اعتنایی ندارد، بلکه خداوند به کسانی اعتنا و توجه دارد که از محیط زمینی و حیوانی فاصله گرفته باشند، در حالی که اگر انسان در سطح زمین متوقف شود، خداوند به این انسان عنایتی در سطح حیوانات میکند.
ویژگی مشترک همه انبیا و اوصیای الهی دعا بوده است/ دعا اوج آرامش آسمانی است
وی با بیان این که ویژگی مشترک همه انبیا و اوصیای الهی دعا بوده است، یادآورشد: خداوند در فضای دنیا برای همه انسانها شرایط دعا کردن را فراهم میکند، گاهی با یک نشست اخلاقی، گاهی با ایجاد گرفتاری ها، گاهی با یک معرفت دینی و ... فضا را برای انسان آماده میکند تا به دعا بپردازد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر عنوان کرد: دعا بال و عروج انسان از فضای تنگ و پرتلاطم دنیاست و هرگاه انسان دعایی میگوید، خداوند هزاران لبیک قبل و بعد از دعای فرد میگوید.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان این که دعا اوج آرامش آسمانی است، اظهار داشت: انسان بدون دعا در باتلاق متعفن دنیا قرار گرفته است، انسان بدون دنیا در درون چاه است، در حالی که انسان با دعا یوسفی است که از چاه دنیا بیرون میآید و به کرسی والایی انسان در دنیا میرسد.
امام سجاد (ع) تنها ولی خدا که با دعا وارد عرصه احیای دین شد
وی یادآور شد: در تاریخ ادیان الهی، تنها ولی خدا و حجت خدا که با دعا وارد عرصه احیای دین، ساختارسازی منابع انسانی خواص دین و حضور در عرصه انقلاب و مبارزه با ظلم به سبک و مدل دعا شد، امام سجاد (ع) است.
تعداد اصحاب امام سجاد (ع) کمتر از 20 نفر بود
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افزود: تاریخ زندگی امام سجاد (ع) تنها نقطه ای که در این فضای بسیار سخت باز بود، دعا بود؛ اگر جغرافیای سیاسی و فضای حاکمیت سیاسی زمان امام سجاد (ع) مورد تحلیل قرار بگیرد، مشخص میشود که حضرت با دعا چه حرکتی در جهان ادیان ایجاد کرد.
آیت الله صفایی بوشهری اضافه کرد: بعد از واقعه کربلا شرایط به گونه ای سخت شده بود که هیچ کس جرأت اظهار وجود اسلامیت به معنای دقیق کلمه نمی کرد؛ نهضتهای حق طلبانه سرکوب شده بود، در واقعه حره، بسیاری از اصحاب پیامبر (ص) مهر بندگی زدند و جوی خون در مدینه ایجاد شده بود.
وی تصریح کرد: در تاریخ نقل شده است که امام سجاد (ع) در مدینه و مکه که مرکز عالمان بزرگ اسلامی بود، بیش از 20 صحابی نداشت و اینها به هیچ عنوان جرأت نمی کردند که مطالب دینی را بیان کنند.
امام سجاد (ع) با انشای دعا معارف اسلامی را ارائه کرد/ امام سجاد (ع) با دعا اسلام ناب محمدی (ص) را احیا کرد
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر عنوان کرد: امام سجاد (ع) با انشای دعا معارف اسلامی را ارائه کرد، معارف اعتقادی، معارف رفتاری، معارف اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و ... از جمله معارفی بود که توسط امام زین العابدین (ع) در قالب دعا بیان شد.
آیت الله صفایی بوشهری تصریح کرد: دعا یک ویژگی دارد و آن این است که نمی توان جلوی آن را گرفت، بنابراین امام سجاد (ع) با دعا اسلام ناب محمدی (ص) را احیا کرد.
امام سجاد (ع) با دعا آرامش را به جامعه آورده بودند
وی یادآور شد: در زمان امامت امام سجاد (ع) فضا به گونه ای بود که نظام دین اسلام را از هم میپاشید و حضرت امام سجاد (ع) تمام معارفی که توسط عالمان منحرف و قدرتمندان ضد دین درحال نابودی بود، را احیا کرد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تأکید کرد: در دوران امامت امام سجاد (ع) جامعه اسلام دچار اضطراب و تشویش بود و در یک بحران روحی به سر میبرد، آرامش از جهان اسلام گرفته شده بود، در واقعه حره، جریان مکه، جریان بصره و جریان کوفه هیچ کس اطمینان به حفظ حریم خانه خود نداشت و همه دچار بحران شده بودند، در این شرایط امام سجاد (ع) با دعا آرامش را به جامعه آورده بودند.
آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: امام سجاد (ع) جامعه اسلامی را به سوی انس با خداوند در خط آرامش آورد و اطمینان قلبی برای جامعه فراهم شد و بازگشت جامعه اسلامی به سمت اسلام ناب و اصیل بر اساس مکتب اهل بیت (ع) صورت گرفت.
تشکیل حوزههای علمیه مرهون تلاشهای امام سجاد (ع) است/ صحیفه سجادیه شناسنامه احیای اسلام ناب محمدی است
وی تصریح کرد: با تلاشهای امام سجاد (ع) به مرور زمان شرایطی فراهم شد که خواص جامعه اسلامی فضا را مهیا دیدند که رسما حوزههای علمیه معارف دین تشکیل شود و از همان جا هم مباحث فقهی در کنار خاندان پیامبر (ع) شکل گرفت .
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: صحیفه سجادیه شناسنامه احیای اسلام ناب محمدی است و این کار بزرگی بود که امام سجاد (ع) انجام داد.
آیت الله صفایی بوشهری در پایان یادآور شد: استان هرمزگان یکی از استانهای استراتژیک نظام جمهوری اسلامی ایران است که امروز به نام امام سجاد (ع) شناخته میشود.
نظر شما