تاکیدمان بر همکاری مساجد و بقاع متبرکه است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی اداره کل اوقاف استان تهران، گفت: بهتر است میان بقاع و مساجدی که در کنار هم هستند همکاری و مدیریت مشترک وجود داشته باشد.

حجت‌الاسلام سید هاشم حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: اداره کل اوقاف استان تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد، تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده‌اند تا فعالیت‌های شان به ویژه در نقاطی که بقاع و مساجد همسایه یکدیگر هستند دارای هماهنگی بیشتری باشد. هرچند گاهی برخی تفاوت سلیقه‌ها موجب بروز برنامه های مجزا در چنین مساجدی می‌شود.

 

همکاری مشترک مسجد و اوقاف مانند مسجد گوهرشاد

وی افزود: البته برگزاری مجزای برنامه‌ها مانند قرائت دعای کمیل در آن دسته از مساجد و بقاع که در همسایگی یکدیگر هستند منافاتی با وجود وحدت رویه میان آن ها ندارد. هرچند وجود همکاری و مدیریت مشترک میان آن ها همانند مسجد گوهرشاد در جوار حرم رضوی یا مسجد اعظم قم در جوار حرم حضرت معصومه (س) بهتر است.

 

معاون فرهنگی ـ اجتماعی اداره کل اوقاف استان تهران در پاسخ به سوالی درباره تعداد مدیران بقاع متبرکه ای که خود امام جماعت هم هستند، خاطرنشان کرد: اطلاع دقیقی از این موضوع نداریم.

 

تکلیف مدیری که امام جماعت مسجد است، چیست؟

وی ادامه داد: هر مدیر بقعه ای که امام جماعت هم هست موظف به حضور در مساجد در مدت زمان مشخصی در روز است؛ بنابراین لزومی به حضور در ساعاتی مثل نماز ظهر یا مغرب ندارد و می‌تواند در ساعات دیگری در دفتر  بقعه یک امامزاده باشد.

 

حسینی با اشاره به برگزاری نماز جماعت در بیشتر بقاع امامزادگان، گفت: به جز آستان‌هایی که جمعیت اندکی موقع نماز در آنها حضور دارند، در سایر بقاع، اقامه نماز به شکل جماعت برگزار می‌شود.

 

اداره کل اوقاف دخالتی در فعالیت مساجد ندارد

وی اضافه کرد: اداره کل اوقاف استان‌ها و بقاع متبرکه دخالتی در فعالیت مساجد ندارند؛ هرچند تعاملاتی میان این ادارات و مرکز رسیدگی به امور مساجد مانند بیمه خادمان و تهیه مطالب محتوایی وجود دارد.

 

 

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف استان تهران، خاطرنشان کرد: تعیین هیات امنای مساجد نیز بر عهده ادارات اوقاف است. البته برای جلوگیری از تداخل کاری، تعیین این اعضا با حکم مرکز رسیدگی به امور مساجد انجام می شود.

 

تحویل مفاصاحساب مالی مساجد به ادارات اوقاف

وی افزود: با وجود اینکه برخی از مساجد موقوفه هستند اما طی تفاهم‌نامه‌ای مدیریت نرم افزاری آن، به مرکز رسیدگی به امور مساجد محول شده است. هرچند مسوولان این مساجد باید مفاصاحساب مالی آن ها را در پایان سال،  به ادارات اوقاف تحویل دهند.

 

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف استان تهران، اظهار کرد: چنین تعاملاتی با افزایش اختیارات ائمه جماعات، زمینه ساز تسهیل و تسریع برنامه‌های مساجد شده است.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 564928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha