توجه به اقتصاد کشاورزی با اجرای ۸ هزار طرح تحقیقاتی

خبرگزاری شبستان:ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده است. رشد و پیشرفت در این زمینه نیازمند کار کارشناسی و توجه به متد و روش روز است از این رو هم اکنون حدود هشت هزار طرح تحقیقاتی در حوزه کشاورزی در کشور اجرا می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده است. ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، جایگاه ایران در حوزه کشاورزی در سالهای اخیر نیز نسبت به گذشته رشد و پیشرفت داشته است؛ اقلیم مختلف زمینه تولید انواع محصولات کشاورزی را برای کشورمان فراهم آورده است و از این رو می توان از این بخش برای رونق چرخه اقتصادی و صادرات بهره جست کما اینکه در سالهای اخیر به این امر توجه ویژه ای شده است و برخی کشورها خواهان واردات کالاهای کشاورزی از ایران هستند اما رشد و پیشرفت در این زمینه نیازمند کار کارشناسی و توجه به متد و روش روز است از این رو و برای تحقق این امر؛ هم اکنون حدود هشت هزار طرح تحقیقاتی در حوزه کشاورزی در کشور اجرا می شود.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از احمد زارع فیض آبادی، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نوشته است: "هم اکنون حدود هشت هزار طرح تحقیقاتی در حوزه کشاورزی در کشور اجرا می شود. اجرای طرح های تحقیقاتی کشاورزی، حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید یافته های تحقیقاتی و توزیع آن ها بین کشاورزان از عمده محورهای فعالیت این سازمان است. این سازمان از قدیمی ترین مراکز تحقیقاتی علمی کشور است که با 11 هزار و 300 پرسنل که دو هزار و 100 نفر آنان هیات های علمی هستند در 34 مرکز تحقیقات و 314 ایستگاه اقدام به اجرای طرح های تحقیقاتی می کنند. هم اکنون در این مراکز تحقیقاتی حدود هشت هزار طرح در حوزه های باغداری، زراعت، مدیریت منابع و آب، دامداری و ادوات کشاورزی در حال اجرا است."

 

یادآور می شود: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از ابتدای فعالیت خود موفق شده در حوزه زراعت میانگین تولید غلات را از 700 کیلوگرم در هر هکتار به 4.5 (چهار و نیم) تن برساند. توزیع بذرهای اصلاح شده از دیگر محورهای فعالیت این سازمان است و در این راستا نیز در سال زراعی جاری حدود 470 هزار تن انواع بذر اصلاح شده بین کشاورزان توزیع شده است.

کد خبر 564642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha