به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، انتقاد معاون رييس جمهور از همصدايان داخلي صهيونيست ها، دین و فرهنگ مشترک، سرچشمه اعتماد و همکاری تهران – باکو، طرح شكايت دولت عليه توهين كنندگان به رييس جمهور، تاکید بر ضرورت حفظ تمامیت ارضی کشورها برخی از سرتیترهای اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
طرح شكايت دولت عليه توهين كنندگان به رييس جمهور در دادگاه ويژه روحانيت
در بخشي ديگر از نشست خبري امروز، حجت الاسلام انصاري از طرح شكايت دولت عليه كساني كه چند روز گذشته با لباس روحانيت به رييس جمهور توهين كرده اند به دادگاه ويژه روحانيت خبرداد.
وي تاكيد كرد: نبايد احساس شود در كشور قانون وجود ندارد.
انصاري در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز در كارزاري هستيم كه دشمنان و بدخواهان جمهوري اسلامي تلاش مي كنند با ناديده انگاردن اقدامات قوا به ويژه رييس جمهور و دولت تدبير نا اميدي را در كشور ترويج دهند.
وي افزود: متاسفانه عده اي در داخل هم با دشمنان ما و لابي صهيونيست در ترويج نااميدي و ناديده گرفتن افتخارات دولت هم صدا مي شوند.
انصاري با اشاره به گراميداشت روز خبرنگار بر نقش خبرنگاران به منظور مقابله با اين اقدامات تاكيد كرد.
حجت الاسلان انصاری در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد به بررسی پرونده حقوقی جان باختگان منا و دستبرد دو میلیارد دلاری به اموال ایران گفت: وزارت خارجه در این رابطه فعال است و معاونت حقوقی نیز فعالیت می کند و اقدامات لازم طبق موازین حقوقی انجام شده البته بخشی از کار به عهده قوه قضاییه است و این پرونده ها در فضای غیرسیاسی پیگیری خواهد شد.
معاون حقوقی رئیس جمهور در ادامه به سوال خبرنگاری در مورد اقدامات این معاونت در برابر فیشهای نجومی گفت: برخورد رئیس جمهور و دولت یازدهم با قضیه فیشهای حقوقی از افتخارات دولت است و به این دلیل که رئیس جمهور یک حقوقدان است و این برخورد ناشی از حقوقدان وی است.
وی تاکید کرد: بسترهای پیدایش این موضوع به قوانین تبعیض امیز یا ذینفعان که از سالیان سال وجود داشته بازمیگردد و این موضوع فقط مختص قوه مجریه نبوده و در همه دستگاهها فاصله غیرمتعارف و پرداخت وجود داشته و نهادها و شرکتها و موسسات عمومی و شهرداریها نیز شامل این موضوع بودهاند.
وی تاکید کرد: تعداد کسانیکه حقوق نجومی دریافت می کرده اند نسبت به کل مدیران کشور و نظام بسیار بسیار اندک است و بلافاصله پس از این موضوع رئیس جمهور حل کردن ان را به معاون اول خود سپرد که در طی مدت کوتاهی گزارشها و اطلاعات لازم درخصوص پرداختیها از همه دستگاهها دریافت شد و مصوبات راهگشا و کارسازی نیز برای مقابله با ان از جمله تعیین سقف برای پرداختها در هیئت دولت صورت گرفت.
انصاری ادامه داد: در ادامه پیگیریهای معاون اول رئیس جمهور قرار شد مدیرانی که تخلف از قانون داشته اند با انها برخورد شود و دریافتیهایشان نیز بازگردانده شود و مدیرانی که تخلف از عرف داشته اند نیز حقوقشان برگردانده شود و این برخوردها تا جایی ادامه داشت که حتی برخی از مدیران کل دریافتی زمان خدمتشان را به خزانه بازگردانده اند.
معاون حقوقی رئیس جمهور از طرح شکایت بر علیه توهین کنندگان به رئیس جمهور در این معاونت خبر داد و گفت: به نظر من یکی از علتهای هجمه به رئیس جمهور این است که رئیس جمهور با بردباری در گفتگوی تلویزیونی حاضر شد و نبودن سوژه موجب عصبانیت مخالفان شد.
وی گفت: برخی ها دوست نداشتند که اقای روحانی رییس جمهور شود به همین دلیل هتاکیهایشان را بعد از ریاست جمهوری وی ادامه داد و رئیس جمهور شخص دوم مملکت است و با رای مردم انتخاب شده و توهین به او توهین به مردم است که مدعی العموم در این باره انتظار می رود اقدام کند.
وی اعلام کرد: من روز گذشته به واحد ذیربط خودمان تاکید کرده ام شکایتی به دادگاه ویژه روحانیت درخصوص کسی که به رئیس جمهور توهین کرده طراحی کنند تا احساس نشود در این کشور قانون نیست.
وی تصریح کرد: متاسفانه در سالهای اخیر این توهین ها از طریق تریبونهای عالی کشور کلید خورد که شاهد نمونه هایی از ان در مناظره های انتخاباتی و یا تریبون مجلس که به روسای قوا توهین شده بود شدیم.
انصاری در پاسخ به سوالی درخصوص طرح کلید خورده از سوی نمایندگان مجلس برای تحقیق و تفحص از معاونت حقوقی رئیس جمهور گفت: تقاضای اولیه در این باره صورت گرفته و سوالاتی نیز به معاونت حقوقی ارسال شده که ارتباط زیادی با معاونت حقوقی نداشته و بنده در نامه ای به اقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تا جایی که اطلاعات داشته ام سوالات را پاسخ داده ام.
وی در واکنش به ارسال نامه احمدی نژاد به باراک اوباما گفت: وی هم مانند هر شهروند دیگری از حقوقی برخوردار است و می تواند به هر کسی که می خواهد نامه ارسال کند.
انصاری در پایان در پاسخ به سوالی راجع به اقدامات امین زاده معاونت حقوقی پیش از وی گفت: این اقداماتی که کلید خورده ادامه خواهد یافت زیرا سلیقه مدیریتی من که این نبوده که اقدامات مدیریتی پیشین را به صفر برسانم.
انتقاد معاون رييس جمهور از همصدايان داخلي صهيونيست ها
حجت الاسلام مجيد انصاري معاون حقوقي رييس جمهور در نشست خبري گفت: امروز در كارزاري هستيم كه دشمنان و بدخواهان جمهوري اسلامي تلاش مي كنند با ناديده انگاردن اقدامات قوا به ويژه رييس جمهور و دولت تدبير نا اميدي را در كشور ترويج دهند.
وي افزود: متاسفانه عده اي در داخل هم با دشمنان ما و لابي صهيونيست در ترويج نااميدي و ناديده گرفتن افتخارات دولت هم صدا مي شوند.
انصاري با اشاره به گراميداشت روز خبرنگار بر نقش خبرنگاران به منظور مقابله با اين اقدامات تاكيد كرد.
وی در ادامه به روز خبرنگار اشاره کرد و گفت: حرفه خبرنگاری باید در جمهوری اسلامی ایران فراتر از یک شغل باشد و عرصه حضور خبرنگاران با عرصههای خطر همراه است و خبرنگاران شهید و رشید در دفاع مقدس نمونه ای از این عزیزان هستند.
وی تصریح کرد: معاونت حقوقی 5 معاون دارد که از جمله آن می توان به معاونت قانون اساسی و حقوق شهروندی اشاره کرد که وظیفه پایش اجرای قانون اساسی را بر عهده دارد و بر رعایت حقوق شهروندی و اجرای قانون اساسی در قوه مجریه نظارت می کند.
انصاری با تاکید بر این نکته که در هفته گذشته شورای علمی معاونت در معاونت حقوقی ریاست جمهوری تشکیل شده خاطرنشان کرد: برای شرکت در این شورا از برجستگان حقوقی کشور و مراکز حوزوی دعوت به عمل امده است.
وی از جمله اقدامات دیگر معاونت حقوقی ریاست جمهوری را ایجاد چند لایحه برای تقدیم به دولت براساس درخواست رئیس جمهور اعلام کرده و افزود: لایحه شفافیت از جمله این لایحه هاست که برای مقابله با بستر بسیاری از مفاسد ایجاد خواهد شد و در راستای ان اطلاعاتی لازم برای شفافیتها در نظر گرفته می شود و لایحه دیگر نیز لایحه تعارض منافع یا ساماندهی مساله ذینفعان کشور است که تاکنون براساس قوانین برخی ها که صاحب منفعت هستند در حوزه اختیارات خود برای خودشان براساس مقررات حق و حقوق قائل می شدند که از جمله ان میتوان به فیشهای حقوقی اشاره کرد و ما به دنبال این هستیم که افرادی که ذینفع هستند نتوانند از طریق مقررات برای خودشان امتیازات تصویب کنند.
انصاری در ادامه به تدوین لایحه ای برای زدودن و حذف استثنائات و مقررات کشور اشاره کرد و گفت: تلاش دولت یازدهم برای جامع کردن مقررات پرداخت مالیات از جمله این لایحه است.
وی همچنین از لایحه حریم خصوصی نیز یاد کرد و افزود: همچنین قوانین مزاحم احکام اقتصاد مقاومتی هم قرار است توسط 5 گروه کاری تعیین شده در معاونت حقوقی ریاست جمهوری بررسی شده و در دو الی سه هفته اینده بعد از جمع بندی نظرات دستگاههای مختلف به هیئت دولت تقدیم شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع حقوق در کشور مورد غفلت واقع شده و همین امر باعث به وجود امدن پرونده های زیادی در قوه قضاییه شده است و در تلاشیم که بتوانیم با همکاری صداوسیما برنامه اموزش حقوقی پخش کنیم.
معاون حقوقی رئیس جمهور در ادامه به تلاش برای احقاق حقوق ایران در سطح جهانی و دعاوی حقوقی نیز اشاره کرد و گفت: در این رابطه با معاونت حقوقی وزارت خارجه و معاونت بین الملل قوه قضاییه نیز ارتباط برقرار می کنیم.
حجت الاسلام انصاری در ادامه اقدامات پیش روی معاونت حقوقی ریاست جمهوری در مدت فعالیتش به پاسخ دهی به نامه های دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت: در این زمینه رئیس دیوان عدالت اداری نامه ای به معاونت حقوقی ارسال کرده است.
وی یکی دیگر از اقدامات لازم را تنقیح قوانین دانست و گفت: در حال حاضر ده هزار قانون در کشور وجود دارد که نمی توان از انها برداشت کرد و این تعداد زیادی قوانین موجب سردرگمی شده که معاونت حقوقی تلاش دارد در این رابطه به تنقیح قوانین بپردازد.
دین و فرهنگ مشترک، سرچشمه اعتماد و همکاری تهران - باکو است
حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در دیدار صمیمی با روحانیون و اندیشمندان جمهوری آذربایجان در باکو ، اظهارداشت: دین و فرهنگ مشترک، سرچشمه اعتماد و همکاری تهران - باکو است.
رییس جمهوری به شادمانی وصف ناشدنی مردم ایران هنگام استقلال جمهوری آذربایجان و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی اشاره کرد و گفت: روابط دو دولت به عنوان خواست مشترک دو ملت، بویژه در سالهای اخیر مستحکمتر و نزدیکتر شده است و دیدارهای مکرر مقامهای ارشد، به تقویت بیش از پیش این روابط انجامیده است.
رییس جمهوری، تفرقه و ترور به نام اسلام را توطئه ای در جهت اسلام هراسی دانست و اظهارداشت: متأسفانه امروز دشمنان اسلام با تسلیح گروهی آدمکش و تروریست تحت نام اسلام، شمشیر را بر رخ اسلام و مسلمانان کشیدهاند و آنها را رو در روی یکدیگر قرار دادهاند.
دکتر روحانی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم در شرایطی که دیگران در رفاه و پیشرفت هستند، مسلمانان رو در روی هم قرار گیرند و اختلاف و کشتار بین آنان بیشتر شده و جوانان مسلمان از مسیر حق منحرف شوند.
رییس جمهوری با بیان اینکه اسلام دین امنیت و برادری است، ادامه داد: امروز رسالت سنگینی بر دوش علمای اسلام است، تا جامعه را از انحراف فکری نجات دهند و با معرفی چهره واقعی اسلام، به همه مظلومان و مسلمانان رنج دیده جهان کمک نمایند.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه همه شیعیان و اهل تسنن برادر و عضو خانواده جهان اسلام هستند، گفت: امروز علما، دانشمندان، حوزههای علمیه و نویسندگان وظیفه سنگین و سختی بر دوش دارند تا نسل جوان در جهان اسلام را هوشیار و آگاه کرده و چهره واقعی اسلام را به آنان نشان دهند.
رییس جمهوری تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره اسلام اعتدالی را در عمل توضیح داده و تبلیغ کرده است؛ اسلامی که دین اعتدال، عدالت و رحمت است و به کمک مسلمانان و مظلومان میشتابد.
دکتر روحانی با اشاره به حملات تروریستهای داعشی به کشور و مردم مظلوم عراق، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از همان روز نخست به کمک مردم این کشور شتافت و اجازه نداد که بغداد و اربیل سقوط کند و در هر جایی که مسلمانان گرفتار تروریستها از ما طلب کمک نمایند به کمک آنها خواهیم رفت چرا که این امر را وظیفه خود میدانیم که دنیای اسلام را از این معضل نجات دهیم.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه پروردگار از ما میخواهد به یاری دین خدا و حق بپا خیزیم، افزود: همه باید برای تقویت وحدت میان مسلمانان تلاش کنیم و ثبات و آرامش را به دنیای اسلام برگردانیم.
رییس جمهوری احترام به تمامیت ارضی تمام کشورها و تأکید بر عدم تغییر مرزهای جغرافیایی منطقه را از برنامههای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: با بی توجهی به این اصل ، شاهد تداوم ناامنی، ثبات و کشتار در منطقه خواهیم بود.
دکتر روحانی تصریح کرد: ما به هیچ عنوان نمیخواهیم که هیچ انسان مظلومی در هر نقطه از جهان کشته شود و خواستار صلح، صفا، برادری و امنیت در جهان هستیم.
رییس جمهوری ریشه مشکلات کنونی دنیای اسلام را دخالت های دشمنان اسلام دانست و گفت: دشمنان عدهای را تحریک میکنند، تا به نام دین و جهاد در بین مسلمانان اختلافافکنی، مظلومکشی و برادرکشی به راه بیندازند و به این ترتیب در نهایت دین اسلام به دروغ بدنام شود.
در این نشست که شمار زیادی از روحانیون و ائمه جماعات جمهوری آذربایجان حضور داشتند، شیخ الاسلام پاشازاده رییس اداره مسلمانان قفقاز نیز گزارشی ارائه کرد.
کرویدور ریلی شمال - جنوب، اروپا را به خلیج فارس متصل می کند
حسن روحانی روز یکشنبه به وقت محلی در جلسه مشترک هیأتهای عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، با بیان اینکه ضروری است موضوع کاهش تعرفه های تجاری میان دو کشور سریعاً بررسی و نهایی شود، اظهار داشت: نزدیکی و گسترش روابط با کشورهای اورآسیا، منطقه قفقاز و بویژه کشور آذربایجان بسیار مهم بوده و باید در آینده به سمت تجارت آزاد، حرکت نماییم.
رییس جمهوری بر ضرورت تکمیل کریدور ریلی شمال به جنوب و همکاریهای ترانزیتی و اتصال راهآهن ایران و جمهوری آذربایجان از طریق آستارا و رشت تأکید کرد و گفت: این کریدور میتواند در اتصال منطقه قفقاز و حتی اروپا به کشورهای حوزه خلیج فارس نقش بسزایی ایفا نماید.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه مسایل زیستمحیطی در دریای خزر باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: در این زمینه ایران خواستار فعال تر شدن هر چه سریعتر دبیرخانه در باکو است.
رییس جمهوری با اشاره به اهمیت همکاریهای مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی و همچنین رژیم حقوقی دریای خزر، تصریح کرد: اراده دو دولت، توسعه همه جانبه روابط است.
دکتر روحانی با اشاره به علاقمندی دو کشور برای توسعه همکاری ها در عرصه گردشگری گفت: باید در این عرصه ، تسهیلات و سرمایه گذاری در بخش زیرساخت ها انجام گیرد و خطوط هوایی نیز میان دو کشور گسترش یابد.
رییس جمهوری در ادامه به موضوع تروریسم به عنوان تهدیدی برای همه کشورها بویژه منطقه اشاره کرد و اظهارداشت: تقویت همکاریهای مشترک در مبارزه با تروریسم بویژه در حوزههای فرهنگی، اطلاعاتی و عملیاتی ضروری است.
دکتر روحانی ادامه داد: نباید بگذاریم عدهای به دروغ، خشونت و ترور را به اسم اسلام برای نسل جوان تبلیغ کنند و این تفکر باید در منطقه ریشهکن شود.
رییس جمهوری تصریح کرد: با همکاری کشورهای منطقه و از جمله آذربایجان میتوانیم برای مبارزه با تروریسم در منطقه خاورمیانه تا قفقاز همکاری نماییم تا صلح، ثبات و آرامش به طور کامل به منطقه باز گردد.
دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه حفظ مرزها و تمامیت ارضی کشورها برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است، افزود: حل معضلات و مشکلات منطقهای از طریق مذاکره و گفتگو امکان پذیر است و جمهوری اسلامی ایران نیز از هیچ اقدامی برای توسعه صلح، ثبات و امنیت منطقه دریغ نمیکند.
رییس جمهوری با اشاره به اجلاس سهجانبه روسای جمهوری ایران، آذربایجان و روسیه گفت: باید به سمت همکاریهای سهجانبه بیشتر حرکت نماییم.
رییس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دوست خوبی برای جمهوری آذربایجان است، تأکید کرد: باکو خواهان گسترش همکاری های همه جانبه با ایران است و روابط خوب تهران و باکو اثرات بسیار خوب منطقهای خواهد داشت.
الهام علی اف با اشاره به مذاکرات و توافق صورت گرفته در این سفر در حوزههای انرژی، حمل و نقل هوایی و راهآهن، صنعتی و داروسازی، اظهار داشت: روابط مناسب دو کشور در سازمانهای بینالمللی، نشانگر دوستی عمیق دو دولت و ملت میباشد.
رییس جمهوری آذربایجان با اشاره به نشست سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه گفت: امیدواریم همکاریها در این راستا بین سه کشور گسترش یابد و جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران به طور مشترک اقدامات جدی را در این زمینه آغاز کردهاند.
همچنین روسای کمیسیون مشترک همکاریهای جمهوری ایران و آذربایجان در این نشست گزارشی از آخرین تحولات و روابط فی ما بین، همکاریهای اقتصادی و کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور ارایه کردند.
تاکید بر ضرورت حفظ تمامیت ارضی کشورها از جمله آذربایجان و عدم تغییر مرزها در منطقه
حسن روحانی رییس جمهوری پس از امضای شش سند و یادداشت تفاهم همکاری میان مقامهای ارشد تهران و باکو تصریح کرد: دو ملت و دو دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، برای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاریها، عزم راسخ دارند.
وی روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان، با تقدیر از میهمان نوازی دولت و مردم آذربایجان از هیات عالی رتبه ایران در این سفر، گفت: طی سه سال گذشته روابط دو کشور به سرعت در حال گسترش بوده و گام های بسیار خوبی برای توسعه همه جانبه مناسبات تهران - باکو برداشته شده است.
رییس جمهوری اظهارداشت: سفرهای روسای جمهور ایران و آذربایجان به دو کشور و ملاقات هایی که در حاشیه کنفرانس ها و مجامع بین المللی انجام گرفت ، گامی رو به جلو برای توسعه روابط دو ملتی است که دارای تاریخ ، فرهنگ، دین و مذهب مشترک هستند و سالیان دراز در کنار هم با برادری و اخوت زندگی کردند.
دکتر روحانی افزود: امروز و در نشست هیات های عالیرتبه دو کشور ، در زمینه توسعه تجارت میان دو کشور و کاهش تعرفه های گمرکی گفتگو شد. کمیسیون های مشترک دو کشور باید تلاش کنند تا زمینه برای رسیدن به هدف نهایی که برقراری تجارت آزاد بین دو کشور است، مهیا شود.
رییس جمهوری، توسعه روابط بانکی دو کشور را حائز اهمیت و آن را پایه ای برای گسترش مناسبات و همکاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان دانست و افزود: در این زمینه امروز تفاهم نامه ای به امضای روسای بانک های مرکزی دو کشور رسید و این تفاهمنامه می تواند به توسعه روابط تجاری شتاب بخشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه در بخش های سرمایه گذاری، صنعت و تکنولوژی شاهد گام مهمی برای آغاز پروژه ساخت خودرو در آذربایجان هستیم، گفت: این پروژه منتهی به ساخت و تولید 10 هزار خودرو در سال برای نیازمندیهای داخلی آذربایجان یا کشورهای همسایه خواهد بود و این گام خوبی برای توسعه روابط دو کشور در زمینه مناسبات صنعتی است؛ همچنین در زمینه داروسازی هم گام هایی که برداشته شده آغازی برای گسترش روابط صنعتی و تکنولوژیک بین دو کشور خواهد بود.
رییس جمهوری رایزنی و تبادل نظر در زمینه موضوعات مرتبط با دریای خزر را از دیگر محورهای گفتگو ها با مقامات جمهوری آذربایجان عنوان و خاطرنشان کرد: دریای خزر، دریای صلح، دوستی و توسعه بین کشورهای ساحلی خزر است ؛ در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر تفاهم کردیم که دو کشور با سرعت بیشتری در این زمینه تلاش کنند تا به توافق نهایی در آینده دست پیدا کنیم.
دکتر روحانی افزود: در زمینه فعالیت های مشترک در دریای خزر در بخش نفت و گاز نیز مقرر شد تا فعالیت و مشارکت در مناطق مشترک مورد تفاهم طرفین باشد که این گام مهمی در ارتقا سطح مناسبات دو کشور خواهد بود.
رییس جمهوری ادامه داد: موضوع محیط زیست در دریای خزر از اهمیت ویژه ای برای ما برخوردار است چراکه آلودگی ها در این دریای بسته می تواند بسیار خطرناک باشد؛ لذا در این راستا باید تفاهماتی که در گذشته صورت گرفته و قراردادهایی که بین کشورهای دریای خزر امضا شده اجرایی و دبیرخانه ای در این زمینه در جمهوری آذربایجان تشکیل و فعال شود.
دکتر روحانی اظهار داشت: با توافق طرفین قرار شد مسوولان ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه توسعه گردشگری میان دو کشور و سرمایه گذاری در راستای توسعه خطوط هوایی تلاش کرده و شرایط لازم را در زمینه تسهیل روادید انجام دهند تا مردم ایران و جمهوری آذربایجان بتوانند به راحتی از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی دو کشور بازدید کنند.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه موضوع ترانزیت و کریدور شمال- جنوب از موضوعات اساسی میان دو کشور وکشورهای منطقه است، گفت: اولین بخش این کریدور با افتتاح و اتصال راه آهن آستارا – آستارا و پایانه ای که در ایران احداث می شود، آغاز خواهد شد و گام دوم، اتصال راه آهن آستارا به رشت خواهد بود که دو کشور با مشارکت هم در این راستا سرمایه گذاری خواهند کرد.
دکتر روحانی افزود: جمهوری آذربایجان با احداث این راه آهن به خلیج فارس متصل می شود و در نهایت این خط آهن کشورهای منطقه قفقاز، روسیه و اروپای شمالی و شرقی را به خلیج فارس و کشورهای جنوبی خلیج فارس را به شمال متصل می کند و در نتیجه می تواند روابط توسعه یافته و خوب اقتصادی را برای کل منطقه به ارمغان بیاورد.
ایران و جمهوری آذربایجان ۶ سند و یادداشت تفاهم همکاری امضاء کردند
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان عصر یکشنبه به وقت محلی، شش سند و یادداشت تفاهم همکاری در راستای تعمیق و تقویت روزافزون روابط و همکاریهای دوجانبه امضاء کردند.
این اسناد و تفاهمنامه همکاری با حضور روسای جمهور دو کشور به امضاء رسید.
اولین یادداشت تفاهم همکاری در زمینه استاندارد، بین سازمان ملی استاندارد کشورمان و وزارت اقتصاد جمهوری آذربایجان به امضاء رسید. همچنین یادداشت تفاهم همکاری میان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به امضاء روسای بانکهای مرکزی دو کشور رسید.
سند برنامه اجرایی همکاریها در زمینه گردشگری میان دو کشور بین سازمان صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران و سازمان مربوطه طرف دیگر امضاء شد و پروتکل تمایل میان دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه تحقیق کریدور حمل و نقل شمال – جنوب بین وزیر مسکن و شهرسازی و همچنین وزیر حمل و نقل جمهوری آذربایجان امضاء شد.
همچنین در زمینه همکاریهای امنیت الکترونیک تفاهمنامهای به امضاء محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر حمل و نقل جمهوری آذربایجان رسید.
آخرین یادداشت تفاهم نیز، موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بود که به امضاء وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر کشاورزی جمهوری آذربایجان رسید.
دستیابی به ایران توسعه یافته بدون همت خبرنگاران مقدور نخواهد بود
محمد باقر نوبخت امروز - یکشنبه - 17 مردادماه با ارسال پیامی روز خبرنگار را به تمامی خبرنگاران و دیگر عزیزان عرصه رسانه تبریک گفت و در کسوت سخنگویی دولت جمهوری اسلامی ایران از تلاش های صادقانه و ارزشمند آنها تقدیر و تشکر کرد.
وی تصریح کرد: در تحولات تاریخ معاصر ایران، اصحاب رسانه بویژه خبرنگاران، نقش اثر گذاری را ایفا کرده اند. به جرات می توان ادعا کرد که قاطبه جامعه رسانه ای ایران همواره در کنار رسالت حرفه ای خود، مقید به اصول آرمان خواهی و مردم سالار بوده و آگاه سازی عمومی مردم را سرلوحه خود قرار داده است.
وی افزود: در این میان، با پیروزی انقلاب اسلامی، قشر متعهد رسانه نیز همچون دیگر اقشار جامعه، آزادی و آزادگی و پایبندی به ارزش ها زینت بخش اهداف مقدس خود نمود و این چنین بود که شهید آوینی ها و شهید صارمی ها و بسیاری دیگر از تلاش گران بی نام و نشان عرصه رسانه، ظهور کردند و البته که اندیشه و راهشان ادامه خواهد یافت.
سخنگوی دولت در این پیام تبریک یادآور شد: جایگاه خبرنگاران و دیگر فعالان عرصه رسانه در جامعه امروز جهانی که فناوری اطلاعات و ارتباطات، بنیان جوامع بشری را تحت سیطره خود قرار داده است، بیش از هر زمان دیگری معنا می یابد.
نوبخت اضافه کرد: انتقال صریح، صحیح و سریع اطلاعات در جامعه، از یک سو و نشر واقعیات و توانمندی های ایران اسلامی در سرتاسر جهان، از سوی دیگر، وظایف سنگین و خطیری هسند که بر دوش خبرنگاران، روزنامه نگاران و منتقدان کشور قرار دارد.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید کرد: تردیدی نیست که دستیابی به ایران توسعه یافته، بر اساس افق سند چشم انداز بیست ساله، بدون همت و تلاش این عزیزان مقدور نخواهد بود بویژه این که امروزه، مرزهای جغرافیایی توسط فناوری اطلاعات و ارتباطات در هم نوردیده شده و این خود ، مسئولیت اصحاب رسانه را سنگین تر می کند.
مشارکت مردم در اقتصاد مقاومتی یک اصل است
رحمانی فضلی وزیر کشور عصر شنبه در نشست استانداران سراسر کشور با موضوع بررسی راهکارهای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه منطقه ای با اشاره به اینکه مشارکت مردم در اقتصاد مقاومتی یک اصل است، گفت: اگر این مشارکت واقعی را نداشته باشیم با تمام پروژه هایی که اجرا می کنیم نمی توانیم به جایی برسیم.
رحمانی فضلی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به جاهای خوبی رسیده و امید است منافع آن برای همه مردم باشد.
وزیر کشور اظهار داشت: کلیت موضوع این است که جنبش و جوش و فعالیت و انگیزه خوبی در استان ها ایجاد شده است .
وزیر کشور با اشاره به برگزاری جلسات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در حوزه اقتصاد مقاومتی ۵۲ مورد اختیارات به استان ها ابلاغ شده و ۵۰ مورد دیگر در مسیر رسیدگی است که ابلاغ خواهد شد.
رحمانی فضلی با تاکید بر این که باید انجام پروژه ها و طرح ها همراه با سیاست های اقتصاد مقاومتی متفاوت از گذشته اجرا شود گفت: اگر قرار باشد همان روال گذشته ادامه پیدا کند چه نیازی به اقتصاد مقاومتی بود؟
رحمانی فضلی گفت: پروژه ها و طرح های نیمه تمام و واحدهای نیمه تمام مهم است، اما باید به جریان دائمی تبدیل شود و باید تلاش شود پروژه های ملی اجرا شود.
وزیر کشور به گزارش دهی به مردم اشاره کرد و افزود: به هر جایی که می رویم باید به مردم مرتب گزارش دهیم و موفقیت ها را بگوییم.
رحمانی فضلی گفت: مسیر در حال باز شدن است و امید است دوستان از اختیارات خود استفاده کنند، چون اختیارات به استانها واگذار شده است.
وی افزود: روی تنوع منابع باید فکر کرد و بودجه و منابع دولتی پاسخگو نخواهد بود و باید از بازار سرمایه و دیگر روش ها و تجهیز منابع در داخل استان ها استفاده کرد.
وزیر کشور تاکید کرد: یکی دیگر از مسایل مهم در استان ها ایجاد عدالت، توازن و تعادل منطقه است ، انتظار می رود در سطح منطقه ای و استانی به این مساله توجه شود که یکی از ویژگی ها در اقتصاد مقاومتی عدالت محوری و عدالت اجتماعی و اقتصادی است.
رحمانی فضلی افزود: این موضوع باید در شهرستان ها فعال شود تا جریان اقتصاد مقاومتی در شهرستان ها و روستاها هم با دقت و برنامه ریزی پیش رود. اقتصاد مقاومتی امر خیری است و تلاش می شود تا این امر خیر به نام شما ثبت و مردم و انقلاب و همه از منافع آن بهره مند شوند.
رویکرد دولت تدبیر و امید در تبعیت از مقام معظم رهبری بی نظیر است
اسحاق جهانگیری در همایش بررسی راهکارهای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه منطقه ای که با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد، اظهار داشت: این شیوه تخریب برای رییس جمهوری که شخصیتی روحانی، مجتهد و عضو مجلس خبرگان رهبری و سابقه طولانی حضور در شورای عالی امنیت ملی را دارد و امروز نیز رییس این شورا است،بسیار زننده است و حرفهایی که برخی افراد درباره ایشان مطرح می کنند سخنانی سخیف است که درباره شخصیت دوم کشور به زبان می آورند.
معاون اول رییس جمهور گفت: کسانی که ما نجابت می کنیم و نمی گوییم که در دوران مسئولیت خود چه کرده اند، کم کم دارند طلبکار می شوند و گویا فراموش کرده اند که چه حجم منابعی در اختیار آنها بود و با این منابع چه کردند و چه تورم و رکودی را بر کشور حاکم ساختند و چه فضای بین المللی و سیاست داخلی را در کشور به راه انداختند.
وی افزود: این افراد شخصیت های بزرگ کشور و ستون های انقلاب را که سال های طولانی در کنار یکدیگر بودند، در سالهای گذشته رو در روی هم قرار دادند اما پس از آنکه دولت تدبیر و امید با ریاست دکتر روحانی کار خود را آغاز کرد، در مدت کوتاهی کشور به ثبات و آرامش رسید. در قوای سه گانه همدلی به وجود آمد و دیگر دولت، مجلس و قوه قضاییه رو در روی هم نیستند. البته ممکن است که در برخی موارد اختلاف نظر در برخی موضوعات وجود داشته باشد که با همفکری حل و فصل می شود.
جهانگیری همچنین با یادآوری دستاورد دولت تدبیر و امید در پرونده هسته ای و برقراری تعامل در فضای بین المللی خاطرنشان کرد: دولت دکتر روحانی بزرگترین پروژه تاریخی ایران در عرصه بین المللی را با مدیریت صحیح به انجام رساند و البته ممکن است که غربی ها براساس رویکرد استکباری خود آنطور که باید در قبال برجام عمل نکنند اما این موضوع چیزی از دستاورد دولت کم نمی کند و دولت تا به نتیجه رسیدن تمام تعهدات طرف مقابل پیگیری لازم را ادامه خواهد داد.
معاون اول رییس جمهور رویکرد و جهت گیری دولت تدبیر و امید را در تبعیت از مقام معظم رهبری بی نظیر توصیف کرد و افزود: ما بسیار خوشحال می شویم که اگر گاهی از مسیر اصلی فاصله می گیریم با یک تذکر و توصیه رهبر معظم انقلاب دوباره در مسیر صحیح قرار می گیریم و حاضر نیستیم هزینه ای بر دوش مقام معظم رهبری بگذاریم و دولت مسئولیت همه تصمیمات خود را بر عهده می گیرد.
وی ادامه داد: اگر موفقیتی باشد متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و اگر کاستی و نواقصی وجود داشته باشد، دولت با شجاعت مسئولیت عملکرد خود را می پذیرد و در صدد اصلاح آن بر می آید.
جهانگیری با اشاره به توفیقات حاصل شده در بخش صادرات نفت متاثر از فضای پسابرجام اظهار داشت: هم اکنون نسبت به سال گذشته 2.2 برابر میزان تولید و صادرات نفت افزایش یافته و آرامش مناسبی در روابط ایران با جهان برقرار است و جمهوری اسلامی ایران از موضعی عزت مند در روابط بین المللی برخوردار است.
معاون اول رییس جمهور همچنین با یادآوری توفیقات دولت در بخش اقتصاد خاطرنشان کرد: دولت از ابتدای کار، اولویت ها را به خوبی شناسایی کرد و بر موضوع تورم و رکود متمرکز شد و خوشبختانه آرامش و ثبات بسیار قابل قبولی در شاخص های کلان اقتصاد کشور بوجود آمد و امروز شاخص های اقتصادی برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی است.
امکان تعیین وزیر معین برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی در همه استان های کشور
رحمانی فضلی وزیر کشور پس از نشست استانداران سراسر کشور که با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ، وزاری حوزه های تولیدی ، رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک ها برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: عملکرد چند ماهه استان ها در چهار کارگروه بررسی و برخی پیشنهادات این کارگروه ها مورد قبول واقع شد و برخی دیگر در کمیته پیگیری ظرف دو هفته مورد بررسی قرار خواهد گرفت و اگر نیاز به قانون و یا اصلاح قانون باشد اقدام خواهد شد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه بانک های عامل کمک بسیار خوبی به پیشبرد طرح های اقتصاد مقاومتی داشتند افزود: مسئولیت سه استان الگو به عهده بنده است و ممکن است با تشخیص دولت برای هر یک از سایر استان ها نیز وزیر معین تعیین شود و وزیر معین همچون وزیر کشور پیگیر طرح های اقتصاد مقاومتی و مدافع این استان ها در هیأت دولت خواهد بود.
رحمانی فضلی افزود: بانک مرکزی و سایر بانک ها، تأمین کننده مالی پروژه های اقتصاد مقاومتی هستند و با اختصاص تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی برای اجرای این پروژه ها تا پایان شهریور ماه آینده که با افزایش چشمگیر 40 درصد رو بروست ،منابع مالی مورد نیاز تأمین خواهد شد.
وزیر کشور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره برگزاری انتخابات اردیبهشت 96 به صورت الکترونیکی گفت: وزارت کشور برای برگزاری انتخابات سال آینده به صورت الکترونیکی آمادگی دارد و با توجه به فرصت کافی باقیمانده آماده برگزاری جلسات مشترک کارشناسی با شورای نگهبان در این خصوص هستیم و معتقدیم برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی موجب سهولت در امر برگزاری انتخابات و بالا بردن صحت و دقت آن خواهد بود .
رحمانی فضلی در پاسخ به سوال یک خبرنگار درخصوص لغو یک کنسرت در یکی از استان های کشور گفت: این مشکل عمدتاً در یکی از استان های کشور واقع شده است و با توجه به اینکه همه کنسرت ها با مجوز قانونی وزارت ارشاد انجام می شود و وحدت رویه در کل کشور لازم است ، بنده در نامه ای به شخص رئیس قوه قضائیه این موضوع را پیگیری خواهم کرد .
وزیر کشور درباره برخی اخبار در مورد بررسی صلاحیت نامزدهای عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا توسط شورای نگهبان گفت: موضع من در این مورد موضع قانون است و بر اساس قانون، مجلس شورای اسلامی مسئول تعیین صلاحیت نامزدهای عضویت در شورای شهر خواهد بود ، البته شورای نگهبان هم در این زمینه ابراز علاقه ای نداشته است و با توجه به تعداد پرشمار داوطلبین انتخابات شوراها علی القاعده فرصت چنین بررسی را نیز ندارد.
نظر شما