ارسال۴۰۰میلیون دلار به ایران ربطی به برجام ندارد

خبرگزاری شبستان: مقامات ایران و آمریکا تاکید کردند که دریافت ۴۰۰ میلیون دلار کشورمان از واشنگتن ربطی به برجام ندارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دونالد ترامپ نامزد انتخابات ریاست جمهوری حاشیه ساز آمریکا در اظهاراتی چند روز گذشته گفته بود که آمریکا ۴۰۰ میلیون دلار به ایران ارسال کرده که در ازای آن زندانیان آمریکایی در این کشور آزاد شوند.

بر همین اساس وال استریت ژورنال گزارشی در این خصوص منتشر کرد.

پس از انتشار گزارش وال استریت ژورنال از جزییات ارسال 400 میلیون دلار پول نقد از سوی دولت آمریکا به ایران همزمان با آزادی 4 زندانی آمریکایی و نیز اجرای رسمی برجام، مخالفان دولت آمریکا این اقدام دولت اوباما را دادن باج به ایران خوانده و خواستار بررسی آن شدند.

به گزارش عصر ایران به نقل از واشنگتن پست با وجودی که سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در واکنش به انتشار گزارش وال استریت ژورنال ، جزییات این گزارش را تکذیب نکرده اما تاکید کردند ارسال پول نقد به ایران در چارچوب دعوای حقوقی بیش از 30 ساله بین دو کشور بوده و ارتباطی به برجام و آزادی زندانیان آمریکایی از ایران نداشته است.

"پل رایان" رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت: انتشار این گزارش نشان داد دولت اوباما تلاش داشته در پرداخت پول به ایران بابت آزادی 4 زندانی آمریکایی، مخفی کاری کند.

اما روز گذشته علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم گفت: دریافت 400میلیون دلار از طلب جمهوری اسلامی ایران از آمریکا  مربوط به پرونده خریدهای نظامی پیش از انقلاب بوده و ارتباطی به مذاکرات هسته‌ای نداشته است.

وی همزمانی این موضوع با فرجام مذاکرات هسته‌ای را کاملاً تصادفی عنوان کرد و اظهار داشت: ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از هر موقعیتی برای بازگرداندن دارایی‌های توقیف شده خود در آمریکا استفاده کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: این پول بخشی از حساب خریدهای نظامی رژیم گذشته است و روند شکایت ما در دادگاه لاهه همچنان ادامه دارد.

شمخانی با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص طرح موضوع استرداد 400 میلیون دلار از سوی ایران در جریان سفر مک فارلین در سال 1364 و مخالفت وی با این درخواست افزود: عدم پرداخت مبلغ 400 میلیون دلار در سال 1364 موجب شد که دولت آمریکا مجبور به پرداخت رقمی معادل یک میلیارد و هفتصد و ده میلیون دلار به‌عنوان اصل و بهره طلب ایران شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی اظهارات مقامات فعلی و پیشین آمریکا در این رابطه را مرتبط با جنجال‌های انتخاباتی دانست و افزود: ترجیح می‌دهیم وارد جزییات این پرونده نشویم تا کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در فضای آشفته انتخاباتی در این کشور بیشتر ماهیت واقعی خود را برملا کنند.

علاوه براین، طبق ترجمه خبرگزاری فارس، «الیزابت ترودو» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه خود در خصوص انتقال 400 میلیون دلار به ایران گفت آزادی زندانیان آمریکایی ارتباطی به توافق هسته‌ای نداشته است.

به نوشته سایت وزارت خارجه آمریکا، وی گفت: «ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر اینکه زندانیان آزاد شده آمریکایی تا زمان فرود هواپیمای حامل مقادیر زیادی پول اجازه خروج از ایران را پیدا نکردند، صحت ندارد.».

ترودو در ادامه تصریح کرد: «همانطور که مقامات آمریکایی پیشتر آشکارا درباره آن بحث کرده‌اند، تأخیری در آزادی شهروندان ما در آن روز صورت گرفت که هیچ ارتباطی با توافق لاهه نداشته است و به حل برخی از موضوعات دقیقه آخری مرتبط بود که این موضوعات تنها به زندانیان مربوط می‌شد و مهم‌تر از همه مربوط به استقرار آنها و اطمینان حاصل کردن از این بوده است که تمامی آن‌ها - جیسون رضائیان، سعید عابدینی، امیر حکمتی - سوار هواپیما شده‌ و آماده خروج باشند.»

ترودو تصریح کرد: «کافی است که بگویم آماده کردن تمامی این امور، اطمینان حاصل کردن از آزادی شهروندانمان و نشان دادن حسن نیت متقابل ما برای ارائه راحتی برای برخی شهروندان خاص ایرانی که در آمریکا هستند، نیازمند آن است که تا پایان دیپلماسی حساس داشته باشیم».

وی گفت: «ما بر اساس اطلاعاتی که داریم و بر اساس آنچه که رخ داده است، اطمینان داریم که این مسئله (تأخیر در خروج زندانیان آمریکایی در ایران) تنها به خود افراد ارتباط داشته است».

کد خبر 564487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha