به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بسیج نیوز، امسال با درگذشت شاعر بزرگ انقلاب مرحوم حميد سبزواري، فرهنگ انقلاب اسلامي يكي از شاعراني را كه در عرصه سرود انقلاب پيشگام بود، از دست داد. با وجود اينكه بسيج از سالها پيش سرود را در برنامههاي فرهنگياش پيگيري ميكرد، بعد از توصيه رهبر انقلاب تلاش مضاعفي در اين مجموعه براي پيگيري توليد سرودهاي انقلابي شكل گرفته است.
اسماعيل احمدي معاون روابط عمومي سازمان بسيج مستضعفين از جمله بسيجياني است كه سابقه طولاني در توليد سرود دارد، به طوري كه تا به حال چند بار آثار توليد شده توسط وي از سوي مقام معظم رهبري مورد تقدير قرار گرفته است.
احمدي در گفتوگو با «جوان» درباره فعاليتش در حوزه سرود و تقدير مقام معظم رهبري از اثر وي ميگويد: حدود 25 سال است در اجرا و آموزش موسيقي فعاليت داشتهام و موفق به كسب رتبه اول كشوري در رشته سرود شدهام. براي سفر امام خامنهاي به خراسانشمالي و ديدار با بسيجيان، گروههاي مختلف سرود اشعاري را ارائه دادند، بنده هم در كنار مضجع مطهر امام هشتم(ع) شعري را سرودم و همانجا و به بركت امام رئوف ملودي آن را نيز گفتم و خدا را شكر از بين آثار ارائه شده اين اثر براي اجرا انتخاب شد. سرود را به يك گروه شش نفره براي اجرا دادم اما برای اجراي سرود در ايران نبودم، زماني كه بازگشتم از اخبار تلويزيون ديدار چند هزار نفري بسيجيان با رهبر انقلاب را ديدم كه در آن ديدار رهبري سرود اجرا شده را هم به لحاظ مضمون و هم به لحاظ محتوا خوب عنوان كردند. چند روز بعد نيز نامهاي از دفتر ايشان براي تقدير از آن سرود آوردند كه در آن باز هم از سرود اجرا شده با عنوان خيلي خوب تقدير شده بود.
احمدي ميافزايد: همين تشويق حضرت آقا باعث شد تا به دنبال اجراي استوديويي اين اثر بروم كه با نام «يار علمدار» توليد شد. اين شاعر بسيجي ادامه ميدهد: پيش از اين و طي سفر رهبر انقلاب به كردستان شعر و ملودي ديگري را آماده كردم كه با عنوان «ياران خراساني» بارها از شبكههاي تلويزيوني پخش شد.
احمدي که مشاور رییس سازمان بسیج نیز می باشد در ادامه ميگويد: سرود همان طور كه رهبر انقلاب تأكيد كردهاند بايد به صورت زمزمه درآيد و خيلي خوشحالم كه در اين سالها بر اساس منويات ايشان تلاش كردهام سرودهايي را توليد كنم كه در خانوادهها زمزمه شده است.
اين شاعر گستردگي و همهگير بودن سرود را از جمله مزاياي سرود نسبت به ديگر شاخههاي هنري عنوان ميكند و ميگويد: متأسفانه بسياري از شاعران ما به دليل اينكه با سرود مأنوس نبودهاند به سمت سرايش سرود حركت نكردهاند در حالي كه اگر ميزان تأثير آن را در مخاطب بدانند حتماً به سمت سرود گرايش پيدا ميكنند.
احمدي يكي از دلايل تأكيد رهبر معظم انقلاب در توليد سرود را تأثيرات مخرب ترانهها و موسيقيهاي غربي بر هويت جوانان ايراني عنوان ميكند و ميافزايد: ما نيازمند اين هستيم كه در حوزه موسيقي به جاي نهي از منكر بيشتر نيازمند امر به معروف هستيم و بايد همایش های سرودهای انقلابی یا همان کنسرت البته با رویکرد حماسی را جايگزين كنسرتهاي موسيقي غربي كنيم.
وي با تأكيد براينكه كنسرتهاي موسيقي فعلي با لهو و لعب همراه است، گفت: ميتوانيم در كنسرتهاي سرود، جوانان را در محيطي اسلامي قرار دهيم كه بعد از پايان كنسرت حس امريكا ستيزي، پيغمبر دوستي و ولايتمحوري در آنها به وجود آيد. متأسفانه گوش مردم با موسيقي خوب نامأنوس شده و موسيقي رپ و پاپ غربي جاي موسيقي اصيل را گرفته است بايد تلاش كنيم مردم را به گوش دادن موسيقي اسلامي عادت دهيم.
احمدي با بيان اينكه وزارت ارشاد در حوزه موسيقي تنها به يك درصد كنسرتهايي كه لغو ميشوند توجه ميكند و به 99 درصد باقي كاري ندارد، ميگويد: بعيد ميدانم اين وزارتخانه با اين رويكرد، تلاشي براي كمك به توليد سرود و برگزاري جلسات سرود اسلامي داشته باشد.
معاون روابط عمومي سازمان بسيج مستضعفين ضمن اشاره به برگزاري مسابقات سرود دانشآموزي در بسيج از سالهاي قبل تاكنون، درباره رويكرد اين سازمان براي ترويج سرود گفت: از دو سال پيش خانه موسيقي بسيج در معاونت فرهنگي بسيج مستضعفين تشكيل شده كه توليدات خوبي نيز داشته است كه از آن جمله سرود «ارغوان» است كه مورد تقدير حضرت آقا نيز واقع شد. اما به دليل سالها عقب بودن در زمينه توليد سرود، بسيج نيازمند تلاش مضاعف براي توليد آثار است تا اين عقب ماندن جبران شود.
نظر شما