خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث داراییهای معدنی به حساب میآید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد، بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است. بر اساس آمار تا پایان سال ۱۳۹۱ معادن ۷۸۶۷ معدن در کشور وجود داشت و آمار سال ۱۳۹۲ ابلاغ نشده است و میتوان گفت که قطعاً تعداد معادن افزایش یافته است. از معادن موجود در کشور ۵۴۲۲ معدن فعال هستند و ۲۰۸۶ معدن نیز فعال نیستند. همچنین ۳۵۹ معدن در حال تجهیز قرار دارد.
بنابراین گزارش، بر این اساس همکاری های بین المللی میان کشورمان با سایر کشورها انجام شده و در حال انجام است؛ ارمنستان از جمله این کشورهاست. شبکه اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه به نقل از محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است: "جمهوری اسلامی علاقه مند به ارتقای سطح روابط اقتصادی با ارمنستان است و این امر در قالب همکاری های معدنی و فعالیت مشترک می تواند عینیت پیدا کند. براساس ظرفیت موجود در ایران و کشورهای اوراسیا در آینده نزدیک می توان گسترش همکاری ها را مشاهده کرد. جمهوری اسلامی ایران تمایل دارد تا در زمینه انرژی و هیدرو کربن ها و تولید و انتقال برق مذاکرات جدی و رو به گسترشی با کشور ارمنستان داشته باشد. تهران - ایروان در حوزه تجارت به نقطه قابل قبول نرسیده اند و انتظار می رود با توسعه تجارت و سرمایه گذاری، ضمن حذف موانع موجود به نفع دو کشور گام برداشت. ارمنستان به صادرات کالاهای تولیدی کشورمان مبادرت کرده و مازاد آن را به کشورهای اورآسیا صادر می کند. ایران از ظرفیت های خوبی در شرکت های مهندسی برخوردار است و می توان در پروژه های مهندسی و زیر بنایی همکاری های خوبی با کشور ارمنستان داشت."
یادآور می شود: آبان ماه سال گذشته یک گروه 65 نفره تجاری به ریاست وزیر اقتصاد ارمنستان برای توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی به تهران سفر کرد و در اتاق ایران نیز به رایزنی با همتایان خود پرداخت. ارمنستان در سازمان جهانی تجارت (WTO) عضو است و با الحاق جمهوری اسلامی ایران به این سازمان، مبادلات تجاری دو کشور شکل مناسب تری پیدا خواهد کرد.
نظر شما