خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در علم اقتصاد، بورس به بازاری اطلاق می شود که قیمت گذاری و خرید و فروش کالا و اوراق بهادار در آن انجام می پذیرد و در یک طبقه بندی کلی شامل بورس کالا و اوراق بهادار است. بورس از طریق جذب و به کار انداختن سرمایههای راکد، حجم سرمایهگذاری در جامعه را بالا میبرد. بورس بین عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان سرمایه ارتباط برقرار میکند و معاملات بازار سرمایه را تنظیم مینماید. هم چنین با قیمت گذاری سهام و اوراق بهادار تا حدودی از نوسان شدید قیمتها جلوگیری میکند. بورس مردم را به پسانداز تشویق و بدین وسیله باعث به کارگیری پسانداز مردم در فعالیتهای اقتصادی میشود. بورس سرمایه لازم برای اجرای پروژههای دولتی و خصوصی را فراهم میآورد.
بنابراین گزارش، بورس ایران در سال ۱۳۴۶ راهاندازی شد. بورس اوراق بهادار یک بازار متشکل سرمایهاست که در آن سهام شرکتهای خصوصی و دولتی طبق قانون خاصی خرید وفروش میشود واز سویی محلی برای جمعآوری پس انداز ونقدینگی بخش خصوصی به منظور انجام پروژههای سرمایهگذاری بلند مدت است و مرجعی است برای مردم که وجوه مازاد خود رابرای سرمایهگذاری در شرکتها به کار انداخته و از سود آن به برخوردار شوند.
این گزارش می افزاید: فعالیت بورس در طول سال دارای افت و خیز بسیاری است اما اخیرا حجم بالایی از سرمایه به این سمت حرکت کرده است و باز شدن درهای اقتصاد ایران به سوی کشورهای خارجی باعث حضور پررنگ تر آنها در این بخش اقتصاد شده است. شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در این باره به نقل از فریبا اخوان، مدیر امور عملیات سهامداران این شرکت نوشته است: "6 سهامدار حقیقی از کشورهای سوییس، کره جنوبی، بحرین، امارات و افغانستان با پشت سر گذاشتن مراحل قانونی، کد معاملاتی فعالیت خود را در بازار سرمایه ایران دریافت کردند. هشت سرمایه گذار حقوقی خارجی نیز ماه گذشته کد سهامداری خود را از شرکت سپرده گذاری مرکزی کسب کردند تا تعداد سرمایه گذاران حقوقی خارجی فعال در بازار سرمایه ایران به عدد 90 برسد."
ایرنا در توضیح این خبر نوشته است: "نخستین کد سهامدار خارجی بازار سرمایه ایران را آبان ماه سال 73 یک شرکت آلمانی دریافت کرد و تاکنون 650 کد سهامدار خارجی در این بازار صادر شده است. اکنون سرمایه گذارانی از آمریکا، انگلیس، روسیه، آلمان، سوییس، سوئد، ازبکستان، چین، هلند، هند، ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس، ایتالیا، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، هنگ کنگ، قطر، عراق، پاکستان، سوریه، لوکزامبورگ، کویت، نیوزلند، مالزی، کره جنوبی و افغانستان در بازار سرمایه ایران فعال هستند. در فهرست سرمایه گذاران در بازار سرمایه کشورمان، نام 34 سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج از کشور نیز مشاهده می شود."
یادآور می شود: پیش از این، بهادر بیژنی جانشین رییس سازمان بورس در امور بین الملل و جذب سرمایه گذاری خارجی به ایرنا گفته بود: "پس از اجرایی شدن برجام، استقبال سرمایه گذاران خارجی از بازار سرمایه ایران افزایش یافت به گونه ای که حجم سرمایه گذاری خارجی 40 درصد نسبت به قبل از آن ارتقا پیدا کرد."
نظر شما