یارالله نصیری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام، صبح امروز(18 مرداد) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: بحث سیمان در ماههای اخیر در استان با مشکلات حادی روبرو شده است.
وی، بابیان اینکه در سال گذشته در حدود 6 تا 7 میلیون تن سیمان از ایلام به کشور عراق صادر میشده است، ابراز کرد: امسال از سه ماه گذشته صادرات سیمان به عراق ممنوع شده که به دلیل آن توجه کشور عراق به صنعت سیمان داخل این کشور است و همین امر موجب کاهش و ممنوع شدن صادرات سیمان به عراق شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام، ابراز کرد: این امر، فشار بسیاری زیادی بر کارخانههای سیمان وارد کرده است و برخی از واحدهای تولید سیمان با رکود مواجه شدهاند و در این میان با محدودیتهای تقاضای بازار، با کجسلیقگیهایی نیز در این زمینه نیز مواجه شدهایم.
نصیری، تصریح کرد: در مواقع رکود و عدم تقاضا، هیچکسی درصدد گرانی سیمان برنمیآید اما در سال جاری، با نظر انجمن تولیدکنندگان سیمان که سیاستگذاری این محصول را بر عهدهدارند شاهد افزایش قیمت سالانه این کالا به میزان 17 درصد بودهایم که گران شدن سیمان ناشی از همین افزایش قیمت سالانه است.
وی، بیان کرد: این افزایش قیمت نه با منطق کارشناسی و نه با منطق بازار فعلی منطبق است، سیمان کالای نوع دوم است که اتحادیههای مربوطه بر روی آن قیمتگذاری کرده و به دولت اعلام میکنند که فعلاً مقاومتهای در این خصوص از سوی انجمن تولیدکنندگان سیمان وجود دارد اما تلاش خواهد شد که بحث قیمت سیمان در استان بهطورجدی پیگیری شود.
نصیری در ادامه به افزایش قیمت محصولات شکر، روغن و برنج در استان اشاره کرد و گفت: این افزایش قیمتها نیز ناشی از تغییر سیاستگذار این حوزه از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی بوده است که قانون تنظیم بازار قیمتگذاری محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذارشده و تصمیمگیرنده در خصوص قیمت این محصولات با جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام، بابیان اینکه وزارت صنعت و معدن و تجارت در این زمینه تأثیرگذار نیست، خاطرنشان کرد: سال گذشته تخصیص واردات صورت نگرفته که با کمبود این اقلام در کشور مواجه شدیم و این امر به افزایش قیمتها دامن زده است.
نظر شما