سیر صعودی صادرات گاز به اروپا/صدور سالیانه ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز

خبرگزاری شبستان:بعد از کشورهای آسیایی؛ کشورهای اروپایی نیز در صف مشتریان گاز ایران قرار گرفتند و بر این اساس میزان تولید این فراورده بیش از گذشته شده است تا جایی که ظرفیت صادرات سالیانه ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز به اروپا برای کشورمان وجود دارد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بنابر آمار انتهایی سال ۲۰۰۸ میزان ذخایر گازی ایران برابر ۲۹٫۶۱ تریلیون مترمکعب برآورد شده است که ۸٫۹۹ تریلیون مترمکعب این مقدار در خشکی و ۲۰٫۶۲ تریلیون مترمکعب آنها در دریا قرار دارد. در حوضه های زاگرس و خلیج فارس، توالی های متخلخل کربناته کرتاسه و ترشیاری ذخایر مهم نفتی را تشکیل می دهند در صورتیکه کربناتهای پرمو- تریاس به خصوص سازندهای دالان و کنگان، مهمترین مخازن گازی/ میعانات گازی را تشکیل می دهند. تعداد ۳۸ عدد از مخازن گازی در سازندهای دالان و کنگان در این حوضه ها کشف شده است.

 

بنابراین گزارش، اولین مشتری صادرات گاز ایران را می‌توان کشور ترکمنستان دانست که خرید گاز از ایران را از سال ۱۹۹۷ آغاز کرد. دومین مقصد صادرات گاز ایران کشور ترکیه بوده که طرح احداث خط لوله گاز بین دو کشور در سال ۲۰۰۲ به پایان رسید و صادرات گاز به این کشور آغاز شد. ارمنستان سومین وارد کننده گاز از ایران است که از سال ۲۰۰۹ دست به این اقدام زده است. پاکستان و هند دو مشتری احتمالی گاز ایران خواهند بود.از آن سالها به بعد بر تعداد مشتریان گاز ایران افزوده شد اما تحریم ها خللی در مسیر صادرات این فراورده ایجاد کرد و با برداشته شدن این موانع مجدد گاز ایران به عنوان یکی از محصولات پرفروش در بازارهای انرژی جهانی بدست مشتریان رسید.

 

این گزارش می افزاید: بعد از کشورهای آسیایی؛ کشورهای اروپایی نیز در صف مشتریان گاز ایران قرار گرفتند و بر این اساس میزان تولید این فراورده بیش از گذشته شده است تا جایی که ظرفیت صادرات سالیانه 30 میلیارد مترمکعب گاز به اروپا برای کشورمان وجود دارد. عزیزالله رمضانی، مدیر بین الملل شرکت ملی گاز در این باره به ایرنا گفته است: "بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان برنامه ششم توسعه ظرفیت صادرات سالیانه 80 میلیارد مترمکعب گاز وجود خواهد داشت که در نظر است 50 میلیارد مترمکعب از آن را به صادرات به کشورهای همسایه اختصاص دهیم. مرحله نخست این برنامه اختصاص 30 میلیارد مترمکعب گاز برای صادرات به اروپا است، اما با اجرای طرح های بهینه سازی، پیش بینی می شود که روزانه 120 میلیون مترمکعب دیگر نیز به این ظرفیت اضافه شود."

 

یادآور می شود: شماری از کشورهای اروپایی در ماه های گذشته از جمله گرجستان، بلغارستان و یونان در خواست واردات گاز از ایران را مطرح کرده اند که تاکنون نهایی نشده است. اکنون ترکیه بزرگترین خریدار گاز ایران به شمار می رود و با ارمنستان تهاتر گاز در برابر برق و با جمهوری آذربایجان سواپ گاز انجام می شود.

کد خبر 563995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha