احمد مرادی، نماینده مردم بندرعباس، قشم، حاجی آباد، بندرخمیر و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس، یکی از مهمترین وظایف دولت در حوزه فرهنگ را تدوین برنامه منسجم و کارا از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعمیم آن به استان های کشور اعلام کرد.
وی افزود: در حال حاضر برنامه جامع و مدونی که بتواند حوزه فرهنگ را به اهداف خود برساند در کشور وجود ندارد و هر مدیر و مسئولی براساس سلیقه خود با این موضوع برخورد می کند؛ یک استاندار می آید و در حوزه فرهنگی فعال است اما استادندار بعدی فعالیت چندانی در این زمینه ندارد. یک مدیرکل به حوزه فرهنگی توجه ویژه ای دارد اما مدیری دیگر هیچ اعتقادی به مسائل فرهنگی ندارد و این اختلاف سلیقه ها باعث عقب افتادگی فرهنگی در کشور شده است.
مرادی با بیان اینکه علی رغم وجود آسیب های جدی در حوزه فرهنگی، ظرفیت های فراوانی برای تقویت آن در جامعه وجود دارد، از دستگاه های فرهنگی خواست ضمن پرداختن به وظایف سازمانی خود، به امور فرهنگی نیز توجه ویژه ای داشته باشند زیرا اساس انقلاب ما، مسائل فرهنگی است.
این نماینده مجلس دهم اذعان کرد: نمایندگان مجلس از طریق قانون گزاری، در کنار مدیران هستند و در راستای اعتلای فرهنگ در جامعه و اهداف انقلاب از هیچ کمکی در این زمینه دریغ نخواهند کرد.
کانون های فرهنگی هنری مساجد چتر مهم حمایتی در حوزه فرهنگ محسوب می شوند
مرادی، از کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان چتر مهم حمایتی در حوزه فرهنگ نام برد و گفت: مساجد نقش مهمی در شکل گیری انقلاب اسلامی و تدام آن از ابتدا تا کنون داشته اند.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس، از مساجد به عنوان کانون اصلی شکل گیری انقلاب اسلامی یاد کرد و افزود: مساجد در هشت سال دفاع مقدس با سازماندهی نیروهای مردمی و اعزام آنان به میدان های نبرد، در پیروزی در جنگ تحمیلی نقش موثری را ایفا نمودند.
وی با بیان اینکه اگر امروز نیز می خواهیم در جنگ نرم در مقابل دشمن پیروز شویم و دغدغه گفتمان فرهنگی برطرف شود، باید کانون های فرهنگی هنری مساجد تقویت شوند و اساس خود را پیدا کنند، عنوان کرد: امروز می بینیم که بسیاری از برنامه های اردوهای زیارتی و کاروان های پیاده روی به اماکن مذهبی، از بندرعباس به مشهد مقدس، قم و کربلا توسط همین کانون ها برنامه ریزی و اجرا می شود که این امر نشان دهنده توجه ویژه جوانان به این کانون ها و مسائل فرهنگی نهفته در آن است.
کمبود مسجد و نوع جانمایی آن یکی از مشکلات استان هرمزگان به ویژه شهر بندرعباس است
مرادی، کمبود مسجد و نوع جانمایی آن در سطح استان هرمزگان به ویژه شهر بندرعباس را یکی ار معضلات فرهنگی دانست و گفت: شهر بندرعباس با 430هزار نفر جمعیت، تنها 700 مسجد در آن وجود دارد که همین تعداد هم براساس جانمایی و آمایش سرزمینی به درستی توزیع نشده اند. برای مثال شهرک پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم) با 25هزار نفر جمعیت، تنها یک مسجد دارد که این موضوع نشان دهنده کم توجهی به مراکز دینی فرهنگی در شهرک های جدید است.
این نماینده مجلس افزود: جوانان امروز نیازمند شناخت بیشتری از ابعاد شخصیتی و سیره بزرگان دین هستند که یکی از راهکارهای آن برگزاری همایش هایی نظیر کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) است.
وی ادامه داد: طی سال های اخیر گام های بسیار خوبی در استان هرمزگان برداشته شد و با تلاش متولیان این حوزه، همایش امام سجاد(علیه السلام) تبدیل به کنگره شد که کاری بی نظیر در سطح کشور بود و برای اولین بار در استان هرمزگان چنین حرکت فرهنگی شکل گرفت.
کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) بیانگر ظرفیت بالایی هرمزگان در حوزه فرهنگی است
مرادی خاطرنشان ساخت: تبدیل هماش امام سجاد(علیه السلام) به کنگره بین المللی، نشان داد که استان هرمزگان ظرفیت بالایی در حوزه فرهنگی دارد و مردم تشنه این خطه فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام)هستند که البته دستگاه هایی نظیر فرمانداری و شهرداری و سایر ادارتی که در این زمینه دستشان باز است و حتی دستگاه هایی که سبقه فرهنگی نیز ندارند می توانند با همکاری با برگزارکنندگان این رخداد مهم و اجرای برنامه منسجم به اهداف فرهنگی انقلاب کمک کنند.
وی به برگزاری 10 دوره همایش فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم در روستای کردر رضوی شهرستان میناب اشاره کرد و گفت: همراهی آحاد مردم با کانون فرهنگی هنری امام المنتظر این روستا بیانگر عضق و ارادت مرمان این دیار به اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) به ویژه علی بن موسی الرضا(علیه السلام) است؛ مردم منتظر یک جرقه هستند و اگر کسی بلند شود و حرکتی را در این زمینه انجام دهد به صورت خودجوش وارد میدان می شوند و آن حرکت را ادامه می دهند.
نظر شما