به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي گلستان، ابراهيم مبارک قدم، دبير ستاد احياي بافت هاي فرسوده گلستان گفت: در حال حاضر پروژه مرمت استحفاظي سقف عمارت اصلي خانه تاريخي كبير در حال انجام است كه شامل عملیات جمع آوری سفال، تهیه شیرسرهای سقف، جمع آوری گل و پتک و چوب های سقف، ساخت خر پای سقف و تخته کوتی، عملیات شستشوی سفال هاو عایق کاری و ایزوگام سقف مي شود.
وي با توجه به اهميت پروژه مرمت استحفاظي سقف اين عمارت، توضيح داد: در سيستم معماري شمال كشور بخصوص در گرگان، اصلي ترين موضوع بنا، سقف و بام شيرواني آن است كه اسكلت چوبي با خرپاهاي ايراني در پوشش سفالي سقف از نظر وزني بسيار سنگين است(حدود 100 كيلوگرم در مترمربع) و هم عمليات اجرائي آن بسيار پيچيده،سخت و هزينه بر است.
مبارک قدم افزود: اقدامات بعدي مرمت اين خانه تاريخي شامل مرمت سقف بقيه فضاهاي جانبي آن مي شود در گام بعدي به اجرا درخواهد آمد.
وي، مكان اين پروژه را، بافت تاريخي دوشنبه اي گرگان و ميزان اعتبار صرف شده را تاكنون حدود 4 ميليارد ريال اعلام كرد.
مديركل راه و شهرسازي گلستان اظهارداشت: خانه تاريخي كبير با اعتبار حدود 12 ميليارد ريال براي بهسازي و مرمت مهرماه سال 93 به تملک شركت عمران و بهسازي شهري ايران درآمد و از آن پس قرارداد مرمت آن با پيمانكاران ذيصلاح منعقد و عمليات اجرايي آن در حال انجام است.
وی ادامه داد: خانه تاريخي كبير در حال حاضر به شش پلاک مختلف تقسيم شده و شركت عمران و بهسازي شهري ايران دو پلاک اصلي آن را به مساحت 1400 متر مربع كه عمارت اصلي در آن واقع شده، خريداري و تملک كرده است.
مبارک قدم افزود: خانه كبير پس از مرمت بر حسب صلاحديد و جهت استفاده همه مردم به بخش هاي خصوصي و دولتي واگذار مي شود.
خانه تاريخي كبير از نفيس ترين و بزرگترين مجموعه هاي مسكوني شمال كشور است كه بالغ بر 2500 مترمربع مساحت و حدود 150 سال قدمت دارد و از آثار ملي ثبت شده در محله دوشنبه اي شهر گرگان است.
از ويژگي هاي تاريخي اين خانه، عمارت اصلي و پنجره هاي اورسي شكل (مشبكي) و تزئينات چوبي بسيار زياد آن است.
آخرين مالک اين خانه، تاجر بسيار معروف به نام مرحوم "محمد قاسم كبير" بوده است.
نظر شما