بازیگری شغل نیست، سلوک روحی است

خبرگزاری شبستان: قطب الدین صادقی در کارگاه هدایت بازیگر تاکید کرد: بازیگر خوب با بازیگری، پرسش های فسفی خود را پاسخ می دهد و با جهان ارتباط می گیرد. بازیگری، فقط یک شغل نیست که سلوک روحی است.

به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، دومین روز از یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی با اجرای نمایش های «این عروسک» به کارگردانی عزت اله مهرآوران از تهران، «شراره» به کارگردانی محمد مهدی خاتمی از مشهد و «آبگینه» به کارگردانی مهدی فتحی از نظرآباد پیگیری شد. جلسه دوم کارگاه «هدایت بازیگر» با حضور دکتر قطب الدین صادقی و مجلس نقل عزت اله مهرآوران و حسین مداح نیا از دیگر برنامه های این روز بودند.

 

رهاسازی و تمرکز، کلید بازیگری

قطب الدین صادقی در این جلسه، درباره آماده سازی بازیگر برای پذیرش نقش سخن گفت و تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم وارد جهان تخیل شویم، راهی جز رها سازی نداریم. انواع تمرینات وجود دارد که به این تمرین ها برسیم. ژاپنی ها در معابدشان، ساعت ها «شن کش» دست می گیرند و از آن روش برای رسیدن به آرامش استفاده می کنند تا مثل شن ذهن شان صاف و آرام شود. بازیگر برای ایفای نقش اول باید به رهایی و آرامش برسد، محیط عصبی مناسب خلاقیت نیست.

 

وی با بیان اینکه هیچ چیز مثل تمرکز شما را به خلاقیت نمی رساند، ادامه داد: روانشناسی جدید تاکید می کند که هوش، حافظه نیست، دقت است و دقت تمرکز می خواهد.فکر نکنید تمرکز فقط برای بازیگران غربی است، من در جشنواره آوینیون فرانسه گروهی از کامبوج دیدم که برای ایفای نقش ساعت ها می ایستادند تا لباس بر تن آنها دوخته شود. بازیگر بر نقش تمرکز می کند و تکه تکه لباس شخصیت بر تن او دوخته می شود. اینطور به نقش اسطوره ای نزدیک می شوند و همینطوری لباس بر تن نمی کنند. بازیگران چینی هم گریمور ندارند، خودشان تکه تکه شخصیت را بر چهره ترسیم می کنند.

 

این مدرس دانشگاه، اضافه کرد: اولین پرسش از یک بازیگر این است که چرا بازیگری می کند؟ از خودتان بپرسید که پی شهرت و درآمد آمده اید یا موضع گیری فلسفی شماست؟ بازیگر خوب با بازیگری، پرسش های فسفی خود را پاسخ می دهد و با جهان ارتباط می گیرد. بازیگری، فقط یک شغل نیست که سلوک روحی است. اگر در حد شغل به بازیگری نگاه کنید باختید باید فکر کنید که این اولین و آخرین وظیفه شما در جهان و هدف تان از خلقت است.

 

 

«این عروسک» اولین اجرای ویژه در جشنواره یازدهم

نمایش این عروسک به نویسندگی و کارگردانی عزت الله مهرآوران از تهران، اولین اجرا از بخش ویژه جشنواره بود که در دو نوبت  16:30 و 18:30 دقیقه در تالار حافظ روی صحنه رفت.

 

این عروسک با بازی هدی آهنگر، معظمه یحیایی، امیرعلی سیاه‌پوش و عزت‌الله مهرآوران داستان یک کارمند راه آهن است که سبدی را پیدا می کند و به خانه می برد. در این سبد یک نوزاد و یک عروسک است که کارمند راه آهن بچه را بزرگ می کند. ۲۴ سال بعد دختر در جستجوی خانواده است و پدرخوانده اش نذر می‌کند اگر دختر خانواده اش را پیدا کند، تعزیه امام رضا(ع) بخواند.

 

نمایش «شراره» نوشته و کار محمد مهدی خاتمی، دیگر اجزای روز دوم جشنواره بود که در سالن شمس مجموعه تئاتر شهر بجنورد و در ساعت 16:30 و 18:30 دقیقه روی صحنه رفت. این نمایش داستان زنی بود که همسرش را در جنگ از دست می دهد و بعد از ازدواج با برادر همسرش، دچار تبعاتی از جنگ می شود.

 

الهه پژوهی، سحر شفیعی، کریم دشتی، امیراحسان امیری پور، مهری شمس، محمود کریمی، فهیمه نوروزی و غلامرضا عارف در این نمایش که به مدت ۶۵ دقیقه روی صحنه رفت، ایفای نقش می کردند.

 

 

نمایش «آبگینه» به نویسندگی سعید تشکری و به کارگردانی مهدی فتحی نیز سومین اجرای این روز بود. به گفته کارگردان نمایش آبگینه، مضمون داستان پیرامون آیینه کاری حرم امام رضا (ع) است که روایت گر زندگی میرزا صادق نوری، برادرزاده نوری است که بعد از قائله تبریز به مشهد تبعید می شود. میرزا صادق نوری از طرف شاه وقت، مهلت 6 ماهه برای تغییر در معماری حرم می گیرد و در جریان این کار دختر او با خانم رخت شویی آشنا می شود که در نهایت پسر او داستان نمایش را پیش می برد.

 

جواد رنجبرزاده، جمال رنجبرزاده، مهسابیرجندی، رحیم سلطانی، آرمین اویس قرنی و مریم ابی پور بازیگران این اثر نمایشی بودند.

کد خبر 563802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha