بانوی با کرامت

خبرگزاری شبستان: بعد از صدیقه طاهره(سلام الله علیها) شفاعت بانویی به گستردگی شفیعه روز جزا ـ فاطمه معصومه (سلام الله علیها) نیست. امام صادق(علیه السلام) فرمود« به شفاعت او ـ فاطمه معصومه ـ همه شیعیانم وارد بهشت خواهند شد»

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) دخت هفتمین اختر امام موسی بن جعفر(علیه السلام) است که در ماه ذیقعده دیده به جهان گشود این ماه برای مادرش نجمه خاتون شادی بخش و وصف ناشدنی است، زیرا مدت 25 سال تمام حضرت رضا تنها فرزند نجمه خاتون بود، پس از يك ربع قرن انتظار، سرانجام ستاره‌اي تابان که امام صادق بشارت آمدنش را داده بود از دامن نجمه درخشيد كه هم سنگ امام هشتم بود و امام توانست والاترين عواطف انباشته شده در سويداي دلش را بر او نثار كند.

 

حضرت فاطمه معصومه علاوه بر آنکه سرچشمه خوبی‌ها و کمالات بی حد است از منسوبین سه امام معصوم می باشد و تکریم و احترام او گرامیداشت جایگاه بلند خاندان پیامبر(صلی الله علیه و آله)، خصوصاً مقام امامان شیعه حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام)، علی بن موسی(علیه السلام) و محمد بن علی امام جواد(علیه السلام) به حساب می آید.
 

بنابر روایات متواتر از اهل بیت عصمت و طهارت، قم شهر شیعیان، حرم فرزندان آنان، پناهگاه فاطمیان، سالم ترین شهرها و آشیانه آل محمد است. امام صادق(علیه السلام) فرمود «خدا دارای حرمی است که آن مکه است و پیامبرش حرمی دارد که مدینه است و امیرالمؤمنین هم حرمی دارد که کوفه است و ما هم دارای حرمی هستیم که قم است و به زودی بانویی از فرزند من در آنجا دفن می شود که نامش فاطمه است هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود».

 

فضائل بی شمار حضرت معصومه و بندگی خالصانه وی به درگاه الهی، عشق روز افزون دلدادگان حرم اهلبیت را مشتعل ساخته و راه را برای زیارت همراه با معرفت آن بانوی مکرمه می گشاید و آنان را به شناخت بیشتر و فهم جلالت قدر و منزلتش واقف می‌کند تا که استحباب زیارت آن عزیز را از دست ندهد و امام جواد(علیه السلام) فرمود: « کسی که عمه ام را در قم زیارت کند اهل بهشت است».

 

لقب کریمه اهلبیت، در خصوص آن حضرت حکایت از شأن و مرتبه وی نزد پروردگار دارد و خداوند متعال ایشان را به جهت بندگی خالصانه، زندگی با برکتی عنایت نمود که در حال حیات و ممات منشأ کرامات و عنایات خاص شد و بارگاه قدسی اش پناهگاه امیدواران به فضل الهی گردد.

 

از جمله مناقب و شرافت های آن بزرگوار وجود یک زیارتنامه مخصوص از ناحیه مقدّس امام معصوم است که در آن حضرت، دختر رسول خدا، دختر امیرمؤمنان، دختر فاطمه و خدیجه و دختر امام حسن و امام حسین و نهایتاً دختر امام، خواهر امام و عمه امام خوانده می شود که پاداش خواندن خالصانه و همراه با معرفت آن رسیدن به بهشت را همراه دارد.

 

یکی از معقتدات شیعه موضوع شفاعت است در رأس شافعان روز قیامت رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهارند که این اقتضای آبرومندی آنان در پیشگاه پروردگار متعال است. بجز این بزرگان، منسوبین خاندان وحی و حتی پیروان مخلص آنان می توانند به اذن پروردگار شفاعت کنند بنابر روایات متعدد فاطمه زهرا(سلام الله علیها) از شخصیت های شفاعت کننده نزد پروردگار است.

 

بعد از صدیقه طاهره(سلام الله علیها) شفاعت بانویی به گستردگی شفیعه روز جزا ـ فاطمه معصومه (سلام الله علیها) نیست. امام صادق(ع) فرمود« به شفاعت او ـ فاطمه معصومه ـ همه شیعیانم وارد بهشت خواهند شد» و نیز در زیارت آن بانوی معظمه می خوانیم «یا فاطمة اشفعی لی فی الجنة؛ ای فاطمه برای من نزد خدا درباره بهشت شفاعت کن» و این خود نشان دهنده مقام و مرتبه آن شافع روز جزاست.

 

براستي آن حضرت در واقع بتول دوم و جلوه اي از وجود حضرت زهرا سلام الله عليها بود. حضرت معصومه عليها سلام همچون جده اش حضرت زهرا سلام الله عليه در ارزشی اسلام يكه تاز عرصه‌ها و در علم و كمالات و قداست گوی سبقت را از ديگران ربوده بود و در طهارت نفس امتيازي خاص و بسيار والاداشت.

 

وی تافته ای ملكوتی و جدا بافته و ساختار وجودي او از ديگران ممتاز بود همان گونه كه پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در شان حضرت زهرا سلام الله عليها فرمود:‌ «فداها ابوها» (پدرش به فدايش باد)، حضرت موسي بن جعفر عليه السلام نيز در شان حضرت معصومه عليها سلام فرمود: «فداها ابوها».

 

حضرت معصومه عليها سلام همنام حضرت فاطمه زهراست در اين نام رازها نهفته است يكي از رازها اين بود كه در علم و عمل از رقباي خود پيشي گرفته و ديگر اين كه از ورود شيعيان به آتش دوزخ جلوگيري مي کند.

 

همچنين از نظر كمالات علمي و عملي بي‌نظير است ديگر اين كه گرچه مرقد مطهرش آشكار است و همانند مرقد مطهر حضرت زهرا سلام الله عليها مخفي نيست ولي مطابق مكاشفه اي كه براي بعضي از اولياي خدا روى داده امام باقر يا امام  صادق عليهم السلام فرمودند «كسي كه مرقد حضرت معصومه عليها سلام را زيارت كند به همان مقصودي نايل خواهد شد كه از زيارت قبر حضرت زهرا سلام الله عليها نايل مي شود».

 

از ديگر مشابهت هاي حضرت معصومه عليها سلام به حضرت زهرا فداكاري ايشان در راه اثبات ولايت بود زيرا حضرت معصومه عليها سلام نيز آن چنان تلاش كرد که جان خود را فدا نمود و به شهادت رسيد يعني حضرت معصومه عليها سلام نيز با كارواني از حجاز به سوي خراسان براي ديدار چهره عظيم ولايتمداران عصر يعني برادرش حضرت رضا عليه السلام حركت كرده تا يار و ياور او باشد ولي در مسير هنگامي كه به سرزمين ساوه رسيد دشمنان خاندان نبوت در يك جنگ نابرابر بستگان و برادرش را به شهادت رساندند و با ريختن زهر در غذايش او را مسموم ساختند كه بيمار شد و به قم آمد و پس از شانزده روز سكونت در قم به شهادت رسيد.

 

همان گونه كه حضرت زهرا سلام الله عليها با استدلالهاي متين و استوار، حقانيت ولايت حضرت علي عليه السلام را تبيين مي كرد، حضرت معصومه عليها سلام نيز چنين بود. رواياتي كه از آن حضرت نقل شده غالباً درباره امامت و ولايت علي عليه السلام است كه با اثبات ولايت او ولايت امـامـان معصوم نيز ثابت مي شود.

 

همچنین در میان بانوان بیت رسالت و امامت دو بانوی آسمانی یعنی حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) و حضرت معصومه(سلام الله علیها) دارای وجوه شباهت و قدر مشترک هستند و هر دوی آنها مخدرات دختر امام، خواهر امام و عمه امام هستند.

 

هر دوی آنان مورد تکریم و تجلیل امام معصوم واقع شده و زبان به مدح و ثنا و تعریف آنان گشوده اند، حضرت زینب از سوی پدرش امیرالمؤمنین(علیه السلام)، برادر امام حسین(علیه السلام) و پسر برادرامام سجاد(علیه السلام) ستایش گردیده و حضرت معصومه(سلام الله علیها) از جانب جد بزرگوارش امام صادق(علیه السلام) و برادر گرانقدرش امام رضا(علیه السلام) و فرزند برادر امام جواد(علیه السلام) ستوده شده است.

 

آن دو بانوی مکرمه علاقه شدیدی نسبت به برادرها امام حسین(علیه السلام) و امام رضا(علیه السلام) داشتند و به خاطر این و در راستای صیانت از حریم ولایت ترک وطن نموده و رنج سفر را بر خود هموار کردند.

 

بين حضرت معصومه و برادرش امام رضا عواطف سرشار و محبت زايدالوصفي بود كه قلم از ترسيم آن عاجز است. در يكي از معجزات امام كاظم كه حضرت معصومه نيز نقشي دارد، هنگامي كه مرد نصراني مي پرسد «شما كه هستيد؟» مي فرمايد: «انا المعصومه اخت الرضامن معصومه، خواهر امام رضا می‌باشم» اين تعبير از محبت سرشار آن حضرت به برادر بزرگوارش امام رضا و از مباهات او به اين خواهر برادري سرچشمه مي گيرد.

 

علامه مجلسی در کتاب بحار الانوار درباره محبت و علاقه امام رضا (علیه السلام) نسبت به خواهرش، حضرت معصومه (سلام الله علیها)، فرموده است: «هرکسی که خواهرم  معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است».

 

حضرت معصومه در 28 سالگي و در روز دوازدهم ربيع الثاني سال 201 هجري قمري در قم به شهادت رسيد كه امروز بارگاه ملكوتي و مرقد مطهرش همچون خورشيدي در قلب شهرستان قم مي درخشد و همواره فيض بخش و نورافشان دلها و جانهاي تشنه معارف حقاني است.

 

مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اول ذیعقده روز تولد حضرت معصومه (سلام الله علیها) به نام «روز ملی دختران » نامگذاری گردیده است. روز دختر در واقع روز ترویج فرهنگ و سبک زندگی دینی به شیوه ائمه اطهار علیه السلام است و این نامگذاری بیانگر ارزش والای دختران و نقش مهم آنها در تربیت نسل آینده است.

 

نامگذاری ولادت حضرت معصومه به عنوان روز دختر میتواند برای الگوسازی شخصیت حضرت معصومه (سلام الله علیها)  برای دختران باشد چرا که دختران نقش سرنوشتساز در حال و آینده جامعه را دارند اینها مادران فردا هستند و تربیت صحیح آنها تضمین موفقیت جامعه آینده است.

 

همچنین اول ذی القعده سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (سلام الله علیها)، تا یازدهم ذی القعده سالروز ولادت ثامن الائمه شمس الشموس حضرت امام رضا (علیه السلام) با عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است که امسال مقارن با ۱۴ تا 24 مردادماه است.

 

امسال برای نهمین سال متوالی استان خراسان جنوبی در ایام دهه کرامت با حضور کاروان خدام رضوی معطر به شمیم بارگاه امام مهربانی‌ها می‌شود و حال و هوای استان در دهه کرامت بو و عطر گنبد ملکوتی امام هشتم (علیه السلام) را به خود می‌گیرد. کاروان پنج نفره خدام حرم رضوی از 17 مردادماه به مدت هشت روز در استان حضور خواهند داشت.

 

 

 

کد خبر 563125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha