به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، تقدیم لایحه برنامه ششم توسعه به هیئت رییسه مجلس، مردم فلسطین در دام عناصر بدسابقه و بدچهره بین المللی نمی افتند، مجلس منتظر لایحه جامع انتخابات است برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
دستگیری و سلب تابعیت علمای شیعه در بحرین هراس از صدور انقلاب اسلامی به این کشور است
حجت الاسلام احد ازادیخواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به بازداشت روحانی شیعی شیخ مجید مشعل توسط رژیم ال خلیفه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: سناریوی اخیر صهیونیستها و امریکاییها در منطقه اسلام هراسی و ایران هراسی است.
وی اظهار کرد: رژیم بی منطق ال خلیفه در منطقه اهداف و منویات امریکاییان و رژیم صهیونیستی را پیگیری می کنند و این موضوع برای همه روشن و اشکار است و هر اقدامی نیز انجام می دهند در راستای تقویت این شبکه است.
وی با بیان اینکه موج مردمی در منطقه و در کشورهای اسلامی قطعاً از تقویت این منطقه ممانعت می کند گفت: رژیم ال خلیفه فکر می کند با دستگیری و سلب تابعیت علمای مردمی و فعال شیعه در بحرین می تواند مانع از فعالیت شیعیان در این کشور شود و موجی از اسلام هراسی را تقویت کند اما این خیال خیال باطلی است و هیچگاه به سرانجام نمی رسد.
وی تاکید کرد: آزادخواه تصریح کرد: انها هدفشان این است که از صدور انقلاب اسلامی ایران به این کشورها جلوگیری کند این در حالی است که انقلاب اسلامی ایران صادر شده است و موج ازادخواهی مسلمانان در این کشورها نشان از صدور انقلاب دارد.
وی با بیان اینکه امریکا و اسراییل در منطقه خاورمیانه و در کشورهای اسلامی دست و پای بیخود می زنند گفت: گرچه مشکلات زیادی در حال حاضر سد راه مسلمانان و شیعیان است اما اینده اذعان مسلمین است.
تقدیم لایحه برنامه ششم توسعه به هیئت رییسه مجلس
غلامرضا کاتب، عضو هیئت رییسه مجلس به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مشتمل بر اهداف کمی، کلان و بخشی، پیش بینی منابع مالی و اولویتها و احکام موردنیاز از سوی دولت به مجلس تقدیم شد.
وی با اشاره به جزییات لایحه گفت: در این لایحه رشد اقتصادی و متوسط سالیانه 8 درصد و ضریب جینی 34/0 یعنی 34 دهم درصد تا سال پایانی برنامه پیش بینی می شود.
وی همچنین توجه به محیط کسب و کار اشتغال تامین منابع مالی برای اقتصاد کشور، توانمندسازی محرومان و فقرا را از محوریتهای اصلی این لایحه عنوان کرد.
مردم فلسطین در دام عناصر بدسابقه و بدچهره بین المللی نمی افتند
محمدابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در رابطه با دیدار با محمود عباس و مریم رجوی و برخی صحبتها مبنی بر اینکه این دیدارها سناریویی از سوی عربستان برای تقویت گروههای معاند نظام جمهوری اسلامی ایران است به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: گروهک منافقین و عربستان پیوند نزدیکی دارند و اهداف نزدیکی را نیز دنبال می کنند.
وی اظهار کرد: بعید می دانم فلسطینها اینقدر نادان باشند که در دام این عناصر بدسابقه و بدچهره بین المللی بیفتند.
رضایی تصریح کرد: به نظر می رسد انها تلاش می کنند به جایی برسند که همراهی فلسطینها را با خود داشته باشند اما قطعا ملت فلسطین چنین چیزی را نمی خواهند.
وی تاکید کرد: شاید شخص محمود عباس چنین خطایی را مرتکب شود و با این گروهها همراه شود اما مردم فلسطین در دام این توطئه ها نمی افتند و به این گروهک های معاند نظام جمهوری اسلامی ایران بها نمی دهند.
وی در ادامه در رابطه با طرح سازشی که از سوی فرانسه مطرح شده است نیز گفت: حتما اگر قرار بود طرح سازشی باشد و به نتیجه برسد نقش پدربزرگ که امریکا بود باید تاکنون تاثیر می گذاشت و طرحهایی که ارایه داده بود به نتیجه می رسید.
وی تاکید کرد: تجربه گذشته نشان می دهد این طرحها به جایی نمی رسد زیرا خلاف حقوق یک ملت است که انها قصد دارند انها را از صحنه و از سرزمین خود دور کنند.
نماینده مردم خمین در مجلس تاکید کرد: این پیگیریها و تلاش انها بیخود و بیجا است و به جایی نمی رسد و قطعا مردم فلسطین زیربار چنین ننگهایی نمی رود و به مبارزه خود ادامه می دهند.
مردم منتظر اقدامات دولت در برابر حقوقهای نامتعارفند/باید به مطالبات به حق مردم رسیدگی شود
محمدرضا عارف،ریس فراکسیون امید در دیدار جمعی از مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به نقش تاثیرگذار مردم در انقلاب اسلامی ایران، گفت: اگر بگوییم انقلاب اسلامی ایران مردمیترین انقلاب در دنیا بود اغراق نکردهایم و به همین دلیل سرمایه اصلی نظام مردم هستند و با همین سرمایه در سالهای بعد از انقلاب در برابر قدرتهای بزرگ جهانی ایستادیم و توانستیم از حقوق خود دفاع کنیم.
وی به وظیفه حاکمیت در برابر مردم اشاره کرد و گفت: مردم بزرگوار ما نجیبانه مشکلات را تحمل میکنند و هر وقت احساس کنند نظام به آنها نیاز دارد در صحنه حضور دارند و در عمل نشان دادند صاحب اصلی انقلاب هستند. حاکمیت هم باید به مطالبات به حق مردم رسیدگی کند و کوتاهی در این خصوص پذیرفتنی نیست.
رئیس فراکسیون امید دغدغههای معیشتی را مشکل اصلی مردم دانست و خاطرنشان کرد: داشتن زندگی آبرومند حق طبیعی مردم است ولی متاسفانه میبینیم که درصد قابل توجه ای از مردم در تأمین حداقلهای یک زندگی آبرومند با مشکلات مختلفی رو به رو هستند.
وی با اشاره به پدیده تکدیگری در جامعه گفت: در شان نظام اسلامی نیست که در خیابانها، کودکان و نوجوانان به تکدیگری مشغول باشند و دستگاهای مسئول هم به جای حل ریشهای این معضل به برخوردهای فیزیکی متوسل شوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از اقشار مرتبط با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را کارگران دانست و با اشاره به نقش قشر کارگر در پیروزی انقلاب اسلامی، تصریح کرد: کارگران در طول انقلاب اسلامی هیچ گاه توقع زیادی نداشتند و همواره قناعت و صبوری آنان را شاهد بودیم به طوری که در طول دوران دفاع مقدس کارگران علاوه بر حضور در جبهه عموما بخشی از حقوق خود را به هزینههای جبهه اختصاص میدادند.
عارف با بیان اینکه اعتماد مردم به نظام اسلامی سرمایه ملی است نسبت به اقداماتی که موجب سلب اعتماد مردم از نظام میشود هشدار داد و گفت: مردم نسبت به حقوقهای نامتعارف حساس هستند وقتی یک جوان برای گرفتن وام دو میلیون تومانی باید ماهها منتظر باشد و وقتی میبیند مدیری در این نظام حقوقهای آنچنانی میگیرد آیا به مانند گذشته به مسئولان اعتماد میکند؟ مردم منتظر اقدامات دولت در برابر حقوقهای نامتعارف هستند و البته نباید این معضل دستاویزی برای تخریب مدیران و تسویه حسابهای سیاسی شود.
رئیس فراکسیون امید اعتقاد به عدالت اجتماعی را مزیت اصلی اصلاح طلبان دانست و از اولویت فراکسیون متبوع خود برای تهیه و ارائه طرحهایی برای تحقق عدالت اجتماعی خبر داد.
وی بر ضرورت افزایش ثروت ملی تاکید کرد و با بیان اینکه با منابع محدود نمیتوان معجزه کرد، گفت: سازمان تأمین اجتماعی در دوران جدید اقدامات قابل توجه ای انجام داده است و مشکلاتی که برای این سازمان در گذشته بخاطر برخی بیتدبیریها و سوء مدیرتها ایجاد شده بود از یاد نمیبریم. باید مجموعه بزرگ تأمین اجتماعی که برای توسعه آن تلاش زیادی شده در خدمت اقشار مختلف بخصوص کارگران بماند چرا که این مجموعه از دسترنج کارگران ایجاد شده و باید حق و حقوق کارگران مراعات شود.
عارف در پایان با بیان اینکه وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدامات خوبی در این وزراتحانه انجام داده است گفت: فضای مجلس دهم فضای مچ گیری از دولتمردان نیست و به دنبال اصلاح برخی کاستیها و نارساییها در بخشهای مختلف است. انتظار میرود دولت با همکاری با مجلس بتواند تلاش بیشتری را در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور و ارتقاء شاخصهای رشد اقتصادی انجام دهد و به مطالبات مردم بویژه در ارتباط با امر اشتغال جوانان و معیشت جدیتر پاسخگو باشد.
خرید و فروش رای در انتخابات یک واقعیت است/مجلس منتظر لایحه جامع انتخابات است
سیدحمید رضا کاظمی، نایب رییس کمیسیون شورا و امور داخلی در رابطه با سخنان آیت الله جنتی در مورد خرید و فروش رای و لزوم اصلاح قانون انتخابات به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: قانون انتخابات بارها و بارها اصلاح شده است ولی این اصلاحات در سالهای پایانی مجالس بوده است و در واقع هدف نمایندگان از این اصلاحات به نوعی این بوده است که قوانینی را در راستای تسهیل ورود خودشان آماده کنند.
وی با بیان اینکه این اصلاحات در برخی مواقع کارشناسی ولی در اکثر مواقع غیرکارشناسی بوده است اظهار کرد: بحث خرید و فروش رای واقعیتی است که در حال حاضر در برخی مناطق کشور وجود دارد و نمی توان ان را انکار کرد و باعث فسادهایی نیز می شود.
کاظمی ادامه داد: خوشبختانه وزارت کشور و شورای نگهبان محفظهای نفوذ این تخلفات به حوزه انتخابات را شناسایی کرده اند و قرار است در لایحه قانون جامع انتخابات که قرار است از سوی دولت به مجلس ارایه شود همه این موارد دیده شود.
وی ادامه داد: ما از دولت خواسته ایم که لایحه جامع انتخابات را هر چه سریعتر به مجلس ارایه دهد تا ما بتوانیم راهکارهایی را برای رفع این نقص ها در این لایحه بیاندیشیم.
نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی تاکید کرد: ما امیدواریم این لایحه در مجلس مصوب شود تا بتوانیم با اصلاحاتی که به عمل می اوریم و با تعامل با دولت قانون جامعی را برای چه انتخابات ریاست جمهوری و چه خبرگان چه شوراها و چه انتخابات مجلس داشته باشیم.
نظر شما