۱۷ هزار نفر اهدا کننده مستمر خون در استان مرکزی

خبرگزاری شبستان:مدیر کل انتقال خون استان مرکزی گفت: ۱۷ هزار اهدا کننده خون به صورت مستمر در استان مرکزی با این سازمان همکاری می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر فاطمه سادات مهدویانی، مدیر کل انتقال خون استان مرکزی (12 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت اهداء خون و نیاز به فراورده های خونی گفت: خوشبختانه مردم استان مرکزی پیشتاز در این امر خداپسندانه هستند.

 

وی با اشاره به وضعیت انتقال خون در ایران اسلامی و کشورهای همسایه افزود: ایران از سوی سازمان بهداشت جهانی جزء کشورهای برتر در این امر معرفی شده است.

 

دکتر مهدویانی با بیان اینکه اهدا خون در کشور ما کاملا داوطلبانه است، بیان کرد: در استان مرکزی 17 هزار نفر اهدا کننده مستمر خون داریم که از این تعداد 14هزارو 287 نفر در چهار ماهه اول امسال موفق به اهدای خون در مراکز و پایگاه های استان شدند.

 

مدیر کل انتقال خون استان مرکزی با بیان اینکه سه هزار و 244 نفر در سال جاری برای بار نخست خون اهداء کردند، ادامه داد: سه هزار و 565 نفر آنان اهداکنندگان باسابقه و هفت هزار و 478 نفر را اهداکنندگان مستمر شامل می شوند.

 

وی خاطر نشان کرد:اهدا کننده مستمر کسانی هستندکه سالی دو بار برای اهدا خون به پایگاه ها مراجعه می کنند و هر خانم در سال سه مرتبه و هر آقا چهار مرتبه می تواند خون اهدا کند.

 

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با یبان اینکه 18 درصد از افراد مراجعه کننده به مراکز اهدای خون درسال جاری در این استان از گردونه اهدا خارج شده اند، ادامه داد: این ها افرادی بودند که مبتلا به برخی بیماری ها بوده و یا  شرایط مناسب برای اهدا خون نداشتند.

 

دکتر مهدویانی پایین بودن، فشار خون کم و مصرف دارو، معافیت پزشکی، را از جمله دلایلی دانست که افراد متقاضی خونگیری را از واجدان شرایط خارج می کند.

 

(-o) منفی بیشترین نیاز استان

مدیر کل انتقال خون استان مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه o  منفی گروه خونی است که بیشترین نیاز به آن است، بیان کرد: به همه گروه های خونی همواره نیاز هست ولی گروه خونی o  منفی به دلیل اینکه فقط به هم گروه خود می تواند خون اهدا کند در برخی موارد با کمبود آن مواجعه می شویم.

 

وی با بیان اینکه در فصول خیلی گرم و یا خیلی سرد سال و همچنین در ماه مبارک رمضان مراجعه به مراکز انتقال خون کاهش می یابد، ادامه داد: نیاز به خون و فرآورده های خونی امری همیشگی است و از اهدا کنندگان درخواست می شود در این زمان ها نیز یاری گری انتقال خون در کمک رسانی به نیازمندان باشند.

 

دکتر مهدویانی همچنین به تامین و توزیع پلاکت مورد نیاز بیمارستان آیت الله خوانساری توسط پایگاه انتقال خون اراک و ساوه اشاره کرد و گفت: بیمارستان آیت الله خوانساری اراک مرکز درمانی بیماران سرطانی غرب کشور است و پلاکت مورد نیاز بیماران این مرکز به میزان هفت هزار و 400 واحد هم از اراک و هم ساوه تامین و توزیع می شود.

 

وی گفت: هشت هزار و 771 واحد گلبول قرمز متراکم، 38 واحد کرایو، چهارهزار و 420 واحد پلاسمای تازه منجمد، 73 واحد خون شسته شده، 10 واحد خون کامل و هفت هزار و 454 واحد پلاکت از ابتدای امسال به مراکزدرمانی مورد نیاز استان از ابتدای امسال توزیع شده است.

 

دکتر مهدویانی ادامه داد: چهارهزار و 762 واحد خون مازاد مصرف در مراکز درمانی استان مرکزی در سال جاری به تهران و خوزستان ارسال شده است.

 

وی با بیان اینکه هفت میلیارد ریال اعتبار برای تامین تجهیزات مورد نیاز انتقال خون استان نیاز است، ادامه داد: کمبود فضای فنی این مجموعه نیز از مشکلاتی است که باید در برنامه ششم توسعه به آن توجه شود.

 

در پایان این نشست خبری از خبرنگاران فعال در حوزه انتقال خون به مناسبت روز خبرنگار تقدیر شد.

کد خبر 562791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha