به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر امروز (12 مرداد) در سمینار تخصصی بین المللی حقوق بشر اسلامی که به همت ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و با همکاری جامعه المصطفی العالمیه در سالن جلسات شهید عارف حسینی مجتمع عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، عنوان کرد: حقوق بشر نوین پس از دو جنگ جهانی اول و دوم شکل گرفت.
دبیر همایش تخصصی بین المللی حقوق بشر اسلامی اظهار داشت: پس از جنگ جهانی دوم، زمانی که دهها میلیون انسان کشته شدند، اندیشمندان و سیاستمداران غرب به این نتیجه رسیدند که همه انسانها دارای حقوق هستند و بر همین اساس به دنبال پیدایش و ایجاد اسناد حقوق بشری رفتند.
غریب آبادی یادآور شد: از آن جا که کشورهای اسلامی در پیدایش اسناد حقوق بشر در عرصه بین المللی سهیم نبودند، در تولید این اسناد دخالتی نداشتند و منشأ تفکرات اومانیستی و غربی در اسناد حقوق بشر مشاهده میشود.
وی تصریح کرد: امروز جای خالی تمدن فرهنگی و ارزشهای مختلف جوامع در تمام اسناد حقوق بشر در اسناد حقوق بشر حس میشود، فردگرایی ویژگی بارز این اسناد است و دیدگاه اومانیستی در اسناد حقوق بشری مشهود است، در حالی که دین مبین اسلام توجه ویژه ای به کرامت انسانی داشته است و ما باید با استفاده از مبانی و موازین دینی به تدوین اسناد حقوق بشر اسلامی بپردازیم.
معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر یادآور شد: حقوق بشر اسلامی بر محور اصل خدامحوری و توحید استوار است و کرامت انسانی که در دین اسلام مورد توجه است، بسیار متفاوت از کرامت انسانی است که کشورهای غربی به آن اعتقاد دارند.
غریب آبادی با بیان این که تنها سندی که در اسناد اسلامی وجود دارد، بیانیه حقوق بشر قاهره است، گفت: متأسفانه تا کنون اهمتام جدی در پیدایش و تولید اسناد حقوق بشر اسلامی وجود نداشته است، بنابراین وظیفه ما این است که مبانی حقوق بشر اسلامی را تبیین کنیم و امید است این نشست مقدمه ای برای برگزاری نشستهای مشابه در ایران و کشورهای دیگر باشد.
وی با تأکید بر این که جای حقوق بشر اسلامی در جهان خالی است، عنوان کرد: امروز در منطقه شاهد خونریزیها و نقض حقوق بشر هستیم، اگر مبانی حقوق بشر اسلامی اجرا شود، جلوی بسیاری از خونریزیها گرفته میشود؛ بنابراین بر همه ما واجب است که مبانی حقوق بشر را تبیین کنیم و به این نشست اکتفا نکنیم.
نظر شما