به گزارش خبرنگار شهری شبستان، احمد حکیمی پور، در تذکر پیش از دستور در دویست و هشتاد و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به تخریب بناهای تاریخی تهران طی ماه های اخیر گفت: تجاری سازها و سوداگران ساخت و ساز به سمت بناهای میراثی و تاریخی آمده اند.
عضو کمیته میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تخریب خانه تاریخی علاءالدوله خاطرنشان کرد: خانه تاریخی علاءالدوله که در مالکیت کمیته امداد قرار داشت زمانی که در حال تخریب بود با رسانه ای شدن موضوع از تخریب آن جلوگیری شد و از مزایده خارج می شود.
حکیمی پور با بیان اینکه خانه تاریخی علاءالدوله زمانی ثبت اضطراری شد که در حال تخریب بود، خاطرنشان کرد: خانه توران واقع در منطقه یک نیز از بناهای تاریخی دیگری بود که در مالکیت کمیته امداد امام خمینی قرار داشت و علیرغم اقدامات انجام شده بنا تخریب شد.
وی ادامه داد: خانه پناهی، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی، خانه باغ رهنما و خانه ضرابی از دیگر بناهای تاریخی شهر تهران است که در معرض تخریب قرار دارد.
عضو کمیته میراث فرهنگی شورای فرهنگی شهر تهران با اشاره به راهکارهای جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی شهر تهران خاطرنشان کرد: برخی اتفاقات در این حوزه ناشی از ناهماهنگی بین شهرداری و سازمان میراث فرهنگی است.
حکیمی پور درباره نحوه برخورد شهرداری در مواجهه با بناهای تاریخی گفت: زمانی که کارشناسان شهرداری برای بازدید جهت صدور مجوز ساخت و ساز مراجعه می کنند میزان ارزشمندی بنا را احصا کنند در صورتی که بنا ارزشمند بود اقدامات لازم برای حفظ آن اثر تاریخی انجام شود و از صدور مجوز ساخت و ساز جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: از ارگان ها و نهادهایی که بناهای تاریخی ارزشمندی تحت مالکیت آنها قرار دارد انتظار داریم حافظ این بناها و ارزش های میراثی کشور باشند در حالی که نهادها بیشتر دنبال تجاری سازی هستند.
حکیمی پور گفت: طبق قانون زمانی که شهردار به مرخصی می رود باید از رییس شورا مرخصی بگیرد و فردی را به عنوان جانشین خود معرفی کند.
چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران در این باره اظهار داشت: شهردار تهران مرخصی خود را کتبا اعلام کرده است.
نظر شما