پرداخت بدهی پالایشگاه ایتالیایی «ساراس» به ایران/دیدار ابومازن و مریم رجوی به درخواست عربستان

خبرگزاری شبستان:پرداخت بدهی پالایشگاه ایتالیایی «ساراس» به ایران، ابومازن به خواست عربستان با مریم رجوی دیدارکرد، تشدید رقابت نفتی ریاض با تهران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پرداخت بدهی پالایشگاه ایتالیایی «ساراس» به ایران، دستگیری عامل حمله تروریستی به سفارت ایران در بیروت، ابومازن به خواست عربستان با مریم رجوی دیدارکرد، تشدید رقابت نفتی ریاض با تهران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایران چه امکاناتی برای بستن تنگه هرمز دارد؟

پایگاه خبری – تحلیلی «بیزنس‌اینسایدر» در گزارشی به تشریح امکانات و توانمندی‌های ایران برای بستن تنگه هرمز پرداخته و نوشته تهدیدهای تهران در این زمینه را نباید «توخالی» تلقی کرد.

«هارولد هاچیسون»، تحلیلگر مسائل نظامی می‌نویسد: «با توجه به اینکه ایران در جریان جنگ با عراق به دنبال بستن تنگه هرمز بود، این تهدیدها را نمی‌توان توخالی قلمداد کرد.»

وی در ادامه می‌نویسد نیروی دریای ایران در حال حاضر دست‌کم 5 ناوچه، سه زیردریایی کلاس «کیلو»، 54 فروند قایق گشت‌زنی مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده و دست‌کم شانزده فروند زیردریایی کوچک دارد. وی ادعا کرده نیروی دریایی آمریکا همانند درگیری سال 1988 می‌تواند نیروی دریایی ایران را شکست بدهد، اما دستیابی به این هدف در حال حاضر، دشوارتر از گذشته است. برای درک این موضوع، باید به نقشه نگاه انداخت.

 «هاچیسون» می‌نویسد: «ایران در اکثر نقاط در طول تنگه هرمز، تا عرض 60 مایلی برای حمله به تانکرها نمی‌تواند نه تنها روی نیروی دریایی، بلکه روی آتش‌بارهای موشکی خودکششی و سکوهای پرتاب ساحلی‌اش که شامل موشک‌های ضدکشتی سی- 802 و سی – 201 هستند، حساب باز کند. کنترل ایران بر جزایر قشم و لاراک، برد موشک‌های مستقر در ساحل ایران را افزایش می‌دهند. این پایگاه‌ها را می‌توان با موشک‌های زمین به هوایی مانند SA-10 که ایران سالها به دنبال خریداری آنها از روسیه است نیز مورد محافظت قرار داد.»

به نوشته این تحلیلگر مسائل نظامی با در نظر گرفتن سرعت 685 مایل در ساعت برای موشک، حتی کشتی ایجس هم برای محافظت از نفت‌کش‌‌های غول‌پیکر در برابر موشک‌های ضد کشتی با دشواری‌هایی مواجه خواهد بود. تنها عامل مثبت این نفت‌کش‌ها بزرگ بودن و در نتیجه، محکم بودن آنها است، به نحوی که حتی کلاهک 1100 پوندی موشک سی – 201 هم نمی‌تواند باعث غرق شدن این تانکرها شود.

«هاچیسون»، علی‌رغم این درباره اصابت احتمالی موشک به این نفت‌کش‌های غول‌پیکر می‌نویسد: «اما چنین اصابتی، جهنمی به پا خواهد کرد. اصابت موشک باعث آتش‌سوزی و نشت نفت به بیرون خواهد شد. در جنگ تانکر که در خلال جنگ ایران و عراق اتفاق افتاد، بیش از 500 کشتی تجاری مورد اصابت قرار گرفتند.»

سلاح دیگری که ایران برای بستن تنگه هرمز در اختیار دارد، مین خواهد بود. عمق اندک تنگه هرمز (که کمتر از 300 فوت است)، این منطقه را به مکان مناسبی برای استفاده از مین های تماسی شناور روی آب و مین‌های کف‌نشین تبدیل می‌کند.

به نوشته تحلیلگر بیزنس‌اینسایدر، اما، چیزی که قابلیت‌های ایران را افزایش می‌دهد، زیردریایی‌های این کشور است. سه زیردریایی کلاس «کیلو»، به نوشته این تحلیلگر نظامی، «به شدت اثرگذار هستند.» این زیردریایی‌ها با توان نگهداری هجده فروند اژدر 533 میلی‌متری، می‌توانند نفت‌کش‌های غول‌پیکر را در تنگه هرمز غرق کنند. ضعف این زیردریاییها، عمق کم تنگه هرمز است.

 16 زیردریایی کوچک کلاس غدیر ایران کمتر با این محدودیت مواجهند. این زیردریایی‌ها توان حمل همان اژدرهای صوتی زیردریایی‌های کلاس کیلو را دارند و می‌توان از تعداد زیادی از آنها در تنگه هرمز استفاده کرد. چنانکه «هاچیسون» می‌نویسد در واقع، آنها میدان‌های مین سیار هستند که بسیار خطرناک‌تر از آن هستند که شما ممکن است فکر کنید.

پالایشگاه ایتالیایی «ساراس» 112 میلیون دلار بدهی خود به ایران را پرداخت کرد

پالایشگاه «ساراس» ایتالیا 112 میلیون دلار از بدهی‌های خود به ایران را بابت خرید محموله‌های نفت خام از ایران که قبل از وضع تحریم‌ها علیه این کشور در سال 2012 صورت گرفته بود را پرداخت کرده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» مدیر عامل پالایشگاه ساراس گفت: «انتظار داریم باز پرداخت‌های مناسبی را به ایران داشته باشیم.»

بر این اساس، این پالایشگاه ایتالیایی حدود 350 میلیون یورو به ایران بدهی دارد که اولین قسط خود را به مبلغ 50 میلیون یورو و دومین قسط    از بدهی‌های خود را در قالب همین مبلغ در ماه جولای به ایران پرداخت کرد.

«داریو اسکافاردی» مدیر عامل این پالایشگاه که پیشتر و در اوائل سال جاری نسبت به از سرگیری خرید نفت خام  از شرکت ملی نفت ایران با وجود باقی ماندن موانعی در این مسیر خبر داده بود، گفت: « ما در ماه ژوئن نخستین خرید نفتی از ایران را انجام دادیم... فرصت‌های جالبی در این بخش و در آینده وجود دارد.»

شرکت نفتی عظیم «راس نفت» روسیه تملک بخشی از پالایشگاه ساراس ایتالیا را بر عهده دارد.

مهر:

دستگیری عامل حمله تروریستی به سفارت ایران در بیروت

نیروهای امنیتی لبنان عامل بمب گذاری خودروی مورد استفاده در حمله تروریستی سال ۱۳۹۲ به سفارت ایران در بیروت را دستگیر کردند.

بنا بر اعلام روزنامه «الاخبار» لبنان فرد دستگیرشده «احمد فاضل» معروف به «ابوالطیب» است که از عوامل گروه تروریستی جبهه النصره در ساخت بمب و بمب گذاری خودروها می باشد.

بر اساس این گزارش یکی از خودروهایی که توسط ابوالطیب بمب گذاری و از طریق منطقه «عرسال» در شمال شرقی لبنان وارد این کشور شده بود، در عملیات تروریستی علیه سفارت ایران در بیروت استفاده شده است.

وی اعتراف کرد که خودروی مذکور از نوع جیپ شورلت مشکی و دارای پلاک لبنان بود و دو تن از عناصر تروریستی با نام های «ابوالحسن الفلسطینی» و «ابو الهیجاء اللبنانی» خودروی مذکور را به عرسال منتقل کردند و یک ماه بعد مطلع شد که از آن در حمله انتحاری به یکی از سفارتخانه‌ ها در بیروت استفاده شده است.

در همین راستا نیروهای امنیتی لبنان پس از پیگیری ها متوجه شدند که این خودرو همان خودرویی است که به وسیله آن به سفارت ایران در بیروت حمله شده است. فاضل همچنین به بمب گذاری چندین خودروی دیگر نیز اعتراف کرده است.

روزنامه الاخبار افزود که «احمد فاضل» پیش از معروف شدن به «ابوالطیب» در دانشکده پزشکی دانشگاه البعث سوریه مشغول به تحصیل بوده و پس از ناآرامی های سوریه به گروه تروریستی موسوم به «کتائب الفاروق» در القصیر پیوست و علیه نیروهای سوریه جنگید.

وی سپس به همراه گروه های تروریستی به منطقه «یبرود» رفته و در آنجا به النصره پیوست و با «ابومالک التلی» سرکرده این گروه در منطقه «رنکوس» بیعت کرد. فاضل سپس خود را «ابوالطیب» لقب داده و از آن زمان مشغول بمب گذاری خودروها شد.

لازم به ذکر است که در حمله تروریستی ۱۹ نوامبر ۲۰۱۳ (۲۸ آبان ۱۳۹۲) به سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت، ۲۳ تن از جمله ابراهیم انصاری، رایزن فرهنگی ایران در لبنان، و همسر یکی از دیپلمات‌ های ایرانی کشته شده و بیش از ۱۶۰ نفر دیگر زخمی شدند.

ابومازن به خواست عربستان با مریم رجوی دیدارکرد

شبکه العالم با اعلام این خبر به نقل از پایگاه خبری المصدر آورده است: این مسئول فلسطینی تاکید نمود که عربستان از فلسطین خواست که در  کنفرانس گروهک منافقین شرکت کند؛ از این رو یک هیأت رسمی فلسطینی در آن حاضر شد و بعد هم از محمود عباس خواسته شد که با مریم رجوی دیدار کند.

نشریۀ رأی الیوم چاپ لندن نیز در سرمقالۀ روز دوشنبه خود با اشاره به این موضوع نوشت: دیدار محمود عباس با مریم رجوی، نه تنها حمایت معنوی و سیاسی چشمگیری برای مخالفان ایرانی به شمار می آید، بلکه ثابت می کند که تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش "فتح" که توسط عباس اداره می شوند، به جبهۀ سعودی علیه ایران ملحق شده اند؛ یعنی از یک پایگاه به پایگاه مقابل و معاند منتقل شده اند که این اقدام با اصل بی طرفی و دور نگه داشتن قضیۀ فلسطین از اختلافات و محورمداری ها منافات دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

تشدید رقابت نفتی ریاض با تهران/ کاهش کم‌سابقه بهای نفت سبک عربستان برای مشتریان آسیایی

«سعودی آرامکو،» شرکت ملی نفت عربستان، بهای نفت خام سبک را برای فروش به مشتریان آسیایی به پایین‌ترین میزان در ده ماه اخیر می‌رساند. این تصمیم عربستان نشان می‌دهد ریاض هرگز قصد ندارد در مقابل ایران که پس از لغو تحریم‌ها در حال بازپسگیری سهم خود از بازار نفت است، پا پس بکشد.

آرامکو روز یک‌شنبه اعلام کرد هر بشکه نفت خام سبک خود را در ماه سپتامبر (31 روز منتهی به 11 مهر) یک دلار و 10 سنت زیر بهای معیار در بازارهای آسیا به فروش می‌رساند.

ایران تولید نفت خام خود را 25 درصد افزایش داده است. این کشور قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی تولید روزانه خود را به 4 میلیون بشکه برساند.

پس از اعمال تحریم‌های جهانی علیه ایران در سال 2012، این کشور به جایگاه چهارم بزرگترین تولیدکنندگان نفت اوپک تنزل یافت. از زمان اجرایی شدن برجام، ایران با یک رده صعود در جایگاه سوم بزرگترین تولیدکنندگان اوپک قرار گرفته است. عربستان نیز از آن زمان در رقابت با ایران، بر میزان تولید نفت خام و صادرات محصولات پالایش‌شده خود افزوده است.

 «جان کیلداف،» تحلیلگر مؤسسه «اگین کپیتال ال‌ال‌سی،» در همین خصوص گفت: ایران هم‌اکنون در رقابت برای کسب سهم بیشتر از بازار از عربستان عقب است؛ اما اطمینان دارم از پس این رقابت برخواهد آمد.

به دنبال مشکلاتی که در روند تولید نفت نیجریه و کانادا ایجاد شد، بهای نفت خام برنت 17 درصد از آغاز سال جاری میلادی افزایش یافت. عربستان در جلسه ماه نوامبر (31 روز منتهی به 12 آذر 94) اوپک اعلام کرد برای از دور خارج کردن تولیدکنندگان دیگر، سطح تولید خود را حفظ خواهد کرد.

ایرنا:

رزمایش تانک نیروهای ایرانی در روسیه آغاز شد

هجوم رزمی نیروهای ایرانی با تانک تی 72 روسیه در رقابت های رزمایشی 2016 این کشور در مسابقه با یگان های نظامی از17 کشور مختلف امروز (دوشنبه) در میدان تیر آلابینو نزدیک مسکو آغاز شد.

در مرحله مقدماتی این مسابقه نیروهای ایرانی به فرماندهی سردار سرتیپ دوم خسرو کوه مرئی عملیات هجومی را با چهار دستگاه تانک مسلح که روسیه در اختیار ایران و دیگر گروه های شرکت کننده از کشورهای مختلف گذاشته است، انجام می دهند.

سردار سرتیپ کوه مرئی به خبرنگار ایرنا در میدان رزم آلابینو گفت: تیم بیاتلون تانک ایران شامل 21 نفر در رسته های مختلف از جمله دو مربی، شش کادر فنی و 12 خدمه اصلی تانک است و با وجود اینکه برای نخستین بار در مسابقات رزمایش بین المللی روسیه شرکت می کنیم و از برخی مقررات و قوانین رقابت ها آگاهی کافی نداشتیم، نیروها از آمادگی رزمایشی خوبی برخوردارند.

وی خاطرنشان کرد: طبق ارزیابی های کارشناسان ایرانی و خارجی حاضر در رقابت ها، نیروهای جمهوری اسلامی توان حرفه ای و عملیاتی خوبی دارند و همزمان یگان های نظامی کشورهای دیگر نیز توانمند هستند، بنا بر این رقابت تا مرحله نهایی فشرده خواهد بود.

در مرحله مقدماتی این رشته گروه های نظامی 17 کشور باید در مسیر 15 کیلومتری از موانع مختلفی مانند خندق ضد تانک، پل شیاردار، مانع عمودی، شیب پهلو، گدار آب، خطوط آتش و سایر موانع با استفاده از تیربارهای 7،62 و 12،7 و همچنین توپ 125 میلی متری بگذرند.

سه خدمه از هر کشور در مرحله مقدماتی شرکت می کنند که پس از میانگین گیری زمانی و کیفی انجام عملیات، 12 تیم به مرحله نیمه نهایی و سپس چهار تیم به دور تعیین قهرمانی راه می یابند.

مسابقات رزمایشی 2016 روسیه از دو روز پیش با شرکت تیم هایی از 17 کشور در روسیه و قزاقستان آغاز شده است و واحدهای زبده نیروهای مسلح ایران متشکل از حدود 200 نیرو از سپاه پاسداران، بسیج، ارتش و نیروی انتظامی به فرماندهی سردار سرتیپ ولی معدنی که یکی از هشت عضو کمیته عالی داوری رقابت های رزمایش 2016 روسیه نیز هست، در رشته های مختلف این مسابقات نظامی دو هفته ای شرکت دارند.

براساس برنامه اعلام شده، نیروهای ایرانی در رشته های تانک، یورش، هوابرد، دریایی، غواصی عمیق و کوهستان شرکت دارند.

افزون بر روسیه و قزاقستان به عنوان میزبان، نیروهای منتخب چین، ونزوئلا، ارمنستان، مغولستان، صربستان، کویت، قرقیزستان، تاجیکستان، هند، پاکستان، بلاروس، یونان، جمهوری آذربایجان، مصر، نیکاراگوئه، آنگولا و زیمبابوه در رقابت ها شرکت دارند که برای کسب برترین جایگاه ها در 23 رشته تلاش می کنند.

نخستین دوره بازی های نظامی بین المللی به ابتکار شویگو وزیر دفاع روسیه سال 2015 در 11 میدان واقع در سه منطقه نظامی این کشور با حضور 1200 نیرو از 16 کشور برگزار شد.

کد خبر 562524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha