تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان‌خارجی‌

نمایندگان مجلس با یک‌فوریت طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی ایرانی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 11 مرداد نمایندگان با یک‌فوریت طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی مصوب 1385 رأی مثبت دادند.

زهره الهیان، نماینده تهران به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: زن ایرانی که با مرد خارجی ازدواج می‌کند و از وی بچه‌دار می‌شود تابعیت بچه‌اش مشخص نیست و این بچه نمی‌تواند به مدرسه برود و یا حتی شناسنامه داشته باشد و از یارانه نیز نمی‌تواند استفاده کند.

وی اظهار کرد: در واقع مادر ایرانی حق ندارد فرزند ایرانی داشته باشد و یا این فرزند حق ندارد که ایرانی باشد تا سن 18 سالگی که آن هم بحث‌های حقوقی و فردی خاص خود را دارد.

الهیان تصریح کرد: در قانون مدنی بندی آمده است که اگر زن و مرد خارجی با هم ازدواج کنند و یکی از آنها در ایران متولد شده باشد فرزند آن ایرانی است و آیا این تبعیض به مادر ایرانی‌ای که با مرد خارجی ازدواج می‌کند، نیست.

وی تأکید کرد: چرا باید این فرزندان را طرد کنیم ما باید به دنبال این باشیم که جمعیت ایرانیان را در دنیا زیاد کنیم

الهیان بیان کرد: ما به دلیل اینکه این فرزندان زنان ایرانی، ایرانی محسوب نمی‌شوند نمی‌توانیم بر آنها اشراف قضایی داشته باشیم و در واقع اشراف حاکمیتی بر آنها وجود ندارد.

عضو فراکسیون زنان مجلس با اشاره به این طرح یادآور شد: پیشنهاد ما این است که این فرزندان زنان ایرانی، ایرانی محسوب شوند و بعد از 18 سال خودشان تابعیت‌شان را انتخاب کنند.

وی در بیان فوریت این طرح تصریح کرد: ما در حال حاضر بحث اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها و رفتن این افراد به مدرسه را داریم که لازم است هر چه زودتر برای آنها تعیین تکلیف کنیم.

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مخالفت با این طرح با اشاره به مشکلات اجتماعی آن گفت: با توجه به قومیت‌هایی که در نوار مرزی کشور و به ویژه در استان‌های آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و کردستان وجود دارد که طایفه‌ها دو طرف محسوب می‌شوند تصویب این قانون باعث ایجاد مشکلات فرهنگی و اجتماعی می‌شود.

وی اظهار کرد: وقتی یک دختر ایرانی با مرد خارجی ازدواج می‌کند و مرد خارجی از کشور می‌رود و حاصل این ازدواج چندین فرزند است همه این عوامل باعث می‌شود که ما شاهد مسایلی باشیم که با غیرت و قومیت ما همخوانی ندارد.

وی تصویب این طرح را مغایر با فرهنگ غیرت اسلامی و ایرانی عنوان کرد و گفت: بهتر است ما در این راستا قانونی را تصویب کنیم که دختران ایرانی با مردان غیر ایرانی ازدواج نکنند.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، نماینده ساری نیز در موافقت با این طرح گفت: در سال 85 قانونی در مورد تعیین تکلیف تابعیت فرزندانی که از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی مصوب شده است که این قانون به دلیل سازوکارهایی که وجود دارد، اجرایی نشده است.

وی اظهار کرد: در ماه‌های گذشته عده زیادی از زنان شهرستان تایباد که مشمول بودند جلوی در مجلس جمع شدند و مشکلات خود را بیان کردند.

وی ادامه داد: در حال حاضر بچه‌هایی که از این زنان متولد شده‌اند نمی‌توانند به مراکز آموزشی بروند و یا حتی از حقوق اولیه شهروندی همانند یارانه‌ها محروم هستند و چه اولویتی در حال حاضر از این مهم ضروری‌تر که ما این طرح را به تصویب برسانیم.

یوسف‌نژاد تصریح کرد: به دلیل نامعلوم بودن شرایط چنین فرزندانی چه فوریتی از این بالاتر که تکلیف این فرزندان روشن شود.

وی ادامه داد: بهتر است این طرح را که دولت با آن موافقت دارد را به تصویب برسانیم تا هر چه زودتر شرایط فرزندان این زنان ایرانی مشخص شود.

در صورت تصویب نهایی این طرح، فرزندان متولد از مادر ایرانی و پدر خارجی که مطابق ماده 1060 قانون مدنی با اخذ مجوز ازدواج کرده‌اند، ایرانی محسوب می‌شوند.

بر اساس تبصره این طرح فرزندانی که پیش از تصویب این قانون از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده باشند به تابعیت ایران پذیرفته می‌شوند و در این موارد وزارت کشور پس از اخذ مدارک مثبته وقوع عقد شرعی نسبت به صدور پروانه ازدواج موضوع ماده 1060 اقدام می‌کند.

در صورت تصویب نهایی این طرح، نحوه اشتغال به مشاغل حاکمیتی و دولتی اشخاصی که طبق این قانون به تابعیت جمهوری اسلامی ایران پذیرفته می‌شوند طی آیین‌نامه‌ای ظرف شش ماه از تاریخ تصویب این قانون از سوی وزارت کشور و با همکاری وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و قوه قضاییه تدوین و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

پایان پیام/
 

کد خبر 56246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha