به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حمیدرضا طیبی، در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی با اشاره به طرح ها و برنامه های انجام شده از سوی بخش های مختلف جهاد دانشگاهی گفت: ساخت سوله مغذی سیار و تحویل آن به معاونت پژوهشی نفت در شرکت ملی حفاری نفت، تولید مواد شیمیایی آب و آب نمک از نفت، طراحی و ساخت بازوهای بارگیری نفت، ساخت مته های حفاری سه دندانه با تکنولوژی کاملا ایرانی از جمله اقدامات جهاد دانشگاهی بوده است.
رییس جهاد دانشگاهی کشور افزود: طراحی و ساخت فرستاده FM- 20 کیلو وات و تحویل آن به صدا و سیما، تولید آزمایشگاه آنتی بادی و تولید داروی ضد سکته قلبی توسط پژوهشگاه رویان طرح های دیگری بوده که تولید و اجرایی شده اند.
وی درباره داروی ضد سکته قلبی توضیح داد: با تغییرات ژنتیکی که در شیر بزهای خاص به وجود می آوریم داروی ضد سکته قلبی درست می شد که در حال حاضر رده سلولی این دارو را ایجاد کرده ایم. در واقع تکنولوژی تولید رده های سلولی داروی ضد سکته قلبی را در کشور تولید کرده ایم.
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به طرح های جدید جهاد اظهار داشت: تولید 2 داروی گیاهی در پژوهشکده جهاد دانشگاهی از جمله طرح های پزشکی اجرا شده است.
طیبی افزود: داروی گیاهی به نام ملی تروپیک تولید کرده ایم که به صورت کپسول می باشد و برای درمان آلزایمر کاربرد دارد و مجوز تولید آن از وزارت بهداشت گرفته شده است و تا یک ماه آینده وارد بازار می شود.
وی ادامه داد: داروی گیاهی دیگری برای بیماری های گوارشی با منشأ ناشناخته که ترکیبی از گیاه دانه و عسل است، تولید کرده ایم که تا پایان شهریورماه به صورت صنعتی تولید می شود.
رییس جهاد دانشگاهی از رونمایی این دو داروی گیاهی در پژوهشگاه گیاهان جهاد دانشگاهی خبر داد و افزود: کیت تشخیص شروع شیمی درمانی تولید شده است که تکنولوژی آن در دنیا بسیار گران قیمت است.
وی ادامه داد: در قالب این تکنولوژی که با عنوان تست 21 ژنی می باشد نیازسنجی برای لزوم استفاده از شیمی درمانی بیماران بعد از عمل جراحی مورد بررسی قرار می گیرد.
طیبی با بیان اینکه تکنولوژی تشخیص جنین سالم (تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) بیماری سیستیک فیبروزیس» ) توسط پژوهشگاه ابن سینا انجام شده است، افزود: فناوری های کسب شده در حوزه مهندسی شامل سیستم کنترل دور موتورهای ولتاژ متوسط با ولتاژ شش کیلو ولت و قدرت یک و نیم مگاوات توسط جهاد دانشگاهی علم و صنعت و استخراج فلزات باارزش نظیر نیکل و کوبالت (به عنوان کاتالیست در پتروشیمی) توسط جهاد دانشگاهی تربیت مدرس است.
وی ادامه داد: نرم افزاری برای تشخیص متونی که برای تولید مقالات و پایان نامه ها استفاده شده توسط پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی با همکاری معاونت علمی فناوری ایجاد شده است.
طیبی با بیان اینکه این نرم افزار با عنوان سامانه همتاجو سال 2015 رتبه اول را در مسابقات کسب کرده است، خاطرنشان کرد: پیشنهاد کرده ایم در سال 2016 مسابقه ای با متن فارسی برگزار شود که 31 گروه از کشورهای مختلف در آن حضور دارند.
رییس جهاد دانشگاهی گفت: در فعالیت هایی که در زمینه توسعه فعالیت های پژوهشی مرتبط با برنامه پنج ساله انجام داده ایم موفقیت های خوبی به دست آورده ایم.
طیبی با اشاره به تشکیل پنج مجتمع و ایجاد پنج برند ملی بر مبنای فناوریهایی که تاکنون در جهاد دانشگاهی به صورت موفق تولید و تجاری شدهاند و فناوریهایی که در راستای همین فعالیتها قابلیت تولید هستند، گفت: خوشبختانه در همین راستا فناوریهایی تولید شده است که در فضاهای محدود بخشی از نیازهای کشور را تامین میکند. این فناوریها میتوانند حتی به تدریج به بازارهای منطقهای و بینالمللی نیز صادر شوند.
رییس جهاد دانشگاهی یادآور شد: "الکترونیک، الکترونیک قدرت، الکترونیک مکانیک و فناوریهای اطلاعات"، "شیمی، پتروشیمی، اگروشیمی"، "داروهای نوترکیب، گیاهی و شیمیایی"، "آبشیرینکنها، تجهیزات مدرن آبیاری و کشاورزی با تمرکز بر کشت بافت" از جمله این فناوریهای ذکر شده محسوب میشود.
وی با اشاره به تصویب هشت طرح در حوزه علوم انسانی به مبلغ 31 میلیارد تومان اظهار داشت: این اقدام تحول بزرگی در حوزه علوم انسانی بوده است.
طیبی افزود: طرح پیمایش ملی ارزش ها و نگرش ها در گردشگری ایرانی، طرح پیمایش ملی خانواده، آسیب شناسی و شناسایی فرصت ها و زمینه های اشتغال و کارآفرینی با رویکرد تمرکز بر علوم انسانی و برخی رشته های مهندسی، طرح ملی سنجش در فضای سرمایه گذاری در ایران، طرح پیمایش اخلاق در ایران از جمله فعالیت های پژوهشی جهاد دانشگاهی است.
وی تصریح کرد: در حساب مشترکی که با معاونت علم و فناوری ایجاد کرده ایم 10 طرح مصوب شده که هشت طرح آن را آغاز کرده ایم و فناوری های این طرح ها بیشتر مورد نیاز صنعت پتروشیمی است.
وی با بیان اینکه بودجه معاونت علمی امسال افزایش نداشته است و به جدول 14 منوط شده بنابراین منتظر ابلاغ جدول 14 هستیم، اظهار داشت: برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت برای 586 هزار و 300 نفر، انعقاد 9 تفاهم نامه و قرارداد جدید با دستگاه های اجرایی و آموزش کارمندان نهادها و ارگان های مختلف از برنامه های جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش است.
طیبی با اشاره به ضرورت بومی سازی آموزش زبان انگلیسی افزود: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد لزوم بومی سازی آموزش زبان انگلیسی و خطر انتقال فرهنگ غرب تذکر جدی داده اند بنابراین بر اساس منویات مقام معظم رهبری در این حوزه اقداماتی انجام داده ایم.
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به تهیه مجموعه 8 جلدی در راستای بومی سازی آموزش زبان انگلیسی اظهار داشت: جلد اول مجموعه با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و به صورت آزمایشی چاپ شده است.
وی از تشکیل سازمان ایریکا در ایران خبر داد و گفت: در قالب موسسه ایریکا تلاش می کنیم تا در جوامع هدف به توسعه آن کشورها کمک کنیم که در این حوزه با وزارت امور خارجه، امور بین الملل بیت رهبری و سازمان برنامه و بودجه هماهنگی کرده ایم و بودجه ای برای ایجاد آن در نظر گرفته شده است.
طیبی درباره فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی و قرآنی گفت: ایجاد مرکز رشد فناوری های قرآنی، مرکز فعالیت های میان رشته ای قرآن کریم از اقداماتی است که در این حوزه انجام شده است.
وی افزود: برگزاری پنجمین دوره مناظره ملی دانشجویی، افکارسنجی، انتشار 488 عنوان کتاب، برگزاری اولین همایش گفتمان بین المللی اسلام سیاسی از منظر امام خمینی، برگزاری یازدهمین دوره طرح ملی ایران مرز پرگهر از دیگر فعالیت های جهاد دانشگاهی است.
طیبی با اشاره به امضای تفاهم نامه هایی با پارک علم و فناوری، معاونت امور تعاون وزارت تعاون و معاونت علم و فناوری گفت: برای ایجاد تعاونی های دانشگاهیان و ایجاد ستاد فناوری های نرم و هویت ساز، تفاهم نامه هایی با این مراکز منعقد کرده ایم.
وی با اشاره به مشکلات و دغدغه های موجود در جهاد دانشگاهی افزود: در حوزه آموزش و فرهنگ مشکلات جدی نداریم و اگر مسیر توسعه کشور اصلاح شود ایرادات این حوزه ها نیز حل خواهد شد.
رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه مشکلات حوزه فرهنگ بیشتر متاثر از حوزه های اقتصادی و سیاسی است، تصریح کرد: اگر توسعه سیاسی در کشور ایجاد شود و مسایل اقتصادی حل شود بسیاری از مشکلات مان در بخش فرهنگ حل خواهد شد.
طیبی با بیان اینکه در حوزه فناوری و پژوهش و اقتصاد متکی بر تولید علم با مشکلات عمده مواجه هستیم، اذعان داشت: هنوز اولویت ها و پیشران های تولید صنعتی را در کشور ایجاد نکرده ایم.
وی افزود: زمانی که پیشران های اقتصادی را مشخص کنیم می توانیم روش های توسعه فیزیکی کشور را تعریف کنیم و بر اساس آن استراتژی فناوری را تدوین کنیم.
طیبی با بیان اینکه فناوری تولید تجهیزات از طریق پیشران ها به دست می آید، اظهار داشت: ایجاد خطوط شبه تولید باعث ایجاد اشتغال پایدار نمی شود بلکه صرفا برای اینکه تولید منتقل نشود این اقدام صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه در ایجاد خطوط شبه تولید قطعات از خارج کشور وارد می شود و در مراکز صنعتی فقط مونتاژ انجام می شود، اظهار داشت: باید راهکاری بیندیشیم که تولید داخل را دور نزنند.
طیبی افزود: متاسفانه امروز به دلیل عدم اجرای درست مناقصات در کشور و گران بودن منابع مالی شرکت هایی که تولید داخلی داشته اند سعی می کنند خطوط شبه تولید ایجاد کنند که البته واردات بی رویه مرتبط با فساد اداری مشکل دیگری است که بخش صنعت را تهدید می کند.
رییس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: امروز به برنامه جامع و درازمدت که در گردش های سیاسی تغییر نکند بلکه بر سرعت آنها افزوده شود، نیاز داریم.
طیبی با بیان اینکه باید دو حزب قوی توسط عقلای معتدل اصلاح طلبان و اصولگراها تشکیل دهیم، اظهار داشت: احزاب به علت حضور مستمر در کشور عملکردشان مورد ارزیابی مردم قرار خواهد گرفت بنابراین تلاش می کنند تا عملکرد شفاف و قابل قبولی ارایه بدهند چرا که مردم به برنامه رأی می دهند. همچنین بر احزاب می توانیم مدیر پرورش دهیم.
وی ادامه داد: شکل گیری سیستم نظارتی غیرمستقیم بسیار قوی و حضور نخبگان و مردم از دستاوردهای تشکیل 2 حزب قوی در ایران است.
رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه برای برنامه ریزی های درازمدت به وفاق سیاسی نیاز داریم، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به وفاق سیاسی باید دو حزب قوی در کشور داشته باشیم.
طیبی در ادامه با اشاره به رویکرد ایران در مواجهه با دنیا گفت: با توجه به ماهیت و آرمان های انقلاب اسلامی نمی توانیم در دنیا حذف شویم از طرفی کشور به توسعه و پیشرفت نیاز دارد بنابراین باید با توجه به این ویژگی ها راهکاری مناسب برای ارتباط با دنیا پیدا کنیم.
نظر شما