خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان آزادگان و یادآوران از جمله میادین نفتی کشورمان هستند که برای توسعه و بهره برداری بهتر و بیشتر از آنها تفاهم نامه هایی با کشور چین امضا شده است و در حال حاضر این مذاکرات همچنان ادامه دارد. به گفته عبدالمحمد دلپریش، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در گفتگو با شانا مذاکره با چینی ها برای تعیین تکلیف فاز دوم توسعه میدانهای آزادگان شمالی و یادآوران ادامه دارد. هنوز احتمال ادامه همکاری با شرکت نفت چین (CNPC) در فاز دوم طرح توسعه میدان آزادگان شمالی وجود دارد، اما مذاکرات نهایی و منجر به توافق نشده است. مذاکرات برای تعیین تکلیف فاز دوم طرح توسعه میدان مشترک یادآوران نیز ادامه دارد. در این میدان نیز مذاکره با شرکت سینوپک که فاز اول یادآوران را توسعه داد، ادامه دارد.
بنابراین گزارش، میدان آزادگان، یکی از بزرگترین میادین نفتی ایران است، که در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از غرب اهواز و در منطقه دشت آزادگان واقع شدهاست. این میدان در سال ۱۳۷۶ توسط مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، در محدودهای به وسعت ۲۰ در ۷۵ کیلومتر، کشف گردید. میدان آزادگان از شمال در مجاورت میدان مجنون عراق قرار دارد. حجم ذخیره درجای نفت خام این میدان بطور میانگین معادل ۳۳ میلیارد بشکه تخمین زده میشود. میدان نفتی آزادگان از میادین تحت مدیریت شرکت نفت و گاز اروندان است، که عملیات توسعه این میدان توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران (متن) انجام میگیرد.
در طرح جامع توسعه جدید میدان نفتی آزادگان جنوبی دو فاز تعریف شده است که در فاز نخست توسعه، تولید٣٢٠ هزار بشکه نفت در روز و ١٩٧ میلیون فوت مکعب گاز پیش بینی و مقرر شده است این میزان تولید با حفر ١٨۵ حلقه چاه، ۵٢ ماه پس از تصویب طرح جامع تجدید نظر شده توسعه میدان محقق شود. بر این اساس، افزایش تولید نفت این میدان به روزانه ۶٠٠ هزار بشکه نیز در فاز دوم توسعه میدان مدنظر قرار دارد. حداکثر میزان استخراج نفت ایران از این میدان مشترک ۵۰ هزار بشکه در روز گزارش شده است.
همچنین میدان یادآوران از میدانهای نفتی ایران است که در استان خوزستان در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی شهر اهواز و شمال خرمشهر، واقع شده است. ابعاد میدان ۱۵ در ۴۵ کیلومتر است. حجم نفت درجای این میدان نفتی ۱۷ میلیارد بشکه برآورد میشود. میدان یادآوران در مجاورت میدان سنباد که یکی از میدانهای نفتی عراق است قرار دارد. از این میدان دو نوع نفت سنگین و نفت سبک به ترتیب از دو لایه سروک و فهلیان تولید میشود. بر اساس برنامهریزی انجام شده، تا انتهای سال ۱۳۸۹ بهرهبرداری از لایه فهلیان از طریق ۸ حلقه چاه با تولید روزانه ۲۰ هزار بشکه آغاز خواهد شد. نفت استخراج شده به دارخوین منتقل میشود.
میزان ذخیره درجای این میدان بیش از ۱۷ میلیارد بشکه (۷/۲ کیلومتر مکعب) و مقدار ذخیره قابل بازیافت نیز ۳ میلیارد بشکه (۵/۰ کیلومتر مکعب) تخمین زده شدهاست. پیش بینی شدهاست روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت از این میدان قابل استحصال باشد.
نظر شما