خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سالهای اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند انرژی های تجدیدپذیر مورد توجه قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژیهای تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیستتوده بهطور سنتی حدود 13 درصد، که بیشتر جهت حرارت دهی و 3 درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقیمانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمینگرمایی و سوختهای زیستی میباشد که به سرعت در حال گسترش هستند.
بنابراین گزارش، انرژیهای نو را میتوان در مقیاسهای کوچک (نیروگاه کوچک خارج مدار یا نیروگاه کوچک مدار بسته) استفاده کرد. به این دلیل که منابع انرژیهای تجدیدپذیر در تمام نقاط کره زمین در دسترس میباشند، در حواشی و در جاهای دور افتاده، نقش انرژیهای نو بهخوبی نمایان میشود، در حالی که منابع سوختهای فسیلی (نفت، گاز، و زغالسنگ) فقط در کشورهای خاصی یافت میشود. کنیا دارای بالاترین نرخ سالانه فروش سیستمهای کوچک خورشیدی (۲۰-۱۰۰ وات) به میزان ۳۰۰۰۰ سیستم در سال میباشد.
این گزارش می افزاید: در کشورمان هم چند سالی است که استفاده از انرژی های تجدیپذیر بیش از پیش مورد توجه قرر گرفته است و به تازگی نیز سرمایه گذاران نروژی برای همکاری با ایران در زمینه انرژی های تجدیدپذیر آمادگی خود را اعلام کرده اند. پیرو سیاست وزارت نیرو بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر و حضور کشورهای صاحب فناوری در این زمینه در کشور بویژه در پسابرجام، سفیر نروژ در ایران با حضور در سازمان انرژی های نو ایران (سانا) برای حضور سرمایه گذاران و صنعتگران کشورش اعلام آمادگی کرد.
ایرنا در این زمینه نوشته است: "سیاست های وزارت نیرو اضافه شدن پنج هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور از انرژی های تجدیدپذیر در برنامه پنجساله ششم توسعه است. پیش تر حمید چیت چیان، وزیر نیرو نیز گفته بود: تبصره خاصی در بودجه سال 1395 درباره حمایت از استفاده از انرژی های تجدیدپذیر پیش بینی شده است که براساس آن دست کم هفت هزار میلیارد ریال منابع و اعتبارات از محل عوارض متداول کشور برای انرژی های نو اختصاص خواهد یافت. براساس آمارهای ارایه شده وزارت نیرو، ظرفیت کنونی نصب شده نیروگاهی کشور در بخش انرژی های تجدیدپذیر فقط یک درصد سبد انرژی کشور است و پیش بینی می شود در افق سال 1400 ظرفیت تولید انرژی نیروگاه های تجدیدپذیر به پنج هزار مگاوات برسد."
یادآور می شود: ساخت 600 مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور توسط چینی ها و مشارکت شرکت های کره جنوبی در ساخت نیروگاه های برقابی، تجدیدپذیر و حرارتی در ایران با تاکید بر انتقال فناوری و تامین مالی (فاینانس)، دیگر مواردی از این دست بودند که در سال جاری به مرحله انعقاد تفاهم نامه یا قرارداد رسیدند.
پیش تر وزیر نیرو اعلام کرده بود: وزارت نیرو با اعتقاد به اصل سازگاری زیست محیطی، فعالیت و توسعه انرژی های پاک و تجدیدپذیر با نگرش پیوند میان آب، انرژی و محیط زیست، مدیریت ریسک، پایبندی به اصول توسعه پایدار و اهداف توسعه هزاره ، برنامه ریزی وسیعی انجام داده است.
نظر شما