حجت الاسلام رمضان تیموری، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: گاهی حالتی در انسان به وجود می آید که او خود می داند در کاری اشتباه می کند و قصد برگشتن از آن کار را هم دارد؛ اما گویی توان تصمیم گیری و اقدام کردن را از دست داده است.
وی افزود: هرگاه تصمیم به بازگشت می گیرد، وسوسه می شود که هنوز فرصت بسیار است و خویشتن را به فردا وعده می دهد و انجام آن کار را به وقت دیگری موکول می کند.
حجت الاسلام تیموری، اظهار داشت: لحظه ها پشت سر هم می آیند و می روند و او اسیر کارهای دیگری است، این حالت، ممکن است هم درکارهای مادی پیش آید و هم در کارهای معنوی، به این حالت «تسویف» گفته می شود.
وی خاطرنشان کرد: به تعویق انداختن و امروز فردا کردن تکالیف نشانه ظهور سلطنت شیطانی در مملکت جان آدمی است، برای مقابله بااین بلای فضیلت کُش تامل پیرامون سرعت زود گذر از این دنیای فانی بسیار مؤثر است.
حجت الاسلام تیموری، ادامه داد: امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: «فتدارک ما بقی من عمرک و لا تقل غداً أو بعد غد، فإنّما هلک من کان قبلک بإقامتهم علی الأمانی و التسویف حتی أتاهم أمرالله بغته و هم غافلون؛ پس ما بقی عمر خویش را دریاب و مگو فردا یا پس فردا؛ زیرا کسانی که قبل از تو می زیستند، به سبب دو چیز هلاک شدند: (یکی) باقی ماندنشان بر آرزوها، و (دیگری) امروز و فردا کردن ها، تا اینکه (مرگ و) امر خدا ناگهانی آنان را گرفت؛ در حالی که آنان در غفلت به سر می بردند.
این کارشناس دینی و فرهنگی، افزود: امام حسین(علیه السلام) در این زمینه می فرمایند: «واستولی علیه التسویف حتی سالم الایام فاعتنق المحارم و الآثام؛ تسویف بر او غلبه یافت؛ به حدی که با روزگار مصالحه و با محرمات و گناهان دست به گردن شد.
وی ادامه داد: شیخ بهائی نیز در این زمینه آورده است:
هر چه بینی در جهان، دارد عوض کز عوض، حاصل تو را گردد غرض
بی عوض دانی چه باشد در جهان؟ عمر باشد، عمر، قدر آن بدان!
وی در خصوص راه جبران مافات و جلوگیری از این بلیّه درونی، گفت: شتاب در انجام دادن کارهای نیکو، حساب رسی نفس، عبادت و راز و نیاز، حضور در محافل و مجالس معنوی و اخلاقی می تواند سدّ محکمی در برابر رُشد این وسوسه ی ماندگار باشد.
نظر شما