به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام یوسف صدیق عربانی، امام جمعه موقت رشت در مراسم شهادت امام صادق(علیه السلام) که صبح امروز (9 مرداد) در مصلی بزرگ امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) این شهرستان برگزار شد، به دو نوع هدایت تکوینی و تشریعی اشاره کرد و گفت: هدایت تشریعی آن نوع هدایت است که از طریق قانون گذاری و دستورات الهی انجام میشود.
وی بعثت انبیا الهی و قرار دادن ائمه برای هدایت مردم را در راستای هدایت تشریعی دانست و گفت: امامت استمرار حرکت نبوت است و فرمان امام همان فرمان پیامبر است.
امام جمعه موقت رشت در ادامه دوران امامت امام باقر(علیه السلام) را از شکوفاترین دورانهای اسلام خواند و خاطرنشان کرد: در دوران امامت ایشان دو گروه جنایتکار بنی امیه و بنی عباس به جان هم افتادند و فرصت برای تربیت دانشمندان اسلامی برای امام باقر(علیه السلام) فراهم شد.
وی افزود: امام باقر(علیه السلام) به مدت 20 سال سنگ بنای دانشگاهی را در مدینه بنا کرد که دانشمندان بسیاری برای ترویج معارف اسلامی تربیت شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه، دوران امامت امام صادق(علیه السلام) را پرفروغ ترین عصر اسلام معرفی کرد و گفت: طی 34 سال از امامت امام صادق( علیه السلام) 2 هزار دانشجو در مکتب ایشان پرورش یافتند.
وی اذعان کرد: امام صادق (علیه السلام) مسائل فقهى و علمى و كلامى را كه پراكنده بود، به صورت منظم درآورد و در هر رشته از علوم و فنون شاگردان زيادى تربيت فرمود كه باعث گسترش معارف اسلامى در جهان شد.
صدیق عربانی یادآور شد: در کتب تاریخی تعداد دانشمندان پرورش یافته در مکتب امام صادق( علیه السلام) چهار هزار نفر ذکر شدهاند.
وی اضافه کرد: 400 نخبه دانشمند از شاگرادن امام صادق(علیه السلام) نویسنده بودند و 400 اصل اسلامی را در قالب رسالات علمی و کتب مختلف تالیف کردند.
امام جمعه موقت رشت با اشاره به نقش امام صادق( علیه السلام) با مکاتب انحرافی، گفت: زمان امام صادق(علیه السلام) نوعی آشفتگی فرهنگی وجود داشت زیرا از یک سو نظام سیاسی بنی امیه رو به زوال بود و از سوی دیگر قلمرو جغرافیایی جهان اسلام گسترش یافته و فرهنگها و افکار مختلفی با افکار اسلامی آمیخته شده بود.
وی اعلام کرد: امام صادق(علیه السلام) در مواجه با دانشمندان علوم مختلف، برتری علمی خود را همراه با برهان و دلیل ثابت کرد و این موضوع سبب شد تا آوازه شهرت ایشان در دانش و کرامت اخلاقی، پشتکارش در انتقال علوم و پاسخ گویی به شبهات به ویژه پس از انتقال فلسفههای یونانی، ایرانی، هندی و مکتب های وارداتی در بسیاری از مناطق آسیایی و آفریقایی گسترش پیدا کند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: امام صادق( علیه السلام) در برخورد با جریانات فکری انحرافی و روبه رو شدن با علمای علوم گوناگون و بحث و مناظره علمی، برتری اسلام را در چهارچوب تشیع بر همه مکاتب ثابت کرد.
این مراسم با عزاداری و نوحه سرایی استاد صومی، مداح برجسته گیلانی به پایان رسید.
نظر شما