به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد فوقی، مسئول ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در جلسه توجیهی مدیران مسئول کانون فرهنگی و هنری شهرستان ساری گفت: مسئولین و دست اندرکاران مساجد، مرزداران گمنامان فرهنگی هستند که با توجه به کارهای بزرگ در عرصه فرهنگ، نقش های بسیاری دارند.
وی با اشاره به اینکه انسان، امانت خدا، اشرف مخلوقات، جانشین خدا و ... هستند و حدود 150 تعریف از انسان آمده است، اظهار کرد: انسان ها، تربیت پذیر و تاثیرگذار هستند.
فوقی بیان کرد: یک تعریف در مجموعه ما انسان وجود دارد و آن، موجود بی نهایت است چرا که حد و مرزی ندارد و در جهت صعود در حد بالای انسانیت و همچنین سقوط از حیوان هم بیشتر سقوط می کند و به گمراهی بیشتری می رود.
وی ابراز کرد: با انسان هایی با چنین تعریفی سرو کار داشتن، باید برای کمال انسان در جهت صعود و در صورت کوتاهی، سقوط امری غیر محال نیست و مسئولیت بزرگی در قبال انسان ها، مسئولین بر عهده دارند.
فوقی گفت: مسجد، محور فعالیت های فرهنگی و اجتماعی است از زمان صدر اسلام، کارکردهای مختلف و مهم داشت اما اکنون کارکردهای آنها مورد بی مهری و غفلت قرار گرفته است و باید در جهت احیا و نقش تبلیغی این پایگاه های دینی، گام های اساسی را برداشت.
وی با بیان اینکه مساجد در پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و ... نقش های مهم داشتند، افزود: در حال حاضر مساجد در جنگ نرم دشمن به عنوان مستحکم ترین مکان برای شبیخون دشمن هستند که می طلبد به این پایگاه های دینی، توجه ویژه شود.
به گفته فوقی، مقام معظم رهبری(دامت برکاته) از سال 68 با عنوان های شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و ... را تاكيد داشتند و اکنون درباره فرهنگ، واژه آسیب های فرهنگی و اجتماعی را مطرح می کنند و به صفر رساندن آنها را، سفارش دارند.
وی اظهار کرد: در تهاجم فرهنگی، مردم فرهنگ بیگانه را نمی خواهند اما آسیب پذیری فرهنگی یک درجه بالاتر است و ملت در برابر آن نمی ایستند و همه حرکات آنها مانند بیگانگان می شود.
فوقی تصریح کرد: مقام عظمای ولایت حضرت خامنه ای(دامت برکاته) این هشدار درباره آسیب های فرهنگی را در چندین دفعه، تکرار کردند و باید مسجد بهترین مکان کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی به نقش مهم خود، عمل کند.
وی بیان کرد: آمار بالای طلاق و اعتیاد، بیانگر فاصله گرفتن از آموزه های دینی است و یکی از دلایل طلاق، شبکه های اجتماعی و استفاده نامطلوب از آنها است.
فوقی با معضل خواندن اعتیاد و طلاق، ابراز کرد: مساجد در کاهش این معضلات، نقش مهمی بر عهده دارند و با الفت با آموزه های دینی، برنامه های این پایگاه های دینی را مطابق نیاز مردم و جوانان ترویج داد و منطبق کرد.
وی گفت: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در مسجدالنبی بعد از نماز، مسلمانان راجمع کرد و به نازل شدن آلودگی ها و زشتی ها از آسمان بر خانه ها و سپس پناه بردن به مساجد، نويد داد.
فوقی اظهار کرد: والدین به هنگام رفتن فرزندان به بازار و مدارس، نگرانی دارند و بر امنیت آنها، تاکید می کنند اما خانواده ها به خطر اصلی که در خانه وجود دارد و آن شبکه های مجازی و اینترنت است، توجه ندارند.
وی بیان کرد: کسی که به مساجد می رود در برابر مسائل مختلف و هجمه ها بیمه می شود و شبکه های مجازی و اینترنتی بر آن، تاثیرگذاری سویی ندارد.
فوقی ابراز کرد: بر سر یک سفره نشستن و هم غذا شدن افراد خانواده با یکدیگر خیلی کمرنگ شده و این امر اثرات سویی در ارتباط و همبستگی این اجتماع به ظاهر کوچک اما بسیار تاثیرگذار در اجتماع دارد.
وی با اشاره به اینکه بانوان، نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند، افزود: متاسفانه در مساجد به استعدادهای خواهران، توجه کمی می شود که در برابر نقش مهم این بخش از جامعه، این امر چیزی جز پشیمانی ندارد.
فوقی گفت: 110 هزار جمعیت ساری را جوانان 20-30 سال، تشکیل می دهند و باید بر اساس نیاز آنها به برنامه ریزی کرد و به دلیل نیازسنجی نشدن از جوانان، تعداد کمی در مساجد حضور می یابند.
وی با تاکید بر اینکه مطابق نیاز جوانان و منویات مقام معظم رهبری سید علی خامنه ای(حفظه الله) باید در مساجد برنامه داشت، اظهار کرد: سال گذشته 190 هزار نفر در استان در برنامه های اوقات فراغت شرکت کردند که این امر بیانگر عدم تبلیغ و اطلاع رسانی دقیق در مساجد و در نتیجه جذب نشدن به این پایگاه های الهی است.
فوقی بیان کرد: برنامه های مسجد، نشاط و شادابی ندارد برای همه ذائقه ها، برنامه داشتن و جذب تمام افکار، باید مطابق نیاز جوان و کودکان در مساجد برنامه ریزی شود و برنامه داشت.
وی ابراز کرد: 207 میلیون تومان برای مساجد با تلاش های فراوان، اعتبار گرفته شد و با توجه به تعداد زیاد کانون های مساجد، مبلغ کمی به کانون های مساجد، تخصیص می یابد.
فوقی گفت: با توجه به نقش های مختلف مساجد و رسالت خود در این مراکز باید برنامه های با کمیت و کیفیت بیشتر را در مساجد داشت.
نظر شما