خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (بهاختصار: NISOC) بزرگترین شرکت نفت و گاز ایران است که در زمینه اکتشاف، استخراج، پالایش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی، همچنین تولید میعانات گازی فعالیت مینماید. ریشههای تأسیس این شرکت به سال ۱۹۷۱ و راهاندازی شرکت اُسکو، در شهر مسجدسلیمان بازمیگردد. فرم کنونی این شرکت پس از انقلاب ۱۳۵۷، با ادغام داراییهای شرکت اُسکو و شرکت عملیات غیرصنعتی، تحت نام مدیریت مناطق نفتخیز، شکل گرفت. پس از جنگ ایران و عراق، به مدیریت تولید مناطق خشکی، تغییر نام داد و در سال ۱۳۷۷ در پی تجدید ساختار و سازماندهی مجدد، نام آن به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تغییر پیدا کرد. در حال حاضر دفتر مرکزی این شرکت، در اهواز مستقر میباشد.
بنابراین گزارش، شرکت مناطق نفتخیز جنوب هماکنون بیش از ۸۳ درصد از نفت و ۱۶ درصد از گاز ایران را تولید میکند، بهطوری که روزانه بالغ بر ۳ میلیون بشکه نفت خام، ۸۰۰ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی و ۱۵۰ هزار بشکه میعانات گازی استخراج مینماید. این گروه صنعتی، بعنوان شرکت تابعهای از شرکت ملی نفت ایران، مسئولیت برنامهریزی، مدیریت و تولید از ۶۵ میدان نفتی و گازی، با مجموع بیش از ۳۳۰ میلیارد بشکه نفت خام درجا و بالغ بر ۴۲۰ تریلیون فوت مکعب، گاز طبیعی درجا را برعهده دارد.
این گزارش می افزاید: در حال حاضر این شرکت آماده واگذاری 227 میلیون فوت مکعب گاز همراه به بخش خصوصی است. روابط عمومی مناطق نفتخیز جنوبی به نقل از بیژن عالی پور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نوشته است: "حدود ٢٢٧ میلیون فوتمکعب در روز گازهای مشعل واحدهای بهرهبرداری این شرکت برای واگذاری به بخش خصوصی مشخص شده است. مطابق منویات و دستور مقام معظم رهبری به رئیس جمهور در مورد پیشگیری از سوزندان گازها و طبق ابلاغ مقام عالی وزارت نفت، برنامهریزی کوتاهمدت و میانمدت جهت جلوگیری از ارسال گازهای همراه به مشعل تدوین و اولین مزایده فروش این گازها به بخش خصوصی در آبان ماه 1393 برگزار شد. مقدار گازهای عرضه شده در این مزایده از سوی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از ٣٤ واحد بهرهبرداری با حجم حدود ٢٢٧ میلیون فوتمکعب در روز و طی دوره زمانی 5 ساله مشخص و اعلام شده است.
در برگزاری مرحله اول مزایدن، مقدار ٤٢ میلیون فوتمکعب در روز از چهار میدان مربوط به واحدهای بهرهبرداری مارون ٦ (حدود ١٤ میلیون فوتمکعب در روز) مارون ٣ (حدود ١٥ میلیون فوتمکعب در روز) منصوری (١٠ میلیون فوتمکعب در روز) و کرنج و پارسی ( حدود 3 میلیون فوتمکعب در روز) به بخش غیر دولتی نهایی شده است که امروز این قراردادها امضا شد. با امضای این قراردادها گامی دیگر به سوی جمعآوری گازهای مشعل برداشته میشود. اجرای این مهم که از منویات مورد تاکید مقام معظم رهبری میباشد، از دغدغه برنامه ریزان صنعت نفت کشور بوده است."
یادآور می شود: در سه ماه گذشته این دومین و سومین قراردادی است که بهمنظور فروش گازهای مشعل منعقد میشود. قرارداد قبلی در رابطه با جمعآوری و فروش گازهای مشعل میدان فروزان در بخش دریا امضا شد و هم اکنون مراحل عملیاتی شدن را طی میکند، با این روش ضمن کمک به کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، کشور از ارزش افزوده اقتصادی نیز منتفع میشود.
نظر شما