سخنان لاریجانی خطاب به دیوان محاسبات/ دیدگاه نمایندگان درباره حوادث تروریستی

خبرگزاری شبستان:سخنان لاریجانی خطاب به دیوان محاسبات و سازمان بازرسی، سیستم نظارتی باید در کشور بر خرج باشد، دیدگاه نمایندگان درباره حوادث تروریستی، حمایت سلحشوری از سخنان وزیر ارشاد برخی از سرتیترهای اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سخنان لاریجانی خطاب به دیوان محاسبات و سازمان بازرسی، سیستم نظارتی باید در کشور بر خرج باشد، دیدگاه نمایندگان درباره حوادث تروریستی، حمایت سلحشوری از سخنان وزیر ارشاد برخی از سرتیترهای اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

دیوان محاسبات در بحث حقوقهای نامتعارف کوتاهی نکرده است

امین‌حسین رحیمی، رئیس سابق دیوان محاسبات کشور در مراسم تودیع و معارفه رئیس و دادستان دیوان محاسبات که امروز دوشنبه 4 مرداد گفت: هدف و تلاش ما در این دیوان این بود که در توسعه کشور موثر باشیم و پولی را که در کشور خرج می شود مورد نظارت قرار دهیم که این پول به درستی خرج شود البته زمانی درست خرج می شود که در کشور توسعه را به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در دیوان محاسبات کمیته‌های تعاملی تشکیل داده‌ایم، اظهار کرد: ما بحث پیشگیری از تخلفات را در این کمیته‌ها پیگیری کرده‌ایم و در دستور کار قرار داده‌ایم و آموزشهای به موقع را برای مدیران داشتیم که هدف ما از این موضوع استقرار سیستمهای کنترل داخلی بود.

رحیمی ادامه داد: اینکه ما می گوییم سیاستمان اقدامات پیشگیرانه است معنایش این نیست که با تخلفات برخورد نشود. زیرا در این دوره که بنده در دیوان محاسبات بوده‌ام احکامی برای برخی از مدیران متخلف صادر شد که در هیچ دوره‌ای سابقه نداشت.

وی با توصیه به عادل آذر گفت: ما پرونده‌های سنگینی را در دیوان محاسبات مورد پیگیری قرار داده‌ایم و گزارش داده ایم اما در این زمینه اطلاع رسانی نکردیم و بنده به شما توصیه می کنم که حتما یک سخنگو داشته باشید تا از اقداماتی که انجام می دهید گزارشی را به افکار عمومی ارایه دهند.

رحیمی با بیان اینکه مهمترین کار دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه است، گفت: ما طبق قانون گزارش تفریغ بودجه را فقط به مجلس ارایه می کردیم این در حالی است که از سال 92 به بعد علاوه بر مجلس برای مردم نیز این گزارش را در سایت خود دیوان محاسبات ارایه داده‌ایم.

وی از لاریجانی خواست که ترتیبی اتخاذ کند که گزارش تفریغ بودجه فقط به مجلس ارایه نشود زیرا این گزارش با گزارش تخلفات ارایه می شود.

رئیس سابق دیوان محاسبات در مراسم تودیع خود با انتقاد بودجه جاری کشور گفت: ما هر ساله در گزارش تفریغ نوشته‌ایم که افزایش سرسام آور بودجه کشور بسیار به ضرر کشور است و کشور را به بن بست می رساند و اگر اینگونه ادامه بدهیم پولی برای بودجه عمرانی نمی ماند.

وی اظهار کرد: یکی از مسایلی که باعث شد فیشهای نامتعارف در کشور به وجود آید این است که پول زیادی در اختیار دستگاههای اجرایی قرار می گیرد و این اتفاق خوب نیست.

رحیمی از مهمترین اولویتهای دولت در سال های آینده را با توصیه به نوبخت بودجه ریزی عملیاتی عنوان کرد و ادامه داد: برخی از مسئولان و نمایندگان در بحث فیش های حقوقی به گونه ای سخن گفته اند که گویا دستگاههای نظارتی نظیر سازمان بازرسی و دیوان محاسبات کوتاهی کرده‌اند که این دوستان از روز کار دیوان محاسبات اگاهی کامل نداشته‌اند زیرا کار دیوان محاسبات نظارت بعد از خرج است.

وی با بیان اینکه طبق قانون دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه هر سال را سال بعد تهیه می کند گفت: اغلب این حقوقهای نامتعارف مربوط به سال 94 است که ما هنوز تفریغ بودجه این سال را اماده نکرده‌ایم و در حال بررسی است.

وی اضافه کرد: اغلب این فیشها مربوط به بیمه ها و بانکهاست که فوق العاده خاص برای آنها تصویب شده است ما نیز گفته ایم که فوق العاده خاص قانونی است اما نباید مبنای دریافت وام قرار گیرد چون آنها چند برابر حقوقشان وام می گیرند.

وی گفت: اگر روش دیوان محاسبات اشتباه است و باید حسابرسیهایش به روز باشد درست است اما ما سه ماه یکبار به مسایل رسیدگی می کردیم و گواهی نیز ارایه می دادیم.

وی با اشاره به اینکه بعد از سخنان لاریجانی در مورد حقوقهای نامتعارف 25 پرونده در این زمینه در دیوان برای مدیران تشکیل شده است، گفت: اینکه رسانه‌ها بحث برخورد با فساد را مورد دقت قرار داده این موضوع مبارکی است زیرا فشار افکار عمومی مهمترین ضمانت برای بررسی فساد است ما فقط با برخورد قضایی نمی توانیم با فساد برخورد کنیم بلکه با کمک رسانه‌ها می توانیم در این زمینه اقدامات به موقعی را داشته باشیم.

وی اضافه کرد: در بحث فیشهای حقوقی کسانی بوده اند که فساد نیز کرده اند اما این تعداد انگشت شمارند زیرا بسیاری از این دریافتیها براساس قوانین و مقررات بوده است.

دیوان محاسبات و سازمان بازرسی شجاعت را از مدیران نگیرند

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تودیع و معارفه رئیس و دادستان دیوان محاسبات کشور پیش از ظهر امروز دوشنبه 4 مرداد و در سخنانی گفت: آقای رحیمی در دیوان با انصاف عمل کرده‌اند و سابقه نیکویی از خودشان در دیوان به جا گذاشته‌اند.

وی گفت: بدون تردید دیوان محاسبات یک نهاد مورد اعتماد برای رسیدگی به حسابهای مالی است و ما باید این ویژگی را در خود دیوان نگه داریم و توسعه دهیم.

وی اظهار کرد: ممکن است فراز و فرودهایی در دیوان به وجود اید اما مهم این است که ما وقوفمان به حسابها به روز باشد.

لاریجانی ادامه داد: برخی مواقع صاحب منصبی تخلفی می کند بعد که از آن منصب رفت گزارش را به مجلس ارایه می‌دهند که این گزارش دیگر خاصیتی ندارد زیرا زمانی این دست گزارشات دارای خاصیت است که صاحب منصب در آن منصب باشد و ما بتوانیم آن را استیضاح و یا به وی تذکر دهیم.

وی با تاکید بر اینکه هر چه سرعت رسیدگی بیشتر باشد کیفیت کار نیز بیشتر می شود گفت: یکی از کارهای خوبی که دیوان محاسبات انجام می دهد کار تفریغ بودجه است که بسیار نیز برای مجلس به درد خور بوده است.

لاریجانی با تاکید بر اینکه ما باید سیستم برخط را در کشور به وجود اوریم تا اطلاعات را به موقع داشته باشیم گفت: دیوان محاسبات برای سیاستهایش باید استراتژی را داشته باشد که از وقوع جرم پیشگیری کند و نباید سیستمش اینگونه باشد که تخلف گیری کند.

وی با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات باید کاری کند که تخلف صورت نگیرد گفت: ما در این 8 سال دیدیم که کثیری از تخلفات که در کشور صورت می گیرد به دلیل عدم اطلاع از قانون است که باید این نقص را جبران کنیم و یکی از راهکارهایی که در این زمینه وجود دارد این است که سیستم خود را بر خط کند اگر سیستم برخط آماده شود در بزنگاهها مدیران را راهنمایی می کند تا انها به درستی عمل کنند.

رئیس مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات باید با تخلفاتی که عامداً انجام شود برخورد جدی کند گفت: دیوان محاسبات باید ضمن برخورد شجاعانه با تخلفات به گونه ای عمل کند که شجاعت را از مدیران نیز نگیرد زیرا این دیوان باید راهنمای مدیران باشد و توسعه کشور با مدیران شجاع حاصل می شود.

رئیس خانه ملت با توصیه به دیوان محاسبات و سازمان بازرسی گفت: با متخلفان جدی برخورد کنید ولی همچنان به مدیران کشور انرژی بدهید که با شجاعت کار کند.

وی با تاکید بر اینکه سیاست مجلس این است که روند توسعه را در کشور توسعه ببخشید گفت: بخشی از این توسعه در گرو مبارزه با فساد و بخشی نیز حمایت از مدیران لایق و امین است.

رئیس خانه ملت با اعلام رضایت خود از خدمات امین حسین رحیمی گفت: آقای رحیمی با شرافت و خوب کار کردند و امین بودند.

وی همچنین عادل آذر را مدیری با تجربه در مسایل مدیریتی کشور دانست و ادامه داد: آقای اذر خوشنام هستند و خوشحالیم که مجلس با رای قاطع از وی حمایت کرد.

سیستم نظارتی باید در کشور بر خرج باشد/مبنای کارم حرفه گرایی است

عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات در مراسم معارفه خود در سخنانی گفت: کار دیوان محاسبات صیانت از بیت المال نظارت مستمر مالی به منظور پاسداری از بیت‌المال است.

وی اظهار کرد: ایده آل بنده این است که همه بیت المال تجهیزات و دارایی های فیزیکی نیست بلکه بخشی از بیت المال نیروی انسانی است که باید به انها توجه شود.

آذر گفت: اگر بخواهیم دیوان محاسبات کارآمدی داشته باشیم باید قانون کارآمد، دستگاه کارآمد که دیوان محاسبات از کارآمدی ان معادل با اقتدار آن است و همچنین نظامات کارآمد داشته باشیم.

وی با اشاره به سیستم نظارت بر خرج گفت: ما در حال حاضر در کشور سیستم نظارتی مچگیری داریم اما مهم سیستم نظارت بر خرج است.

وی گفت: همه قائل به نظارت بعد از خرج هستند این در حالی است که ما باید نظارت پیشگیرانه و هدایتگرانه مدیران را داشته باشیم و هر جا تخلفی صورت گرفت برخورد قاطع و شجاع داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات با کمال و دقت و بدون هراس از عکس العملهای دستگاهها، نظارت و مراقبت را انجام می‌دهد گفت: دیوان محاسبات یک دستگاه نظارتی حرفه ای است و خطا و راهنمای عملش قانون است.

رئیس دیوان محاسبات با تاکید بر اینکه قدری در نظامات مشکل داریم گفت: زمینه دیوان محاسبات و مجلس استقرار بودجه ریزی بر مبنای عملکرد نیست بلکه دیوان باید کار حسابرسی عملکرد را انجام دهد منتهی از ملزومات ان استقرار بودجه ریزی بر مبنای عملکرد است.

وی با تاکید بر اینکه اقتدار دیوان محاسبات در بی طرفی و استقلالش است گفت: ما امیدواریم کار خوبی برای نظارت انجام دهیم و مبنای کار ما حرفه گرایی، رعایت عدالت در این اقتدار و راهنمای عمل و اقدام ما نیز قانون است.

دیوان محاسبات صیانت از بیت المال و استیفای حقوق بیت المال را سرلوحه کار خود قرار داد

فیاض شجاعی دادستان دیوان محاسبات کشور در مراسم تودیع و معارفه روسای قبلی و فعلی دیوان محاسبات و دادستان دیوان در سخنانی گفت: دیوان محاسبات از تمامی ظرفیتهای قانونی خود در راستای وظایف نظارتی خودش استفاده می کند.

وی اظهار کرد: دیوان محاسبات صیانت از بیت‌المال، استیفای حقوق بیت المال و انتظام بخشی به مصرف بودجه را در سرلوحه کارهای خود قرار داده است.

شجاعی تاکید کرد: دیوان محاسبات برخورد قاطعانه و شجاعانه و بدون تبعیض با مدیرانی که از ادوار قانونی برای اهداف قانونی استفاده نمی کنند را در دستور کار دارند.

دادستان دیوان محاسبات تصریح کرد: ما علاوه بر ادامه سیاستهای پیشگیرانه در موضوعات و طرحهایی که بهبود وضعیت معیشتی و کاهش فقر و تحقق توسعه و پایدار به هم را داشته باشند پیگیری می کنیم.

حمایت سلحشوری از سخنان وزیر ارشاد در مورد لزوم آشنایی حوزه با موسیقی

فاطمه سلحشوری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به سخنان وزیر ارشاد درباره لزوم آشنایی حوزه با موسیقی به خبرنگار شبستان گفت: این سخنان وزیر ارشاد یعنی تعامل حوزه‌های علمیه و بخشهای موسیقی کشور و اگر هم انجام شود بسیار خوب است اما سوال این است که  آيا این رغبت وجود دارد که موسیقیدانهای ما درسهای حوزوی بخوانند و یا حوزویان ما به سراغ موسیقی بیایند؟

وی اظهار کرد: شاید سخنان وزیر ارشاد کمی تعجب آور باشد اما شاید تنها راه تعامل این دو حوزه با یکدیگرهمین باشد، قطعا وقتی انسان به حوزه‌ای مسلط شودبهتر می تواند بر افکار عمومی تاثیر بگذارد.

سلحشوری با بیان اینکه  این سخنان وزیر ارشاد درکمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار می گیرد گفت: آقای جنتی خودشان از خانواده حوزوی هستند و پدر ایشان روحانی هستند و به خاطر همین شاید فکر می کنند باید این تعامل صورت بگیرد و از نظر ما نیز فکر خوبی است.

سلحشوری ادامه داد: حوزه موسیقی حوزه ای عام است و همه می توانند به ان سمت و سو جذب شوند  و علاقه مندی به موسیقی در همه انسانها تا حدی وجود دارد و نمونه این علاقمندی را در پیامبران نیز داشته ایم ،نی حضرت داوود که می گویند صدای آن در کائنات می پیچید نمونه ای از آن است ، در حال حاضر ننیز ااین علاقه مندی  در همه اقشار جامعه نسبت به موسیقی وجود دارد اما شکل دهی  و سازماندهی آن شاید نیاز به یکسری برنامه‌های قوی تر دارد.

در مورد سکوت بان کی مون درمقابل حوادث تروریستی دنیا سوال داریم

بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به گزارش بان کی مون در مورد اجرای برجام به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: توقعی از اقای بانکی مون نمی رفت یعنی وی هر جا که پول و زر و زور و ثروت باشد انجا می رود.

وی اظهار کرد: سوال اصلی ما از اقای بان کی مون این است که چرا در مقابل خیلی از اتفاقاتی که افتاده است سکوت کرده است چرا در مورد حوادث اتفاق افتاده در بحرین،‌ یمن و یا در عربستان می افتد سکوت می کند ما بر روی حوادث تروریستی که در همه جای دنیا اتفاق می افتد و سکوت وی سوال داریم.

نعمتی بیان کرد: معلوم است مصدر و تولید موشکهای با آرم که در اختیار تروریست ها قرار می گیرد کجاست چرا آقای بانکی مون در مقابل این مسایل محافظه کارانه برخورد می‌کند و سکوت اختیار کرده است.

این عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بانکی مون شاید می گوید چون عربستان در فلان موضوع کمک مالی به ما کرده است پس ما مجبوریم بعضی جاها سکوت کنیم این در حالی است که جایی که بان کی مون نشسته است جایی است که باید صدای همه ملتها و مظلومیتها از انجا بیرون بیاید اما وی محافظه کارانه برخورد می کند.

وی با بیان اینکه در داخل کشور ایران همه دستگاهها تحت زعامت مقام معظم رهبری حرکت می کنند، گفت: وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند که اگر 1+5 بخواهند مشکلاتی را در راستای اجرای برجام ایجاد کنند ما برجام را آتش می زنیم مجلس نیز سیاستش همین است، ما توقعمان از 1+5 این بود و هست که در چارچوب مجموعه مصوباتی که در برجام داشته ایم و مکتوب شده است حرکت کند. و این برای ما پذیرفته نیست که اینها به صورت گزینشی با برجام مسایل برخود کنند.

نعمتی خاطرنشان کرد: بحث موشکهای ما هیچ ارتباطی با برجام ندارد بحث مسایل مختلفی که امروز بهانه‌هایی را در پی آن مطرح می کنند ارتباطی با برجام ندارد و برجام موضوعی جدا از همه مسایل است و  ما هیچگونه مذاکرات دیگری  به جزء ب برجام ا امریکا نخواهیم داشت زیرا معتقدیم موضوع برجام موضوعی بود که ما باید حقانیتمان را ثابت می کردیم و این اتفاق افتاد و ما در سایر موارد مذاکره ای با امریکا نداریم.

ضرورت تحول در حوزه های علمیه باتوجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و نیازهای معنوی مردم

محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای  اسلامی در حاشیه یک مراسم،با تبریک انتصاب آیت ا.. اعرافی به سمت مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، و ضمن آرزوی توفیق برای وی ، گفت:مقتضیات زمانی و مکانی و تحولات رخ داده در عرصه علم و تکنولوژی، ضرورت تجهیز و روزآمدی حوزه های علمیه برای پاسخگویی و تامین نیازهای معنوی مردم و جامعه را بیش از پیش نمایان ساخته است.

وی اظهار داشت: در این صورت است که انتقال و تاثیرگذاری آموزه های دینی و اخلاقی به نحو مطلوب انجام خواهد شد و می توان به حرکت در راستای جامعه ای در طراز امام علی(ع) و ترویج اززشها ومعیارهای انقلاب اسلامی امیدوار بود.

آیت الله علیرضا اعرافی نیز در این دیدار با تشکر از نماینده اردکان، سیر انتخاب بعنوان مدیریت حوزه های علمیه سراسر کشور را تشریح کرد.

وی اظهار داشت: ایجاد تحول در حوزه های علمیه با توجه به تجربه خوب مدیریتی در جامعه المصطفی را در دستور کار داریم تا نظر مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید تامین گردد و حوزه ها بتوانند از کارآمدی مطلوب تری برخوردار گردند.

 

کد خبر 561412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha