بنیاد برکت؛ مجموعه‌ای برای توانمندسازی مناطق محروم/اجرای ۲۶۲ طرح اقتصادی

خبرگزاری شبستان:بنیاد برکت مجموعه‌ای برای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عام‌المنفعه در مناطق محروم فعالیت کند و در حدود ۹ سال فعالیت خود در اجرای ۲۶۲ طرح اقتصادی و صنعتی در مناطق محروم کشور سرمایه گذاری کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بنیاد برکت در 20 آذر ماه سال 1386 توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأسیس شد تا به عنوان مجموعه‌ای برای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عام‌المنفعه در مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته فعالیت کند. این نهاد با تفأل بر قرآن کریم (آیه‌ 96 از سوره‌ مبارکه‌ اعراف) «برکت» نامیده شد تا از همان ابتدا پیام‌آور برکت و توسعه در مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته‌ کشور باشد.

 

بنیاد برکت که منابع مالی آن از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأمین می‌شود، در بیش از هشت سال فعالیت مستمر خود دستاوردهایی در زمینه‌های گوناگون به ارمغان آورده است. بنیاد برکت به منظور توسعه و توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی در مناطق محروم آغاز به کار کرد، به همین دلیل وجود استراتژی مناسب و منحصر به فرد از همان ابتدا بر بنیان‌گذاران آن آشکار بود. به همین منظور و پس از مطالعات اقتصادیِ بیش از 80 مدل مشابه در جهان، الگوی فعالیت این بنیاد تدوین شد؛ الگویی که مطالعه‌ی آن نشان می‌دهد نه کم‌نظیر، که در سطح جهان بی‌نظیر است.

 

هم اکنون بنیاد برکت در حوزه‌های وسیعی در جهت خدمت به محرومین و نقاط کم‌تر توسعه‌یافته فعالیت دارد که مواردی از قبیل توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، توسعه‌ی فضاهای آموزشی از طریق تأسیس مدارس برکت، انجام امور زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی- مذهبی، توسعه‌ی خدمات بیمه‌ای، مالی و حمایتی، توسعه‌ی محصولات راهبردی دارویی با تأکید بر فناوری‌های نوین، ساخت بیمارستان و افزایش دسترسی آحاد جامعه به‌ویژه هم‌وطنان ساکن مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی را شامل می‌شود.

 

بنابراین گزارش، این بنیاد در راستای تحقق اهداف خود در حدود 9 سال فعالیت خود در اجرای 262 طرح اقتصادی و صنعتی در مناطق محروم کشور سرمایه گذاری کرده است. حجم کل سرمایه گذاری ها در طرح های اقتصادی مناطق محروم کشور بالغ بر 46 هزار و 300 میلیارد ریال بوده است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه نوشته است: "هدف این بنیاد اقتصادی و اجتماعی از این گونه سرمایه گذاری ها، کمک به کارآفرینی و توانمندسازی اقتصادی مناطق محروم کشور است. بنیاد برکت تلاش دارد مناسبات حقوقی مدرن شرکت داری را که بومی سازی شده جانشین روابط سنتی تولید در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور کند. محل اجرای این طرح ها مناطق کمتر توسعه یافته تمام استان های کشور است اما بیشترین تعداد این طرح ها به استان های محروم تعلق دارد. طرح هایی که بنیاد برکت تاکنون در آن ها سرمایه گذاری داشته بیش از 165 هزار شغل پایدار را برای ساکنان مناطق محروم ایجاد کرده است. بنیاد برکت تاکنون 128 مورد از این طرح ها را به کارآفرینان شریک واگذار کرده است تا سرمایه خود را در اجرای دیگر طرح ها به کار گیرد."

 

یادآور می شود: خط مشی بنیاد برکت این است که پس از پایان طرح و آغاز بهره برداری، درمدت سه تا پنج سال اقدام به فروش تدریجی سهام خود به سهام داران شریک بر اساس توافق حاصله به شکل نقدی یا اقساطی می کند. در همین حال سرمایه های بنیاد برکت در 134 طرح دیگر فعال است که بسیاری از این طرح ها در آستانه راه اندازی هستند. تأکید بنیاد برکت بر طرح هایی با سرمایه بری متوسط و پایین است که به لحاظ منطق آمایشی، در رده طرح های اقتصاد منطقه ای و بومی تلقی می شود؛ این طرح ها ارزبری کمی دارند و به لحاظ راهبردی با سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی هماهنگی دارد.

 

کد خبر 561404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha