نقش مساجد در پرداختن به کرسی های نظریه پردازی کمرنگ است

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالم با اشاره به اینکه مسجد باید محل تفکر، اندیشیدن و نهضت گسترش علم باشد، گفت: متاسفانه امروز نقش مساجد در کرسی های نظریه پردازی و ترویج علم کمرنگ است .

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه با اشاره به اینکه مسجد باید محل اندیشیدن و نهضت گسترش علم باشد، گفت: متاسفانه امروز نقش مساجد در کرسی های نظریه پردازی و ترویج علم کمرنگ است .

 

حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: با نگاه به تاریخ صدر اسلام متوجه می شویم که فرهنگ مساجد همواره برخاسته از متون دینی ما بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه فرمایشات اهل بیت (ع) هم به این موضوع اذعان دارد که مسجد علاوه بر عبادت، محل نیایش با خالق و آموزش علوم دینی هم بوده است، ادامه داد: از نگاه پیامبر گرامی اسلام (ص)، اهتمام به تحصیل در مسجد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا که آن، محل دانش افزایی و آموزش علم است.

 

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه با بیان اینکه خانه های خدا باید محل اندیشیدن، آزاداندیشی و محل نهضت تولید علم باشد، اظهار کرد: جهان اسلام به پیروی از این نگاه قرآن کریم و اهل بیت (ع) این موضوع را مورد توجه قرار داد.

 

جهانگیری سهروردی ادامه داد: در تاریخ تمدن اسلامی، مساجد به صورت جامع ساخته می شدند، به گونه ای که دانشگاه های بزرگی همانند جامع الازهر، انصاری و جام طوسی در جوار مساجد شکل گرفتند.

 

نباید کارایی مساجد فقط به حوزه مناسکی محدود شود

وی با ابراز تاسف از اینکه در دوره هایی تفکر غربی وارد جوامع اسلامی شد، گفت: در دوره های اخیر کارکرد مساجد تنها، به حوزه مناسکی مانند برپایی مراسم اقامه نماز، عبادت و نیایش تقلیل یافت، به گونه ای که پرداختن به علم از مساجد فاصله گرفت و  این موجب شد که حوزه اندیشه دینی و ترویج علم تا حدودی از مساجد دور شود، در حالی که مساجد می توانند، مرکز ترویج علوم و معارف اسلامی باشند.

 

مؤلف کتاب «مسجد مجازی»گفت: وقتی برای اقامه نماز، ساختمان های مجلل با نیت پاک ساخته می شود، نباید کارایی این مساجد فقط به اقامه نماز و باز بودن تنها یک ساعت کاهش یابد.

 

روزی مأمن اقتصادی و علمی مردم بودند

جهانگیری سهروردی با اشاره به اینکه مساجد روزی مأمن اقتصادی و علمی مردم بودند، خاطر نشان کرد: امروز این کارکرد در مساجد کاهش یافته است و نقش مساجد در کرسی های نظریه پردازی در حال حاضر کمرنگ است که باید برای دست یابی آن در کارکرد مساجد بازیابی تاریخی صورت گیرد، در این صورت مساجد می توانند، محل پرداختن به علوم دینی شوند.

 

وی خاطر نشان کرد: وقتی آزاد اندیشی در مسجد اتفاق بیفتد، آن موقع خواهیم دید که آزاد اندیشی با مقدسات دینی چالشی نخواهد داشت.

 

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه، گفت: لازم است ائمه جماعات با شیوه های آزاداندیشی و سعه صدر آگاه شوند و مباحث مختلف در مساجد مورد بحث و بررسی قرار گیرد، از طرفی باید در مساجد به روی جوانان، استادان و دانشجویان باز باشد و از طریق مباحثه با یکدیگر از نظرات و تفکرات هم بهره مند شوند.

کد خبر 561335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha