به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری در مراسم افتتاحیه بخش حوزوی نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن برپایی این نمایشگاه در آستانه ماه مبارک رمضان را از ابتکارات ستودنی نظام جهموری اسلامی ایران دانست و گفت: ما افتخار می کنیم که نظام ما عاشق قرآن است و آرزوی پیاده شدن احکام وحیانی در کشور را دارد.
وی با بیان این مطلب که نشاط خوبی در عرصه قرآن در کشور دیده می شود، بیان کرد: امیدواریم با کار رسانه ای شاهد استقبال بیشتر از این سفره پر غنیمت الهی باشیم.
آیت الله خاتمی بخش حوزوی نمایشگرا قلب نمایشگاه قرآن معرفی کرد و افزود: حوزه های علمیه از جمله نهادهایی است اصل فعالیت آنها قرآن و خدمت به کتاب آسمانی است.
امام جمعه موقت تهران وی با بیان این مطلب که در بحث حوزه دیروز، امروز و فردای حوزه ها مطرح است، تصریح کرد: انس با قرآن وظیفه همه است و قرآن جامعه ای را می پسند که با آیات الهی مانوس باشد.
وی با اشاره به روایاتی از پیامبر (ص) درباره اهمیت قرآن اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «قرآن سفره لذیذ الهی است تا بتوانید از این سفره استفاده کنید» و در واقع معنای این سخن است که در تمام برنامه ریزی ها باید آن خطی را که قرآن مطرح می کند پی بگیریم و استراتژی ها را قرآن به ما دهد.
وی با بیان این مطلب که ما باید به سمتی برویم که قرآن به گویش عمومی مردم تبدیل شود، عنوان کرد: اکنون می بینم نشاط و شور بسیار خوبی در نمایشگاه قرآن شکل گرفته است، این ستودنی است اما باید درباره میزان تبدیل شدن قرآن به فرهنگ جامعه حرف بزنیم، فکر و یا نقد کنیم.
آیت الله خاتمی، ادامه داد: ما هنوز به آنجا نرسیده ایم هر گاه به آن گویش رسیدیم می توانیم بگوییم فعالیت های قرآنی جواب داده اند.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد قرآنی در جامعه ابراز کرد: اگر ما با این تشکیلات عریض و طویل قرآنی که داریم به این سمت برویم که فرهنگ قرآنی روان شود موفق شده ایم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این مطلب که ما امروز در عرصه قرآن سربلند هستیم، تصریح کرد: انتظار است که حوزه های علمیه در بسیج قرآنی جلودار باشد و پرچم را به دست بگیرند و این بسیج قرآنی را به وجود آورد.
وی تاکید کرد: این بی انصافی است که ما پیشرفت مباحث قرآنی را در حوزه نبینیم، زیرا در این حوزه تحول گسترده بوجود آمده است و رشته تخصصی قرآنی ما بیش از ده دوره تخصصی طلاب را در عرصه علوم قرآنی و تفسیر قرآنی پرورش داده است.
آیت الله خاتمی با بیان این مطلب که قلم ها و مقاله های قرآنی و تحقیق و پژوهش در عرصه قرآنی قابل مقایسه با گذشته نیست، گفت: همسو با عظمت قرآن جا دارد که ما گام های بلندتری در این عرصه برداریم.
وی اذعان کرد: قبل از ریاست جمهوری مقام معظم رهبری فردی از مقام معظم رهبری سوال کرد که آروزیتان چیست؟ ایشان گفتند: اینکه به قم بروم و وقت را صرف تفسیر قرآن به تمامی اقشار جامعه کنم و این آروزی مقام معظم رهبری آرزوی بلندی از حوزه است که حوزه ما باید این آرزو را برآورده کند.
امام جمعه موقت تهران، تصریح کرد: همسو با نیاز به طی کردن 11 پایه توسط طلاب باید سعی کنیم دست طلبه را از همان پایه اول بگیریم تا وی یک دوره تفسیر قرآن ببیند که متاسفانه ما هنوز چنین برنامه هایی را در حوزه ها نداریم.
وی بیان کرد: تشکیلات قرآنی که در حوزه ها هستند باید این تمهیدات را بیندیشند و این خلاء را پر کنند که طلبه از "بسم الله" طلبگی تا زمانی که تحت نظارت مدیریت حوزه است با قرآن مانوس باشد.
آیت الله خاتمی با بیان این مطلب که ما باید در بخش ادبی قرآن چهره های مجتهد داشته باشیم، گفت: ما معتقدیم دین و مکتب ما همه جانبه است و باید برنامه زندگی مان را از قرآن استخراج کنیم.
وی تاکید کرد: حوزه ها ما باید سعی کنند ضمن پرورش شاگرد، موج قرآنی راه بیندازند و فضای قرآنی را در ریلی هدایت کنند که همه از آن استفاده کنند.
آیت الله خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: خوشبختانه فعالیت تشکیلات قرآنی در کشور همانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ساماندهی امور قرآنی قابل ستایش است، اما به نظر می رسد در کارهای کلان قرآنی جای حوزه خالی است.
وی ادامه داد: شبکه قرآن و معارف سیمای جمهوری اسلامی کارهای بسیار خوبی در حوزه قرآن انجام می دهد اما به نظر می رسد در تصمیم گیری کلان باید حوزه حضور داشته باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: درست است تقریبا در عمده برنامه های قرآنی معارفی سیما از طلبه ها استفاده می کنند اما این غیر از این است که از شورای عالی حوزه نماینده ای در برنامه استفاده شود، زیرا اگر شورای عالی حوزه به برنامه های قرآنی نماینده بفرستد قطعا فردا پاسخگو خواهد بود و یک طلبه نمی تواند نماینده حوزه باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما باید در برنامه های کلان قرآنی برای استحکام بیشتر از نماینده ای از حوزه علمیه قم استفاده کنیم تا بیشتر شاهد شکوفایی مباحث قرآنی باشیم.
پایان پیام/
نظر شما