خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اجرای طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت به عنوان دومین طرح بزرگ توسعه در شرکت پتروشیمی شیراز از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و عملیات احداث واحدهای سرویسهای جانبی و نیروگاه، آمونیاک و اوره گرانول از مهر ماه سال ۱۳۸۸ آغاز شد. این طرح مشتمل بر واحد آمونیاک ۳، واحد اوره ۳ و واحد سرویسهای جانبی است. واحد آمونیاک ۳ با ظرفیت ۲۰۵۰ تن در روز با دانش فنی شرکت کازاله سوئیس ازسوی شرکت طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی (پیدک) طراحی و نصب شده است در بهمن ماه ۹۴ به بهره برداری آزمایشی رسید. واحد اوره ۳ نیز با ظرفیت ۳۲۵۰ تن در روز اوره گرانول با دانش فنی شرکت تویو ژاپن ازسوی شرکت طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی (پیدک) طراحی و نصب شده و اسفند ماه ۹۴ به بهره برادی آزمایشی رسید.
بنابراین گزارش، هدف از اجرای این طرح تولید سالانه ۶۷۰ هزار تن آمونیاک و یک میلیون ۷۰ هزار تن اوره گرانول است که با با آغاز بهره برداری رسمی پتروشیمی شیراز با تولید سالانه ۳.۷ میلیون تن کودهای ازته (اوره پریل و گرانول-نیترات آمونیوم) آمونیاک، اسیرنیتریک، متانول و آرگون همچنان جایگاه خود را در ردیف بزرگترین واحدهای صنعت پتروشیمی کشور حفظ کرده است. اجرای این طرح در سخت ترین شرایط اعمال تحریمهای ظالمانه با بیش از ۲۳ میلیون نفر ساعت کار با به خدمت گرفتن حداکثر توان داخلی در ساخت و تجهیزات صورت گرفته است.
این گزارش می افزاید: با اجرای طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت که در سال 90 به عنوان طرح برتر ایمنی در میان طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزیده شده بود؛ ظرفیت تولید نخستین مجتمع پتروشیمی ایران به 3.7 میلیون تن افزایش می یابد. وزارت نفت در این باره به نقل از محمدمهدی فهام، رییس مجتمع پتروشیمی شیراز نوشته است: "پتروشیمی شیراز از نخستین واحدهای صنعت پتروشیمی کشور است که ساخت آن به سال 1338 باز می گردد. ظرفیت تولید مجتمع پتروشیمی شیراز که در ابتدا حدود 200 هزار تن در سال بود با بهره برداری از طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت ظرفیت به 3.7 میلون تن افزایش یافته است.
مراحل طراحی تفصیلی، مهندسی خرید، اجرا، پیش راه اندازی و راه اندازی این طرح را متخصصان ایرانی انجام دادند. عملیات نصب تجهیزات سنگین، چند سال پیش توسط شرکت های هلندی از جمله ماموت انجام و تحریم ها سبب شد این شرکت به ما کمک نکند؛ از این رو طرح شیراز نخستین طرح در صنعت پتروشیمی کشور است که نصب تجهیزات سنگین آن توسط امکانات داخل صورت گرفته است. در زمینه تجهیزات نیز به سمتی رفتیم که تامین بخش زیادی از تجهیزاتی که در داخل کشور قابلیت ساخت داشت، به شرکت های داخلی بویژه شرکت های فعال در استان فارس واگذار و بدعتی برای سایر طرح های پتروشیمی شد که شهامت و جرات استفاده از توان داخلی به کار گرفته شود."
یادآور می شود: طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت تحت لیسانس شرکت های آمونیاک کازاله سوئیس و تویو ژاپن و از سوی شرکت طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی (پیدک) طراحی و نصب شده است.
نظر شما