به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، اکبر ملکی با حضور در استان هرمزگان در جمع اهالی رسانه، مطبوعات و خبرنگاران با اشاره به ساماندهی توزیع آگهی های دولتی در سراسر کشور، عنوان کرد: نرم افزار جامع توزیع آگهی های دولتی در پنج استان که هرمزگان نیز جزء آنهاست به صورت پایلوت راه اندازی شده است و این بسته به گونه ای طراحی شده که پاسخگوی نیاز تمام اهالی مطبوعات باشد.
وی درخصوص نحوه حمایت از نشریات افزود: نحوه دادن آگهی های دولتی و همچنین یارانه بر اساس رتبه بندی و گروه بندی مطبوعات صورت می گیرد و چون تمام مراحل بصورت سیستمی می باشد به ویژه در حوزه آگهی ها عدالت مورد نظر همگان تحقق می یابد .
این مقام مسئول در مورد ساماندهی نمایندگی های سراسری روزنامه ها در استان ها اظهار داشت: در برخی استان ها یک نفر با یک کیف دستی، نمایندگی بیش از 30 روزنامه سراسری را برعهده دارد و این امر احجاف به مطبوعات و نشریات محلی و دیگر سرپرستی هاست که بر اساس آئین نامه، هر فرد فقط می تواند نمایندگی سرپرستی سه روزنامه سراسری را همراه با دفتر و مکان مشخص عهده دار باشد در غیر این صورت برابر با قانون عمل خواهد شد.
ملکی به بیمه خبرنگاران اشاره کرد وگفت: سخت گیری در این بخش برای آن است که دفاتر روزنامه ها و نشریات ملزم به بیمه نمودن خبرنگاران و کارکنان خود شوند و اگرنشریات و روزنامه ها در سامانه افراد بیمه شده را ارائه نکنند یارانه آنها قطع خواهد شد.
معاون اجرایی مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روزنامه هایی را سراسری دانست که علاوه بر ثبت نام در سامانه و معرفی نمایندگان خود باید در 20 استان روزنامه آنها توزیع و حداقل تیراژ نیز در هر استان باید 100 نسخه باشد.
وی به اختصاص آگهی های دولتی به نشریات محلی اشاره کرد و بیان کرد: در اساسنامه به اختصاص آگهی به نشریات محلی به وضوح اشاره شده است اما شرایط خاصی همچون خواهان بودن دستگاه متقاضی، زمان دار نبودن آگهی ها ،مطابقت زمانی آگهی ها با چاپ نشریه و... برای آن لحاظ شده است.
ملکی به مسئله خانه مطبوعات هرمزگان پرداخت و افزود: مشکلات خانه مطبوعات در برخی استان ها بسیار حادتر و شدیدتر از هرمزگان بود که با همکاری و همدلی اهالی مطبوعات و رسانه حل و فصل شد اما در استان هرمزگان این مسئله کمی بیشتر از انتظار زمان برده است و بحمدالله هماهنگی و همکاری مورد نظر در حال شکل گیری نهایی است.
معاون اجرایی مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعریف و نگاه وزارت به خانه مطبوعات عنوان کرد: خانه مطبوعات از لحاظ محتوا و ساختار با سایر تشکل ها متفاوت و در حقیقت بازوهای اجرایی فرهنگ و ارشاد هستند و در آینده، بسیاری از وظایف این حوزه به آنها سپرده خواهد شد به همین دلیل فرهنگ و ارشاد خود را موظف به حمایت و دخالت مستقیم می داند.
وی در ادامه افزود: از سوی دیگر نیز نمی خواهیم این تشکل کاملا دولتی شود بلکه خواهان حضور بخش خصوصی در خانه مطبوعات هستیم زیرا بخش خصوصی به دلیل حفظ منافع خود ، انگیزه لازم را برای پیگیری کارها و برنامه ها خواهد داشت.
گفتنی است؛ اکبر ملکی برای نظارت بر برگزاری انتخابات خانه مطبوعات به بندر عباس سفر کرده است و دراین خصوص جلسات متعددی را با اهالی مطبوعات و دستگاه های متولی و نظارتی داشته اند.
نظر شما