خاطرات رزمندگان به زبان هنر عرضه شود/ سه كتاب در دست نگارش دارم

خبرگزاری شبستان:مسعود بابازاده، گفت: جوانان خاطرات را از دل رزمندگان بیرون بكشند و آن‌ها را به زبان هنر در معرض دید همه قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مسعود بابازاده درخصوص هنر انقلابی گفت: در استان زنجان، نویسندگی در حال شكوفایی است و به این موضوع توجه ویژه ای می شود. به عنوان مثال، می توان رونمایی از 5 عنوان كتاب در سالروز آزاد سازی خرمشهر را نشانه ای از آن دانست.

وی با بیان اینكه آینده زنجان را در تولید كتاب های مرتبط با انقلاب و دفاع مقدس خوب پیش بینی می‌كند، خاطرنشان كرد: زنجان شهر غواصان دریادل است و رزمندگان زنجانی همچون سردار اوصانلو، سردار حاج محمد اسماعیلی، سردار عزتی و ... كارهای بزرگی را در جنگ انجام داده اند. از سوی دیگر، نویسنده های زنجانی اكنون در حال مصاحبه با بعضی از این بزرگان هستند كه به زودی كتاب‌هایشان چاپ و منتشر خواهد شد؛ اما هنوز كارهای زیادی برجای مانده كه باید انجام شود.

نویسنده كتاب «خبرنگار نیمه جنگی» درخصوص انتخاب نام كتاب خود اظهار كرد: من این افتخار را داشته‌ام كه در دوران انقلاب، با ضبط صوت شخصی، صدای تظاهرات مردم را ضبط كنم. از سال 1360 به مدت سه سال هم در رادیو زنجان، برنامه جنگ و جبهه و نویسندگی و مجری گری و خبرنگاری می‌كردم.

وی ادامه داد: به احترام خبرنگارانی كه در جنگ شاخص بودند، مثل شهید غلامرضا رهبر، كه كتابشان در مؤسسه روایت فتح چاپ شده، خبرنگار مفقودالاثر در لبنان، كاظم اخوان یا شهید محمود صارمی، خبرنگاری كه در مزار شریف افغانستان، به دست طالبان شهید شد، یا خانم مریم كاظم زاده، راوی كتاب خبرنگار جنگی كه همسرشان شهید اصغر وصالی كه در سال 1358 در مهاباد، فرمانده ما بودند، نتوانستم خودم را راضی كنم تا عنوان كتابم «خبرنگار جنگ» یا «خبرنگار جنگی» باشد. به خاطر حفظ حرمت این بزرگان، عنوان كتابم را «خبرنگار نیمه جنگی» تا هر كس در جایگاه خودش باشد.

این نویسنده زنجانی در خصوص سایر فعالیت های خود تصریح كرد: كتابی از یك شهید بزرگوار شاخص در زنجان دارم كه به سفارش اداره كل حفظ آثار و نشر ارزش های انقلاب و دفاع مقدس، در حال مصاحبه و نوشتن آن هستم؛ سه كتاب با موضوع انقلاب و دفاع مقدس در دست اقدام دارم كه امسال به پایان خواهد رسید.

وی در توصیه خود به جوانان عنوان كرد: بیشتر دوست دارم نسل جوان در صحنه باشند و كارشان نمود پیدا كند. خاطرات را از دل رزمندگان بیرون بكشند و آن‌ها را به زبان هنر در معرض دید همه قرار دهند. دریایی در دل رزمندگان هست كه خیلی از آن‌ها، تا به حال مصاحبه نكرده اند.

وی با بیان اینكه برخی رزمندگان دوست ندارند خاطرات خود را بیان كنند تاكید كرد: حدود 550 نفر آزاده قهرمان در استان داریم، ظاهراً كمتر از پنج كتاب از خاطرات آن ها چاپ شده است. آخرین كتاب، درخصوص زندگی و اسارت آزاده سرفراز دكتر میانداری است كه به همت بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس سپاه و به قلم خانم فاطمه شكوری نوشته و بیشتر از سه یا چهار ماه از انتشار آن نمی گذرد.

بابازاده افزود: امیدواریم  با همّت نویسندگان نسل جوان استان و بازگشت به ارزش های اصیلی كه در زمان انقلاب و جنگ، این بزرگان را ساخته، كارهای بیشتری صورت گیرد. البته با كسانی كه خاطراتشان را نمی گویند، با خم و چم های خبرنگاری، با ابراز محبت، دعوت كردن و با چندین بار مراجعه و خسته نشدن از پیگیری، می توان به سراغشان رفت و موفق به مصاحبه شد. در حال حاضر برخی از رزمنده‌ها خودشان قلم به دست گرفته اند و خاطراتشان را می نویسند. اما این كافی نیست. بسیاری از آنها به خاطر اخلاصشان، نه مصاحبه می‌كنند و نه می نویسند

وی افزود: اما اگر فردی به سراغشان برود و اصرار كند، قطعاً بر حسب وظیفه، خاطراتشان را می‌گویند. عموماً رزمنده ها حوصله كلاس رفتن و فراگیری نحوه نویسندگی را ندارند؛ اما با دعوت و واسطه انداختن می شود خاطراتشان را گرفت. نباید دلسرد شد. در این صورت، شما پی می برید كه در استان زنجان چه گنج هایی داریم.

 

این خبرنگار دوران انقلاب و دفاع مقدس در خصوص ارزیابی فعالیت های حوزه هنری گفت: از آنجایی كه حوزه هنری، فرزند هنرمند و فرهیخته انقلاب اسلامی است، محل رفت و آمد هنرمندان و عرصه تشویق و ظهور هنر انقلابی است. بسیاری از نویسندگان و هنرمندان كشوری، كارشان را با حوزه شروع كرده‌اند. الحمدلله، حوزه هنری استان زنجان، رشد خوبی در نویسندگان و هنرمندان ایجاد كرده است.

 

وی خاطرنشان كرد: اكنون شاهد آن هستیم كه حوزه هنری، با دعوت از یكی از برترین نویسندگان كشوری، جناب آقای مرتضی سرهنگی، چند دوره ارزشمند خاطره نویسی و آموزش ادبیات اردوگاهی یا همان ادبیات اسرا و آزادگان، توانسته است گام‌های ارزشمندی را در زنجان بردارد و نویسندگان مطرح استانی را به طور منظم و مستمر در این كلاس‌ها دور هم  بنشاند. حتی حوزه، سال گذشته، از نویسندگان مطرح استان‌های آذری زبان شمال غرب دعوت كرد تا با سفری یك روزه به شهرمان، اندوخته‌ها و تجربیات نویسندگی خود را با نویسندگان زنجانی در میان بگذارند.

 

بابازاده اظهار كرد: آخرین كار خوب حوزه، دعوت از نویسندگان زنجانی برای بهره مندی از تجربیات و ادامه كلاس‌های استاد مرتضی سرهنگی در تاریخ 8 و 9 خردادماه امسال بود كه نویسندگان توانستند كلید جمع‌آوری و تنظیم خاطرات و مصاحبه های حرفه ای در زمینه آزادگان را بیاموزند و ما به‌زودی شاهد ثمرات مبارك این كلاس‌ها خواهیم بود.

کد خبر 560822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha