به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، «میخاییل بولگاکوف» از مشهورترین و پرخواننده ترین نویسندگان سده ی بیستم روسیه است و آثار او نه فقط در ادبیات روسیه ، بلکه در ادبیات جهان جایگاه والایی دارند و به بسیاری از زبان های دنیا برگردانده شده اند.
داستان «قلب سگی» مشهور ترین اثر طنز انتقادی بولگاکف است که در زمان حیات او اجازه ی انتشار نیافت. این داستان بلند که از زبان یک سگ بیان می شود اثری است که صراحت ضدکمونیستی اش توجه هر خواننده ای را به خویش جلب می کند به گونه ای که امروزه نیز این داستان بیش از هرچیز به عنوان یک اثر صرفا سیاسی پذیرفته شده است.
ماجرای این داستان از زبان سگی که به دست پروفسوری به نام «پری آبراژینسکی» جراحی و شده و به قامت یک انسان در آمده ، بیان می شود. و به این شکل نویسنده اسطوره ی ایدئولوژیک آفرینش «انسان نو» یا «انسان شوروی» را که در آن زمان در شوروی به شدت درباره اش تبلیغ می شد نفی می کند.
در این کتاب بولگاکوف دیدگاههای خود دربارهی انقلاب شوروی را از زبان پروفسور آبراژنسکی ابراز کرده است و آنچه بیش از همه مایهی آزردگی پروفسور میشود آن است که عمده ی مردم از کار و وظیفه ی اصلی خود غافل مانده اند و مسئولیت هایی را بر عهده گرفته اند که برای ایفای آن ها نه دانش و تخصص کافی دارند و نه آمادگی ذهتی و اخلاقی.
گفتنی است بولگاکوف داستان قلب سگی را در سال ۱۹۲۵ نوشت، اما این کتاب حدود ۳۵ سال پس از درگذشت او مجال انتشار یافت.
کتاب حاضر را انتشارات ماهی در قطع جیبی ، 192 صفحه و بهای 8 هزار و پانصد تومان برای پنجمین بار تجدید چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما