به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر رمضانعلی صادق زاده، معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش روز صنعت و معدن که عصر امروز( 30 تیر) در سالن الغدیر استاندرای گیلان در رشت برگزار شد، اظهار کرد: برخی از مشکلات و موانع تولید منحصر به زمان مشخصی نیست.
وی مشکلات مربوط به نظام بانکی، قیمت ارز، مالیات، قاچاق و واردات کالا را بخشی از مشکلات مربوط به حوزه تولید برشمرد و گفت: شدت و ضعف این مشکلات در دورههای مختلف متفاوت است.
معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری وزیر صنعت اذعان داشت: نوع تعرفههای مرتبط با تولید داخل و حمایت از مصرف کننده، واگذاریهای مربوط به اصل 44 قانون، اولویت هزینه کرد درآمد حاصل از صرفه جویی هدفمندی یارانهها بخشی دیگر از مشکلات حوزه تولید است.
وی با تاکید بر لزوم توجه بر اقتصاد مقاومتی، دورن زا و صنعت دانش بنیان، گفت: رشد پایدار اقتصادی در گرو توجه به صنایع دانش بنیان است.
صادق زاده اعلام کرد: بیش از سه هزار شرکت دانش بنیان در کشور شکل گرفته است.
وی افزود: صنعتهایی که نتوانند خود را به فناوری روز مجهز کنند از گردونه رقابت حذف میشوند.
معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری وزیر صنعت همچنین گفت: انتقال دانش فنی در داخل کشور باید با پیوست فناوری همراه باشد تا فرایند انتقال تکنولوژی برای همه مقاطع زمانی تحرک و پویایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه استفاده از دانش فنی در تولید و تبدیل دانش به فناوری، رونق اقتصادی ایجاد میکند، گفت: اگر دانش در پارکهای علم و فناوری پارک شود و خودش را به صنعت نرساند برای کشور فایده ندارد.
صادق زاده تاکید کرد: به هر نسبتی که دانش در صنعت و تولید فناوری رسوخ داده شود به همان نسبت در تولید پایداری خواهیم داشت.
وی در ادامه ثبت جهانی شدن محصولات را در عرضه آنها در بازار جهانی موثر دانست و گفت: اگر به دنبال عرضه محصولات در بازارهای جهانی هستیم باید محصولات کشاورزی و صنعتی ما ثبت جهانی بشود.
معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری وزیر صنعت اضافه کرد: خرمای بندرعباس، برنج هاشمی و دم سیاه، زیتون و خاویار ایران در حال ثبت جهانی شدن هستند تا به عنوان ارکان صادرات ایران در جهان شناخته شوند.
وی با اشاره به برکات اجرای قانون رفع موانع تولید گفت: براساس این قانون شرکتهای تولیدی میتوانند 10 درصد مالیات را صرف هزینه آموزش و تحقیق کنند.
صادق زاده اعلام کرد: در حوزه طراحی کالاهای تولید شده مشکل داریم و باید با استفاده از فناوری روز برای تولید محصول مشتری پسند اقدام کنیم.
نظر شما