نظارت در حوزه ایمن سازی شهری ضعیف است

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر کشور با بیان اینکه نظارت در بخش ساخت و ساز ضعیف است، گفت: مکان یابی، آزمایش خاک، مصالح استاندارد، کارگر ماهر و نظارت دقیق از مهمترین شاخصه های ایمن سازی بافت شهری است.

به گزارش خبرنگار شهری شبستان، اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور در نخستین اجلاس شوراها و شهرداران 2016 که در مرکز همایش های برج میلاد در حال برگزاری است، با اشاره به زلزله بم گفت: 2 هزار و 100 میلیارد تومان هزینه آشکار 12 ثانیه لرزش زمین در بم بود.

 

وی با بیان اینکه شهر بم اندازه یکی از محلات تهران نیز نمی شود، خاطرنشان کرد: اگر در تهران حوادثی مشابه زلزله بم داشته باشیم چه اتفاقی خواهد افتاد در حالی که در شهر بم با وسعت کم لرزش زمین باعث ایجاد بحران انسانی شد.

 

رییس ستاد مدیریت بحران کشور با اشاره به حادثه 28 خرداد در شهران اظهار داشت: خوشبختانه این حادثه در ساعت بسیار خلوت رخ داد؛ در غیر این صورت حداقل جان یکصد نفر در این حادثه گرفته می شد.

 

نجار با بیان اینکه وقوع حوادث مشابهی در مقیاس تهران پیامدها و آثار شدیدتری خواهد داشت، تصریح کرد: ما می توانیم خودمان را در برابر حوادث بیمه کنیم.

 

رییس ستاد مدیریت بحران کشور با تاکید بر ضرورت ایمن سازی بستر شهری برای مواجهه با حوادث احتمالی تصریح کرد: آیا برای ساخت و ساز و یا توسعه، مکان یابی درستی داشته ایم؟

 

معاون وزیر کشور با بیان اینکه در توسعه شهری متأسفانه مکان یابی هایی که انجام داده ایم بر روی گسل ها و مسیرهای رودخانه بوده است، خاطرنشان کرد: ساخت و ساز در مناطق غیر استاندارد و بدون توجه به مکان یابی در زمان بروز حوادث خسارات شدیدتری خواهد داشت.

 

نجار با اشاره به ضرورت های ایمن سازی توسعه شهری و مولفه های لازم در این حوزه تصریح کرد: مکان یابی، آزمایش خاک، استفاده از مصالح استاندارد، بکارگیری کارگر ماهر و نظارت دقیق باعث می شود کیفیت ساخت و ساز افزایش یابد و در مواجهه با حوادث احتمالی شرایط زندگی ایمن تری داشته باشیم.

 

معاون وزیر کشور با بیان اینکه نظارت در حوزه ساخت و ساز مدیریت شهری ضعیف است، تصریح کرد: شوراها و شهرداران در بخش نظارت نقش اساسی ایفا می کنند.

 

نجار با بیان اینکه حوادث ایجاد شده باید تلنگری برای مدیران و مسئولان شهری باشد تا همه به وقوع حادثه باور داشته باشیم، تصریح کرد: چه کسی باور می کرد حادثه شهران، سیل تجریش، آب گرفتگی مترو، وقوع زلزله در بم، ورزقان و موموری رخ دهد.

 

وی با بیان اینکه باید همه شهروندان و مسئولان به وقوع حادثه باور داشته باشند، تصریح کرد: باورپذیری وقوع حادثه باعث می شود تا در ساخت و سازها به استانداردها توجه داشته باشیم و ایمن سازی را در اولویت قرار دهیم.

 

رییس ستاد مدیریت بحران کشور تاکید کرد: می توانیم مردم را آموزش دهیم تا به عنوان مطالبه گر هم خودشان توجه کنند و به همان اندازه که به نما و دکوراسیون ساختمان توجه دارند استانداردسازی را نیز در اولویت قرار دهند.

 

نجار با بیان اینکه در بیشتر ساخت و سازها، آیین نامه ها رعایت نشده است، تصریح کرد: اگر شهروندان 20 درصد از سطح ساخت و ساز خود را کاهش دهند و به کیفیت بنا اضافه کنند در زمان وقوع حادثه در امنیت خواهند بود.

 

معاون وزیر کشور با اشاره به ظرفیت بالای شوراها و شهرداری ها در حوزه مدیریت شهری خاطرنشان کرد: مدیران حوزه شهری می توانند راهکارهایی برای ایمن سازی فضای شهری ارایه دهند.

 

وی با بیان اینکه باید همه شکل و ابعاد مدیریت شهری را باور کنیم، تصریح کرد: به یک مدیریت بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت نیاز داریم.

 

رییس ستاد مدیریت بحران کشور با تاکید بر ضرورت توجه به طرح مدیریت جامع شهری خاطرنشان کرد: امیدواریم این اجلاس بتواند زمینه ای برای تعامل مدیران شهری ایران با سایر کشورها فراهم کند.

 

 

کد خبر 560004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha