به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، زاهد زرگر امروز (۳۰ تیر) در کنفرانس علمی-تخصصی تکنیک های درمانی مشکلات رفتاری کودکان ویژه مشاوران و مددکاران اجتماعی کلانتری ها و مشاوران افتخاری که در محل سالن اجتماعات معاونت اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: کودک در سال های اولیه عمر خود همه چیز را از دریچه دید خانواده می بیند و همواره بسياري از اولياء از برخي مشكلات و رفتارهاي نابهنجار كودك خود شكايت داشته و از اين بابت احساس نگراني مي كنند.
وی افزود: اختلالات رفتاري در کودکان رفتارهايي هستند که فرد به وسيله آنها حقوق ديگران را نقض مي کند و قواعد اجتماعي را زير پا مي گذارد.
دکتر زرگر خاطرنشان کرد: اين اختلالات بيشتر در دوران کودکي يا نوجواني روي مي دهد و در پسران بيشتر از دختران ديده مي شود بيماراني که دچار اختلال رفتاري هستند تلاش مي کند تا رفتاري مورد پسند در جامعه پيدا کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به چگونگي تامين نيازها و مراحل رشد كودك اين باور به وجود مي آيد كه اكثر مشكلات كودكان زیر دو سال رواني- تني بوده و مشكلات كودكان سه تا شش سال زود گذر است و در صورت سير طبيعي و عادي خود با اندكي مراقبت از بين مي رود بنابراين اولياء بايد برخوردي متناسب با مشكلات كودكان داشته و با آگاهي از نيازهاي كودكان نسبت به رفع اختلالات احتمالي آنان تلاش کنند.
دکتر زرگر بیان داشت: كودك معمولا به احساسات و نشانههاي غيركلامي كه درچهرهی والدين نمايان ميشود بيشتر توجه دارد و درك كودك براي گرفتن گفت وگوي غيركلامي به اندازهاي است كه مطلب را بگيرد و براي درمان و رشد کودک بازي بسيار مهم است و یکی از روش های درمان اختلالات رفتاری کودکان بازی درمانی است که والدين از این طريق بازي امکان کمک به فرزندان براي بيان نگراني هايشان را مي دهند.
وی گفت: بازي قدرت رشد طبيعي را در خود نهفته دارد و رفتاري آرام بخش است از طرفي چون بازي از قضاوت و ارزيابي بزرگسالان آزاد است، بچه ترسي از اين که مرتکب اشتباه شوند ندارند.
گفتنی است این کنفرانس راهکارهای تشخیص و درمان مشکلات بیش فعالی، ناخن جویدن، دروغگویی، پرخاشگری، ترس در کودکان، شب ادرای کودکان، گوشه گیری، حسادت، تیک، بیش فعالی و ... بررسی و مورد تبادل نظر کارشناسان و مشاوران قرار گرفت.
نظر شما