«رمان آس و پاس درپاریس و لندن» اثر«جورج اورول را بخوانید

خبرگزاری شبستان:«رمان آس و پاس درپاریس و لندن» اثر«جورج ارول» با ترجمه «بهمن دارالشفایی» را نشر ماهی چاپ کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، « فقر آنها را از رعایت اصول طبیعی رفتار آزاد ساخته است ، همان طور که پول انسان را از کار کردن بی نیاز می کند.

خیلی زود متوجه شدم که تردید داشتن و رو راست بودن چه قدر احمقانه است .

 هرگز برای گارسون ها تاسف نخورید . بعضی وقت ها که شما در رستوران نشسته اید و نیم ساعتی به غذا خوردن مشغولید ، در حالی که وقت مقرر رستوران پایان یافته ، گمان می کنید که گارسون خسته که در اطراف شما پرسه می زند متوجه شماست و تحقیرتان می کند یا تاسف می خورد اما در واقع این طور نیست . در عین حال که ممکن است شما را نگاه کند ابدا به شما نمی اندیشد که پیش خود بگوید عجب آدم نادان و پرخوری است . او با خود فکر می کند روزی که توانستم پول کافی داشته باشم ، خواهم توانست از سبک غذا خوردن این مرد تقلید کنم .

 خواب تنها یک نیاز جسمی نیست. خود یک شهوت است ، بیشتر لذت است تا آسودگی .»

 آنچه خواندید بریده هایی ازرمان آس و پاس در پاریس و لندن است که در سال جاری نیز با ترجمه بهمن دارالشفایی است که نشر ماهی آن را چاپ کرده است.

 در واقع رمان  آس و پاس‌ها در پاریس و لندن روایت نویسنده انگلیسی جورج اورول از زندگی فقرا و بی‌خانمان‌ها در پاریس و لندن است. این کتاب در ژانویه ۱۹۳۳ منتشر شد و در انتشار این کتاب برای اولین بار«اریک آرتور بلر» از نام مستعار «جورج اورول» استفاده کرد.

اورول پس از مطالعه تهیدستان جک لندن تصمیم به زندگی در میان طبقات محروم و مهاجر در شهرهای پاریس و لندن گرفت. رویدادهای زندگی آمیخته با فقر او در بهار ۱۹۲۸ در مسافرخانه‌های پاریس و اشتغالش به ظرفشویی در رستوران‌ها و هتل‌های پاریس فصل‌های نخست این روایت را تشکیل می‌دهد.

راوی در بخش هایی از زندگیش در پاریس با یک افسر سابق روسی به نام بوریس همراه می شود که به سختی زندگی می گذراند و از صاحبخانه یهودیش ناراضیست. برخی به این دلیل این کتاب را یهود ستیزانه می دانند.

گزارش او از لندن بیشتر شرح روزگار بی‌خانمان‌های انگلیسیست که در پی یافتن بستری برای خوابیدن از نوانخانه‌ای به نوانخانه دیگر رانده می‌شوند یا شب‌ها را به پیاده روی در خیابان می گذرانند. اورول این نوع زندگی را برای نوشتن گزارشی در اواخر سال ۱۹۲۷ تجربه کرده بود.

نکتهٔ تاثیر گذار این روایت این هست که بر خلاف نظر عموم، همه بی‌خانمان‌ها اشخاص بی عار یا پست فطرتی نیستند و در بین آنها اشخاص هنرمند و روشنفکری را هم می توان پیدا کرد. در پایان کتاب اورول پیشنهادهایی برای بهبود زندگی تهیدستان و بی خانمانان ارائه می‌کند.

باور براین است که اورول زیاد در پی نقل دقیق و گزارش روز به روز وقایع و اتفاقات پاریس و لندن نبوده‌است، بلکه از ساختار سفرنامه و زندگینامه استفاده کرده تا گزارشی اثرگذار از تجربیات و شنیده‌های دست اولش ایجاد کند.

نشر ماهی اثر حاضررا با ترجمه بهمن دارالشفایی چاپ و روانه بازار نشر کرده است.

کد خبر 559883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha