به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، امید حاجتی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، شب گذشته(29 تیر) در جلسه شورای اداری استان که در سالم شهید هاشمی استانداری برگزار شد، با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مفهومی نیست که تنها در شرایط تحریم مورد توجه باشد، گفت: این مفهوم اکنون در دنیا مطرح است و مقام معظم رهبری نیز بر اجرای این مهم تاکید دارند.
وی با اشاره به اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در کشور و متعاقب آن در تمام استان ها شکل گرفت، افزود: دولت در قالب سیاست های بیست و چهار گانه ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی 12 برنامه ملی و 107 پروژه ملی تعریف و اجرای هر کدام از این پروژه ها را به یک دستگاه اجرایی محول کرد.
وی با بیان اینکه برای اقتصاد مقاومتی برنامه ای در هفت اولویت تدوین شده که در صورت تأیید، اعتباراتی از هفت ردیف در قانون بودجه به خوزستان اختصاص پیدا می کند، ادامه داد: ساماندهی بنگاه های زودبازده یکی از این اولویت هاست که تا توانتستم 434 میلیارد تومان تسهیلات به این بخش اختصاص دهیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، با اشاره به اینکه البته در صورتی که همه این میزان اعتبار در سال جاری جذب شود، دولت قول افزایش سقف این اعتبارات را نیز داده است، اضافه کرد: از طرفی سود و کارمزد بانکی نیز در این زمینه به صورت یارانه به بنگاه ها تعلق می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: از دیگر اقدامات ما واگذاری پروژه های نیمهتمام به بخش خصوصی و توجه به بنگاه های نیمه فعال و راکد است که در این راستا در حال حاضر 188 پروژه شناسایی شدند و فراخوان برخی از این پروژه ها جهت واگذاری به بخش خصوصی منتشر شده است.
وی با بیان اینکه امسال اولویت ارائه اعتبارات را به پروژه های بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی اختصاص دادیم که در این زمینه 450 پروژه شناسایی شدند که امیدواریم تا پایان سال مالی به بهره برداری برسند، عنوان کرد: همچنین توسعه زیرساخت های کشاورزی و صنعتی را هم در راستای اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار دادیم.
حاجتی، اذعان داشت: توسعه زیرساخت های کشاورزی و صنعتی، شهرک هایی را در شهرهای با نرخ بیکاری بالاتر در اولویت قرار دادیم که در این راستا فعالیت هایی بسیاری انجام شده که به صورت جدی در حال پیگیری احداث این شهرک ها هستیم.
وی نرخ بیکاری در خوزستان را 25.7 درصد عنوان کرد و یاد آور شد: در این میان شهرستان مسجدسلیمان با نرخ بیکاری 43.5 درصد و همچنین باوی، دشت آزادگان، شادگان و کارون با 35.5 درصد بیشترین نرخ بیکاری در استان را به خود اختصاص داده اند که لازم است برای رفع این معضل برنامه ها و سیاست هایی را دنبال کنیم.
وی از اجرای طرح توانمندسازی شهرستان های زاگرس نشین خبر داد و اظهار کرد: متولی این طرح خوزستان است و در استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و خوزستان اجرا می شود که تاکنون 90 درصد در این طرح پیشرفت داشته ایم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، با بیان اینکه غرب استان به دلیل اجرای طرح 550 هزار هکتاری در وضعیت بهتری به سر می برد، ابراز کرد: از مهم ترین برنامه هایی که در استان دنبال می کنیم، توسعه شیلات، توانمندسازی روستاها، بهبود وضعیت حاشیه نشینی است.
نظر شما