تحویل دومین محموله اس‌۳۰۰ تا پایان امسال/آمادگی روسیه برای خرید آب سنگین از ایران

خبرگزاری شبستان: اجرای برجام وارد فاز پایدار می‌شود، تحویل دومین محموله اس‌۳۰۰ تا پایان امسال، آمادگی روسیه برای خرید آب سنگین از ایران، ابراز رضایت روسیه از روند نشست وین در مورد برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اجرای برجام وارد فاز پایدار می‌شود، تحویل دومین محموله اس‌۳۰۰ تا پایان امسال، آمادگی روسیه برای خرید آب سنگین از ایران، ابراز رضایت روسیه از روند نشست وین در مورد برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

اعضای شورای امنیت در زمینه فعالیت‌های موشکی و غیر اتمی ایران اختلاف دارند

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» روز سه شنبه در گزارشی مدعی شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه این‌که آیا ایران در برجام تخلف کرده است یا خیر، با توجه به وجود الفاظی چون «تقاضا» و نه «درخواست آمرانه» در قطعنامه شورای امنیت که بر اساس آن ایران از فعالیت‌هایی چون آزمایش موشک‌های بالستیک خودداری کند، اختلاف نظر وجود دارد.

در همین زمینه «بان کی‌مون» دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته (دوشنبه) از یک سو از ایران به خاطر پایبندی به تعهدات هسته‌ایش ستایش کرد و از سویی دیگر فعالیت‌های غیرمرتبط به موضع اتمی ‌را آسیبی بر  روح توافق هسته‌ای نام نهاد.

به گزارش وال استریت ژورنال، «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که برجام تمامی مشکلات با ایران را حل نکرده است.

وی گفت، واشنگتن از پایبندی ایران به تعهداتش در برجام استقبال می‌کند. پاور همچنین مدعی شد که آمریکا به تمامی تعهداتش در توافق هسته‌ای پایبند بوده است.

نماینده روسیه در نقطه مقابل، از گزارش 6 ماهه دبیرکل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت انتقاد کرد.  وی با بیان اینکه بخش‌هایی از این گزارش با انگیزه‌های سیاسی تنظیم شده‌اند، گفت که این گزارش نه تنها اجرای بادوام برجام را تضمین نمی‌کند، بلکه موجب تضعیف آن می‌شود.

نماینده روسیه گفت که سازمان ملل نباید به اطلاعات غیرموثق رسانه‌ها برای گزارش‌دهی درباره پایبندی ایران به قطعنامه تکیه کند.

بر اساس این گزارش، خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد‌پرس» روز گذشته با استناد به یک سند محرمانه مرتبط با توافق هسته‌ای ایران ادعاهای جدیدی درباره این توافق مطرح کرده است.

آسوشیتدپرس ادعا کرد سندی محرمانه که به رویت این خبرگزاری رسیده است، نشان می‌دهد محدودیت‌های کلیدی در برنامه هسته‌ای ایران، اندکی بیش از یک دهه بعد کاهش خواهند یافت.

آسوشیتدپرس ادعا کرد که این سند تنها بخش مرتبط با توافق هسته‌ای ایران و گروه «1+5» است که هنوز آشکار نشده است.

«مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شب گذشته با رد ادعای این خبرگزاری اظهار داشت: «هیچ سند مخفی یا توافق سری وجود ندارد.»

جمهوری آذربایجان 400 میلیون دلار سرمایه‌های مسدود شده ایران را آزاد کرد

سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان از آزادی 400 میلیون دلار سرمایه‌های مسدود شده ایران در این کشور به دنبال اجرای برجام خبر داد.

 به نوشته وبگاه شبکه خبری «پرس ‌تی.وی» «محسن پاک آیین» سفیر ایران در جمهوری آذربایجان  اعلام کرد که این اقدام به دنبال اجرای برجام و از سوی «بانک بین‌المللی آذربایجان» صورت پذیرفته است.

 بر این اساس، سرمایه‌های مسدود شده ایران متعلق به شرکت «نفت ایران» (NICO) و بانک مرکزی بوده است.

سفیر ایران در ادامه از افزایش روابط اقتصادی بین تهران و باکو بعد از برجام  و حذف نیاز به اخذ روادید برای شهروندان ایرانی عازم جمهوری آذربایجان در ماه‌های پیش رو خبر داد.

بر اساس این گزارش، میزان دقیق سرمایه‌های مسدود شده ایران در خارج هنوز معین نیست و این رقم از 30 تا 100 میلیارد دلار متغیر است. بیشتر این مبالغ در بانک‌های چین، کره جنوبی و هند  نگهداری می‌شده و به دلیل خرید‌های نفتی سابق این کشور‌ها از ایران بوده است.

تل‌آویو: یکی از اهداف ما جلوگیری از ورود ایران به جامعه ملل است

«ژاکوب نایجل»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، روز سه‌شنبه بار دیگر ادعاها علیه ایران را تکرار کرد.

 وی در اظهاراتی که «دیفنس‌نیوز» آن را گزارش داده گفته که توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، تهران را برا حمایت از «سازمان‌های تروریستی» در سراسر جهان جسورتر کرده است.

این مقام صهیونیست گفت: «ما باید مانع از ان شویم که ایران با رسیدن به این توافق قادر باشد به سلاح اتمی دست پیدا کند. کسانی که با دقت توافق را بررسی می‌کنند می‌دانند که ایران بعد از یک دهه، مجاز خواهد بود که از طریق روش‌های مشروع به غنی‌سازی اورانیوم بپردازد و سلاح اتمی بسازد.»

«نایجل»، همچنین گفت: «یکی از اهداف ما این است که جلوی دنیا را بگیریم تا از ورود ایران به جمع خانواده ملت‌ها استقبال نکند. اسرائیل در حال تلاش برای توضیح این نکته برای دنیا است که ایران هنوز ببر است و به گربه تبدیل نشده است.»

دومین محموله اس‌۳۰۰ تا پایان امسال به ایران تحویل می‌شود

«سرگی چمزوف»، رئیس کمپانی روسی تولیدکننده سامانه دفاعی اس 300، گفته تحویل دومین محموله این سامانه به ایران تا پایان سال جاری میلادی انجام خواهد شد

روز گذشته گزارش شده بود اولین محموله اس 300 وارد ایران شده است.

مهر:

آمادگی روسیه برای خرید آب سنگین از ایران

«آلکسی کارپوف» معاون نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در جریان نشست وین گفت که روسیه به منظور کمک به تهران برای اجرای تعهدات مندرج در توافق هسته ای خود با قدرتهای جهانی، آمادگی دارد که از ایران آب سنگین خریداری کند.

طبق اظهارات کارپوف، تهران هم اکنون با رعایت سقف مورد توافق- ۱۳۰ تن- فاقد ذخایر اضافی آب سنگین است.

ایران و شش قدرت جهانی- از جمله آمریکا و روسیه- توافق موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) را در روز چهاردهم ژوئیه ۲۰۱۵ به امضاء رساندند که به موجب آن، تهران موافقت کرد که در ازای لغو تحریمها، برنامه های هسته ای خود را محدود نماید. گفتنی است که طبق مفاد این توافق هسته ای، ‌ایران مجاز است حداکثر ۱۳۰ تن آب سنگین ذخیره نماید.

وزارت خارجه روسیه: اجرای برجام وارد فاز پایدار می‌شود

وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به نشست امروز کمیسیون مشترک ایران و شش قدرت جهانی (روسیه، انگلیس، آلمان، چین، آمریکا و فرانسه) در وین اظهار داشت که اجرای «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به مرحله ای پایدار وارد شده است.

گفتنی است که برجام با هدف حل و فصل پرونده هسته ای ایران در چهاردهم ژوئیه سال ۲۰۱۵ تدوین شد.

وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد: «نمایندگان شش قدرت جهانی، ایران و اتحادیه اروپا خاطرنشان کردند که به یُمن تلاشهای مشترک، اجرای برجام وارد مرحله ای پایدار شده است».

بنابر اعلام وزارت امور خارجه روسیه، نشست روز سه شنبه اعضای کمیسیون مشترک ایران و شش قدرت جهانی در وین بر جنبه های عملی همکاری، موقعیت کنونی حاصل از اجرای توافقنامه ها و همچنین راههای حل و فصل مشکلات بالقوه تمرکز نمود.

این وزارتخانه همچنین گفت که طرفهای این توافق به بحث و گفتگو پیرامون اصول فنی و مشخصی که یافتن راه حلهای مورد قبول طرفین در کمیسیون مشترک و همچنین فرآیند بازگشت ایران به بازارهای مالی و اقتصادی بین المللی را متعاقب لغو تحریمها تسهیل می نماید، ادامه خواهند داد.

لازم به ذکر است که توافق بر سر برنامه هسته ای ایران در چهاردهم ژوئیه سال ۲۰۱۵ حاصل شد. در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ نیز  طرفهای این توافق آغاز اجرای برجام را اعلام کردند. طبق این توافق، ایران در قبال لغو تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و آمریکا علیه برنامه هسته ای این کشور،‌ فعالیتهای هسته ای خود را محدود کرده و آنها را تحت نظارت و بازرسی کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داد.

ابراز رضایت روسیه از روند نشست وین در مورد برجام

وزارت خارجه روسیه از وارد شدن برجام به مرحله پایدار خبر داد.

بر اساس این گزارش، وزارت خارجه روسیه با آغاز نشست وین در خصوص بررسی فرآیند اجرای برجام، از وارد شدن (اجرای) برجام به مرحله ای پایدار خبر داد و اعلام کرد: در اصل، نمایندگان شش قدرت جهانی، ایران و اتحادیه اروپا با ابراز خشنودی به این نکته اشاره کردند که به لطف تلاش های مشترک انجام شده، اجرای برجام وارد مرحله ای پایدار شده است.

به گفته وزارت خارجه روسیه، این نشست بر جنبه های عملی همکاری در این چارچوب و شرایط فعلی اجرای توافق، شامل راه های حل مشکلات موجود (میان طرف ها) تاکید دارد.

این وزارتخانه در ادامه افزود: در پی برطرف شدن تحریم ها، طرف ها به بحث در مورد موارد فنی مشخص در خصوص کمک به یافتن راه حل های مورد پذیرش میان دو طرف در (قالب) کمیسیون مشترک و فرآیند بازگشت ایران به بازارهای مالی بین المللی و اقتصادی ادامه دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

مارک تونر: هیچ سند مخفی درباره برنامه اتمی ایران وجود ندارد

"مارک تونر،" سخنگوی وزارت خارجه آمریک، اظهار داشت: هیچ سندی مخفی و ناشناخته‌ای درباره برنامه اتمی ایران برای گروه پنج به علاوه یک وجود ندارد.

مقام آمریکایی: واشینگتن مانع فروش هواپیما به تهران شود

یکی از نمایندگان ارشد حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا گفت آمریکا باید مانع فروش هواپیماهای تجاری از سوی بوئینگ و سایر شرکت ها به ایران شود.

پیتر روسکام گفت: آمریکا باید مانع فروش آندسته از محصولات بوئینگ و سایر شرکت ها به ایران شود که این کشور می تواند از آنها بهره برداری تسلیحاتی کند.

وی که در اولین روز کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه در کلیولند با نشریه واشینگتن اگزماینر سخن می گفت، اظهار داشت: تلاشی هماهنگ در مجلس نمایندگان در جریان است که من هم در آن دخیل هستم و هدف این است که مطمئن شویم شرکت بوئینگ و دیگر شرکت ها هواپیماهای تجاری به ایران نمی فروشند، چرا که این محصولات می توانند به عنوان سلاح و برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار گیرند.

بر اساس اخبار منتشره، در چارچوب قراردادی به ارزش 17 میلیارد دلار، قرار است در ازای لغو بخشی از تحریم های ایران بر اساس توافق هسته ای، شرکت بوئینگ 100 هواپیمای تجاری به ایران بفروشد.

مشاور امنیتی رژیم صهیونیستی: برجام اجازه ساخت سلاح هسته ای را به تهران می دهد

مشاور امنیتی رژیم صهیونیستی، روز سه شنبه ادعا کرد توافق هسته ای یک ساله بین ایران و قدرت های جهانی، باعث افزایش پشتیبانی ایران از سازمان های مقاومت سرتاسر جهان شده است و تا یک دهه دیگر به ایران اجازه خواهد داد به صورت قانونی به سلاح هسته ای دست پیدا کند.

یعقوب ناگل گفت: «ما باید مانع این شویم که ایران در نتیجه توافق خود بتواند به سلاح هسته ای دست پیدا کند. آن ها که با دقت به توافق هسته ای می نگرند، می دانند که ایران تا ده سال دیگر، خواهد توانست به طور قانونی، اورانیوم غنی کند و سلاح هسته ای تولید کند.»

ناگل یک روز پس از انتشار اسنادی که ادعا می کنند ایران قبل از دوره 15 ساله توافق خود به غنی سازی اورانیوم باز خواهد گشت، در کنفرانس بین المللی صهیونیستی، به میزبانی مرکز میراث اطلاعاتی اسرائیل و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شرکت کرد.

براساس اسنادی که در دسترس آسوشیتد پرس قرار گرفته است، ایران می تواند عملا در سال 2027 سانتریفیوژهایی نصب کند که پنج برابر، بهینه تر از سانتریفیوژهای کنونی هستند و زمان مورد نیاز برای غنی سازی اورانیوم مورد استفاده در سلاح هسته ای را از یک سال به شش ماه کاهش دهد.

ناگل در این کنفرانس مدعی شد که بر اساس این توافق، پشتیبانی از گروه های مقاومت برای ایران، بسیار راحت تر خواهد شد.

او همچنین به تصمیم اخیر گروه ویژه اقدام مالی برای خارج کردن ایران از لیست سیاه کشورهای متهم به پولشویی و سوء استفاده از سیستم مالی بین المللی، به شدت حمله کرد زیرا کارگروه ویژه اقدام مالی در 24 ژوئن اعلام کرد از «تعهد و پایبندی اقدامات سطح بالای ایران» استقبال می کند و ایران را از فهرست سیاه خود خارج کرد.

ناگل ادعا کرد: «نباید توافق هسته ای را به وسیله ای برای بازگرداندن اعتبار به ایران تبدیل کنیم. یکی از اهداف ما، این است که مانع استقبال جهان از ایران و بازگشت آن به خانواده جهانی شویم.»

وی افزود: «اسرائیل تلاش می کند به دنیا بفهماند ایران، آرام نشده؛ بلکه هنوز یک ببر است.»

انگلیس درخواست آزادی نازنین زاغری را باز هم مطرح کرد

یک مقام وزارت خارجه انگلیس گفت موضوع آزادی «نازنین زاغری»، تبعه ایرانی - انگلیسی بازداشت‌ شده در ایران را با محمد جواد ظریف،وزیر خارجه این کشور مطرح کرده است.

یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس گفت این وزراتخانه موضوع زاغری را با محمد جواد ظریف و سایر مقامات ارشد ایران در میان گذشته است.

وی مدعی شد به نماینده‌های وزارت خارجه انگلیس اجازه دسترسی برای دیدن وی داده نشده است.

«نازنین زاغری» تبعه ایرانی- انگلیسی به اتهام ارتباط با شبکه‌های برانداز در فروردین سال جاری توسط نیروهای اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی بازداشت شده بود.

اکسپرس: پوتین با اس- 300 ایران را مسلح کرد

اکسپرس در گزارشی مدعی شد: باوجود اعلام هشدارهایی از گوشه و کنار جهان مبنی بر اینکه تحویل موشک‌های پیشرفته و کشنده اس- 300 به ایران موجب ناامن شدن و افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه می‌شود، "ولادیمیر پوتین،" رئیس جمهور روسیه، سرانجام این موشک‌ها را به ایران تحویل داد و ایران را بیش از گذشته تجهیز کرد.

مقامات ایران تاکید دارند موشک‌های اس- 300 برای تقویت توان نیروی هوایی کشور و مواجهه با تهدیدات استفاده خواهد شد؛ اما در همین حال بر حذف اسرائیل از نقشه جهان پافشاری می‌کنند. در همین حال، نمایندگان کنگره آمریکا نسبت به برنامه موشکی ایران و عملکرد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی  شدیدا انتقاد کرده‌ و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران تصویب کرده‌اند. به نظر می‌رسد٬ سپاه نیز در واکنش به تصویب تحریم‌های جدید٬ برنامه‌های موشکی خود را تسریع کرده است.

ایران در سال ۲۰۰۷ قرارداد خرید سامانه موشکی S300-PMU1 را با روس‌ها امضا کرده بود که با عدم تحویل آن به ایران پس از گذشت سال‌ها خط تولید این سامانه در روسیه کلا متوقف شد و ایران هم دیگر خواهان آن مدل از اس- ۳۰۰ نبود، به همین دلیل پس از برجام، سپاه تلاش کرد تا توافقش با روسیه را به ‌روز کند و تهران – مسکو، قرارداد جدیدی برای فروش اس- ۳۰۰ به ایران امضا کردند؛ اما مدل سامانه‌ای که قرار بود به ایران تحویل داده شود، هیچ‌گاه اعلام نشد.

اکنون با ورود ادوات مربوط به اس- ۳۰۰ و موشک‌ها، مشخص شده است که ایران سامانه اس- ۳۰۰ پی‌ام یو ۲ را که گفته می‌شود یکی از بهترین سامانه‌های دفاعی و پدافندی موجود جهان است را تحویل گرفته است.

اس۳۰۰- متعلق به خانواد‌ه‌ای است که انواع مختلفی از این سامانه با کاربردهای متفاوت در وزارت دفاع روسیه تولید شده است. هم‌اکنون اس۳۰۰ پی‌ام‌یو (S-300PMU) به‌ عنوان یکی از مرگبارترین و پیشرفته‌ترین سامانه‌های موشکی خانواده اس۳۰۰- شناخته می‌شود. آن‌ طور که روس‌ها اعلام کرده‌اند، زمان آماده‌سازی این نوع از سامانه‌ها، حدود ۵ دقیقه‌ است که این خود یکی از ویژگی‌های مهم سامانه موشکی اس-۳۰۰ پی‌ام‌یو به شمار می‌رود و یکی از بهترین مدل‌های سری P سامانه موشکی اس- ۳۰۰، سامانه‌های پی ام یو ۲ هستند که رادار کشف هدف این سامانه ۶۴N6E Big Bird نام دارد.

این سامانه می‌تواند حدود ۲۰۰ هدف را با بردی تا شعاع ۲۰۰ کیلومتر کشف و همزمان ۱۲ هدف را ردگیری کرده و اطلاعات به‌دست آمده را به رادار کنترل آتش یا همان رادار درگیری سامانه موشکی منتقل کند.

پوتین سال گذشته (پس از برجام) به تحریم‌های پنج ساله ایران خاتمه داد و با تحویل موشک‌های اس- 300 به این کشور موافقت کرد. روسیه در ماه آوریل (فروردین 95) قطعاتی از اس- 300 را ایران تحویل داد که شامل لوله‌های موشکی و تجهیزات راداری بودند. انتظار می‌رود روند تحویل اس- 300 تا پایان سال نهایی شود.

 

 

کد خبر 559776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha