به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش امروز(29 تیر) در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر سه میلیون و 500 هزار نفر دانش آموز در دوره دوم متوسطه مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد دو میلیون و 800 هزار نفر در رشته های نظری و 800 هزار نفر در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل می کنند.
وی افزود: در طی چند سال آینده تعداد دانش آموزان در رشته های نظری یک میلیون و 800 هزار نفر و رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش به یک میلیون و 200 هزار نفرمی رسد.
وی با بیان اینکه هدایت تحصیلی انتخاب رشته نیست و براساس نیاز دانش آموزان باید به رشته های مورد نظر تحصیل کنند، تصریح کرد: اگر هدایت تحصیلی به عنوان انتخاب رشته محسوب می شد تمامی دانش آموزان در یک رشته خاص تحصیل می کردند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش هدایت تحصیلی را یک فرآیند ملی خواند و ابراز کرد: هدایت تحصیلی یک موضوع و فرآیند ملی است چرا که اگر یکی از پایه های تحصیلی تضعیف شود دچار آسیب خواهیم شد.
زرافشان اظهار داشت: در طی سال های آتی 52 درصد دانش آموزان به شاخه های نظری از جمله ریاضی و فیزیک، تجربی و انسانی و 48 درصد درصد دانش آموزان در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل می کنند.
وی با تاکید بر اینکه دروس جدید مبتنی بر رویکرد اصلی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین می شود، عنوان کرد: تدوین دروس سواد رسانه ای و کارآفرینی در راستای مباحث علمی و مهارتی در سند تحویل بنیادین قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در سال تحصیلی جدید 27 هزار معلم جدید مشغول به کار می شوند که از این تعداد 13 هزار نفر معلم ابتدایی، 5 هزار نفر معلمان جذب شده از طریق آزمون استخدامی، 1800 استادکار، معلمان استثنائی، تربیت بدنی، امور تربیتی و مشاوره و 9 هزار نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان می باشند.
وی بودجه دوره های اول و دوم متوسطه را 140 میلیارد تومان خواند و گفت: 34 میلیارد تومان بودجه برای فنی و حرفه ای اختصاص یافته که 14 میلیارد تومان از فروش دو درصدی گاز و4 میلیارد تومان از فروش تجهیزات اسقاطی می باشد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: همچنین 50 میلیارد تومان برای هنرستان ها اختصاص یافته است و برای دوره های اول و دوم متوسطه در سال گذشته 140 میلیارد تومان تخصیص یافته است.
زرافشان تصریح کرد: آموزش و پرورش دارای 720 منطقه می باشد که در حال حاضر در 500 منطقه دارای پژوهش سرا می باشد و در اول مهر سال جاری تعداد پژوهش سراها به 615 مورد می رسد.
وی گفت: تمامی دستگاه های علمی کشور باید در پژوهش سراها دارای جایگاه باشند و تلاش می شود تا پایان دولت یازدهم در 720 مناطق مختلف آموزش و پرورش پژوهش سرا احداث شود.
نظر شما