به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان ،« فلورین سنگسمید» در نشست تخصصی توسعه گردشگری سمنان افزود: موقعیت جغرافیایی، طبیعت دست نخورده، محیط روستایی، مناظر و ظرفیتهای متفاوت، آب گرم و گونههای متنوع گیاهی و جانوری از جمله مزیتهای استان سمنان برای جذب گردشگران است.
وي با بيان اينكه گردشگری یک موقعیت مهم جهانی است، گفت: استان سمنان با جاذبههای متنوع طبیعی، تنوع اقلیمی، پارک های ملی و زیست کره ، قابلیت تبدیل به مقصد گردشگران بین المللی را دارد.
سنگسمید اظهار کرد: علاوه بر موقعیتهای گردشگری طبیعی باید موقعیتهای گردشگری مذهبی را نیز مد نظر قرار داد و به زائران عبوری از استان سمنان نیز توجه کرد.
مشاور امور گردشگری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد عوامل محدود کننده گردشگری استان سمنان را کمبود واحدهای اقامتی با کیفیت در شهرها و روستاها، کمبود تجربه گردشگری یکپارچه در مقصد، کمبود نیروی کار تحصیل کرده در زمینه گردشگری و نبود سرمایه گذاران خصوصی عنوان کرد.
وی بیان داشت: باید فعالیتهای مشترک بخش خصوصی و دولتی برای توسعه بازاریابی و تبدیل شدن استان سمنان به مقصد گردشگری افزایش یابد زيرا گردشگری برای توسعه استان بسیار ضروری است و زنجیره گردشگری میتواند تمام بخشهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد.
سنگسمید افزود: فاصله کوتاه کویر استان سمنان با کوهستانهای این استان، میتواند زمینه ساز معرفی این استان به عنوان یک قطب گردشگری شود.
مشاور امور گردشگری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد گفت: باید توجه ویژه ای به موقعیت های ناب و جدید استان داشت، تا بتوان این استان را در جهان به عنوان یک قطب گردشگری معرفی کرد.
وي با اشاره به اينكه 30 درصد از گردشگران بین المللی تا سال 2030 به سوی قاره آسیا و اقیانوسیه سفر خواهند کرد، افزود : ورودی گردشگران بین المللی در دنیا از سال ٢٠١٠ تا سال ٢٠٣٠ سالانه ٣.٣ درصد افزایش خواهد داشت.
مشاور امور گردشگری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد اظهار کرد: تا سال ٢٠٣٠ ورودی مقاصد نو ظهور با سرعتی ٢ برابر اقتصادهای پیشرفته رشد خواهند کرد.
وی افزود: در سال ٢٠١٤ ورودی گردشگران در دنیا ٤.٣ درصد رشد داشته است که در این زمان، آسیا، اقیانوسیه و خاورمیانه پنج درصد رشد داشته اند.
هم افزایی دستگاه های اجرایی براي توسعه گردشگري استان سمنان ضروري است
مدیران کل ميراث فرهنگي و کار ، تعاون و رفاه اجتماعی استان سمنان بر هم افزایی دستگاه های اجرایی برای تحقق توسعه گردشگری در این استان تاکید کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان در این نشست ، بر هم افزایی دستگاه های اجرایی برای توسعه گردشگری استان تاکید کرد.
حسین خواجه بیدختی، گردشگری را یکی از مولفه های اصلی پیشرفت استان سمنان برشمرد و اضافه کرد : باید ظرفیت گردشگری استان سمنان از شرايط بالقوه به بالفعل تبدیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان اظهار کرد : اطلاعات جمع آوری شده برای استان سمنان مربوط به گذشته است و این استان نیاز به یک طرح جامع گردشگری جدید دارد.
وی تصریج کرد : نگاه به گردشگری باید بیرونی باشد و به همین دلیل برای توسعه گردشگری استان از کارشناسان بین المللی و منصف استفاده شده است.
مدیرکل کار ، تعاون و رفاه اجتماعی سمنان نيز در اين نشست، گفت: هم گرایی و هم افزایی همه دستگاه های اجرایی برای استفاده بهینه از مزیت های گردشگری امری ضروری است.
اسماعیل غنیان، طبیعت و آثار تاریخی استان سمنان را از جمله مزیتهای بزرگ این بخش دانست و افزود: باید سرمایه گذاری های لازم بر روی این دو مزیت انجام شود تا استان سمنان به قطب گردشگری تبدیل شود.
وی تصریح کرد : برای تبدیل استان سمنان از معبر به مقصد، علاوه بر هم افزایی دستگاه های اجرایی، عرصه های خصوصی باید حمایت های لازم را انجام دهند.
در این نشست، جولیو ویناچا ، مشاور صنایع خلاق سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، فلورین سنگسمید مشاور امور گردشگری سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد(یونیدو) ، فعالان گردشگری، هنرمندان صنایع دستی و جمعی از مدیران و کارشناسان استان سمنان حضور داشتند.
طرح ملی توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار(طرح تکاپو) با هدف رونق کسب و کار و فراهم کردن زمینه اشتغال پایدار از سال ٩٤ تاکنون در کشور اجرا می شود. اولویت اجرای طرح تکاپو دراستان سمنان توسعه گردشگری است.
نظر شما