به گزارش خبرنگار شبستان، سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی ناجا امروز در نشست خبری گفت: میزان تصادفات در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته علیرغم افزایش یک و نیم میلیون وسیله نقلیه کاهش داشته است.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین افزایش صدور یک و نیم میلیون گواهینامه و افزایش سفرها به سبب رعایت فرهنگ ترافیک و تمکین مردم از دستورات پلیس در سه روز تعطیلات عید فطر میزان تلفات در سر صحنه 8 درصد و میزان تصادفات جاده ای ۱۶ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اجرای طرح تابستانی پلیس راهور اظهار کرد: بیشترین تصادفات در تابستان به علت عدم رعایت فاصله طولی، عدم توجه به جلو، سرعت غیرمجاز و انحراف به چپ بوده و بیشترین ساعات تصادف هم ساعت 16 و 20 بوده است.
سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه واژگونی با 37 درصد از کل تصادفات در رتبه اول قرار دارد، افزود: بیشترین تصادفات در سال گذشته در استان های اصفهان و فارس و کمترین تصادفات در ایلام و بویراحمد بود است.
معاون اجتماعی ناجا با اشاره به پرداخت جریمه های رانندگی خاطرنشان کرد: تا پایان آذر ماه فرصت برای پرداخت جریمه هایی که دو برابر شده است، وجود دارد و امیدوارم راننده ها حتما نسبت به پرداخت جریمه ها اقدام کنند و راننده ها تا این زمان باید اصل جریمه را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: رانندگان با ارسال کد ۱۰ رقمی کارت ماشین به سامانه ۱۱۰۱۱۰۲۰۲۰ از میزان جرایم خود آگاهی پیدا کنند و با توجه به تسهیلاتی که به وجود آمده، راننده ها می توانند به صورت موردی جرایم را پرداخت کنند. همچنین امکان پرداخت تدریجی جرایم هم فراهم شده با ورود به سایت راهور 120 می توانند پرداخت کنند.
معاون اجتماعی ناجا با اشاره به بحث معاینه فنی اظهار کرد: با امکاناتی که در وزارت کشور فراهم شده اطلاعات خودرو توسط پلیس راهور به سامانه یکپارچه معاینه فنی ارسال می شود.
وی ادامه داد: بیش از 600 مرکز صدور معاینه فنی در کشور وجود دارد، حدود 460 مرکز در شهرستان ها و صد و اندی هم در تهران وجود دارد. تمام این مراکز به این سامانه متصل هستند. در واقع می توان گفت تا حدودی صدور گواهینامه جعلی منتفی شده است،در صورت برخورد با برگه های معاینه فنی قطعا با آن برخورد می شود.
وی ادامه داد: چنانچه برگه معاینه فنی صادر شود و ماموران با خودرویی مواجه شوند که مولفه های معاینه فنی در آن رعایت نشده است برگه معاینه فنی ساقط می شود یعنی ملاک در حضور ماموران و تشخیص آنها می باشد.
وی با بیان اینکه بیش از یک و نیم میلیون مشمول غایب وجود دارد که حدود 500 هزار نفر آنها طی سال گذشته و امسال مراجعه کرده اند، بیان کرد: آنهایی که بیش از 8 سال از خدمت سربازی شان می گذرد می توانند با مراجعه به پلیس + 10 در خصوص پرداخت دیرکرد خود اقدام کنند و به ازای هر یک سال مازاد بر 8 سال 10 درصد از خدمت سربازی آنها کسر می شود. در ضمن محدودیت ها و مزاحمت های مضاعف برای کسانی که مشمول خدمت سربازی می شوند و اقدامی را نمی کنند، لحاظ شده است.
وی درباره صدور کارت های معافیت گفت: تاکنون ۲۰۰ هزار کارت معافیت برای متقاضیان صادر شده است.
سردار منتظرالمهدی با اشاره به تسهیلاتی برای سربازان متاهل گفت: مشمولان متاهلی که به خدمت سربازی می روند می توانند محل سکونت همسر خود را انتخاب کرده و به ازای هر فرزند ازسه ماه کسر خدمت بهره مند شوند همچنین بیمه خدمات درمانی برای خود و اهداف تحت تکفل شان استفاده کنند.
سردار منتظرالمهدی در ادامه اظهار کرد: افراد تحصیلکرده لیسانس، فوق لیسانس و به بالا می توانند با مراجعه به پلیس + 10 و با ارایه مدارک خود از تسهیلاتی که در این خصوص برای آنها ایجاد شده، استفاده کنند.مشمولان می توانند برای آگاهی از لیست جریمه ها با توجه به مدرک تحصیلی به سایت نظام وظیفه مراجعه کنند.
وی با اشاره به جرایم رایانه ای و سایبری تصریح کرد: جرایم رایانه ای در سه ماهه نخست امسال 47 درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است. کلاهبردی مالی با 81 درصد بیشترین جرایم مجرمانه و سایبری بوده است. در حوزه اخلاقی نیز 13 درصد می باشد.
وی بر لزوم آموزش و مهارت افزایی کاربران در فضای مجازی تاکید کرد و افزود: ما نیازمند آموزش و مهارت افزایی در این حوزه هستیم. در گذشته مجرمان هیکل های بزرگ و مغزهای کوچک داشتند در حالی که اکنون مجرمان دارای هیکل های کوچک و مغزهای بزرگ هستند لذا ضروری است در این زمینه آموزش های لازم برای کاربران داده شود.
معاون اجتماعی ناجا ادامه داد: بیش از 60 درصد جرایم در حوزه وب و سایت انجام می شود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته بیش از 25 درصد بودجه اقتصادی صرف کنترل فضای مجازی می شود.
سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه در سه ماهه نخست امسال بیش از 200 تن مواد مخدر کشف شده است، بیان کرد: کشف مواد مخدر در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 14 درصد افزایش داشته است.
سخنگوی ناجا با اشاره به مصرف مواد روانگردان در جامعه گفت: بیش از هزار نوع مواد روانگردان در کشور وجود دارد که با انواع و اقسام نام ها در جامعه توزیع می شود. به همین دلیل ما نیازمند آموزش بیشتر، هشدارسازی و مقاوم سازی جوانان در تاب آوری مقابل این مواد هستیم.
وی با بیان اینکه زنان و دختران به گوش باشند، اظهار کرد: مواد رونگردان امروز با عناوین کاهش وزن، خلق و خوی شاد، مسرت و شادابی در بعضی آرایشگاه ها و ورزشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. هر ماده ای که تاثیرات خارق العاده و فوق العاده ای داشته باشد باید مورد تامل و بررسی قرار گیرد. بیس و اساس این داروها آمفتامین و شیشه است که باید مورد توجه قرار گیرند.
معاون اجتماعی ناجا با اشاره به افزایش سرقت بانک ها اذعان کرد: ما نه تنها در حوزه سرقت افزایش نداشتیم بلکه با کاهش 17 درصدی سرقت در بانک ها مواجه بودیم و همچنین سرقت در بانک های دولتی 57 درصد کاهش داشته است. پلیس پیشگیری آمادگی برخورد با هر نوع سرقت از بانک ها را دارد.
نظر شما