بیابان لوت ثبت جهانی شد

خبرگزاری شبستان:مدیرکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت: نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان کامبیز مشتاق گوهری مدیرکل میراث فرهنگی استان بیان داشت: بیابان لوت به عنوان نخستین اثر ایران در فهرست میراث طبیعی یونسکو و دومین اثر از سیستان و بلوچستان در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

 

وی افزود: پرونده  بیابان لوت بر اساس دو معیار از معیار های چهارگانه میراث طبیعی شامل پدیده های طبیعی ویژه که مناطقی با زیبایی های طبیعی استثنایی و اهمیت زیبایی شناسانه را در بر می گیرد و نمونه های برجسته از مراحل عمده تاریخ زمین، فرآیند زمین شناختی مداوم در تکامل عوارض و یا عوارض فیزیوگرافیک و ژئومورفیک به یونسکو ارایه شد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ادامه داد: با اجماع کشورهای عضو نشست سازمان فرهنگی یونسکو در استانبول، بیابان لوت به عنوان نخستین اثر ایران در فهرست میراث طبیعی یونسکو به ثبت رسید.

 

این مقام مسئول عنوان کرد: بیابان لوت بیست و یکمین اثر و نخستین اثر طبیعی ثبت جهانی شده ایران است که با ثبت این اثر، رتبه ایران از جایگاه 13 به 11 ارتقاء پیدا کرد و پس از کشور آمریکا قرار گرفت.

 

مشتاق‌گوهری گفت : بیابان لوت به عنوان دومین اثر ثبت شده میراث جهانی سیستان و بلوچستان در 2 سال اخیر در فهرست میراث جهانی است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان به تشریح قابلیت‌های بیابان لوت پرداخت و افزود: بیابان لوت از رکوردهای مهمی برخوردار است از جمله اینکه گرمترین نقطه دنیا بوده و طولانی‌ترین تپه‌های شنی دنیا در این منطقه است.

 

مشتاق‌گوهری ادامه داد: به سبب قابلیت‌های فراوانی که این اثر دارد، بسیاری از کشورها پیشنهاد ایران را در بی‌نظیر بودن این اثر پشتیبانی کردند.

 

وی بیان کرد: ثبت اثر در فهرست آثار جهانی تلاش بسیار می‌خواهد و رایزنی‌های فشرده‌ای برای این کار در جریان بود که در نهایت تیم کارشناسی تلاش کرد بتواند همچنان پرونده را در مرحله شور نگه دارد تا منجر به این موفقیت شود.

 

گوهری گفت: پرونده‌های ثبتی بعدی را نیز در برنامه قرار داده‌ایم زیرا قابلیت‌های قابل توجهی در استان داریم سعی می‌کنیم این پرونده‌ها را در نخستین فرصت در اولویت ثبت قرار دهیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: هر سال هر کشور یک اثر را می‌تواند ثبت کند اگر چه محدودیت وجود دارد اما امیدواریم بتوانیم پرونده آسبادهای سیستان، منطقه سنگ نگاران، کوه خواجه و منطقه تاریخی قلعه بمپور را نیز در فهرست آثار جهانی ثبت کنیم.

 

 

کد خبر 559360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha